MSS chciałbym posiadać :) |
Autor |
Wiadomość |
olo
Nowy Forumowicz
Auto: fiat
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 16-06-2011, 09:19
|
|
|
Pierwszy - biedna wersja , dziwna twórczość na tylnej klapie dookoła listwy ze znaczkiem - nie widziałem tego w innych - może zamaskowana ruda.Brak zdjęć komory silnika i wnętrza.
Drugi - reflektory w innych odcieniach - trzeba się przyjrzeć.Wgniecenie na tylnej klapie po prawej tej listwy, wersja lepsza ale elektryka tylko z przodu i 2 poduszki tylko - brak bocznych. Cena jak za 1,6 przyzwoita myślę. Brak zdjęć komory tyłu i bagażnika.
Trzeci z zewnątrz wizualnie najładniejszy natomiast brak zdjęć środka dobrych silnika i bagażnika. Wersja także biedna bez el. szyb, relingów. W opisie elektryczne lusterka a wyraźnie widać że ręczne. Dziwne radio chyba nieoryginalne. W miarę realny przebieg na +.
Wydaje mi się że jednak za tą wersje i cenę przydrogi. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 16-06-2011, 12:06
|
|
|
drtymf napisał/a: | dziwna twórczość na tylnej klapie dookoła listwy ze znaczkiem - nie widziałem tego w innych - może zamaskowana ruda. | Na 111% Przecież tam rdzewieje od tego że obudowa klamki i oświetlenia tablicy rejestracyjnej pracuje i wyciera lakier.
Prawa lampa tylna chyba jest klejona w górnej części.
drtymf napisał/a: | Drugi - reflektory w innych odcieniach - trzeba się przyjrzeć. | Prawy bok też wygląda na malowany, ale wydaje mi się że nie był jakoś mocno walony, bo szkody ma takie jak mój
drtymf napisał/a: | Trzeci z zewnątrz wizualnie najładniejszy | Chyba ma rdzę tam gdzie pierwszy próbował ją zamaskować czarną folią. |
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-06-2011, 12:11
|
|
|
cns80 napisał/a: | Chyba ma rdzę tam gdzie pierwszy próbował ją zamaskować czarną folią. | chyba masz rację - po lewej stronie wygląda na ładnie zapuchnięty |
 |
|
|
|
 |
olo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-06-2011, 19:14
|
|
|
Dzięki za celne spostrzeżenia. Obejrzałem dzisiaj na szybkiego;) z bliska "dwójkę" i stwierdzam, że z blach podejrzana jest prawa strona(jakby ciutkę matowa) i przód(lekki rudy na masce a poniżej maski obok znaczka małe zacieki) niestety na zaglądanie pod maskę i pod tylną klapę na razie zabrakło czasu... Trójkę widziałem już tylko "przez płot" ale jak kolega drtymf słusznie zauważył lekko drogawy się wydaje w tej wersji, szukam silniczka 1.6 który dla mnie wydaje się optymalny... macam dalej;)
[ Dodano: 16-06-2011, 19:17 ]
http://otomoto.pl/mitsubi...-C17775359.html
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19291829.html |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-06-2011, 08:38
|
|
|
PIerwszy z nowych - poliftowy,elektryczne szyby z przodu tylko, tylna klapa jakby minimalnie krzywo na zawiasach - ale to się lubi przestawić jak na siłę dociskasz- trzeba w każdym bądź razie zerknąć. Rocznik spoko i za tą cenę myślę przyzwoity, chociaż ciężko się na zdjęciach marnej jakości czarne ogląda.
Drugi z nowych też ładny chociaż małe zdjęcia - brak trzeciego zagłówka z tyłu, lewemu mocowaniu przedniego McPhersona trzeba się przyjrzeć bo lekko jakby przyrdzewiałe. Więcej ze zdjęć i opisu powiedzieć się nie da jak dla mnie |
 |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 17-06-2011, 08:56
|
|
|
drtymf napisał/a: | PIerwszy z nowych | Brak znaczków na tylnej klapie prawdopodobnie po malowaniu (albo zardzewiała, albo była bita). Może być zarejestrowany na 4 osoby, bo ma kratę, ale zagłówków ma pięć.
drtymf napisał/a: | Drugi z nowych też ładny | Może to tylko złudzenie, ale mam wrażenie że ktoś kupił ciut większe opony, bo są tańsze ale mogą obcierać. Trzeba by porównać stan licznika z tymi kartkami zawieszonymi na lince i naklejonymi na filtrze powietrza.
Ten drugi bardziej do mnie przemawia, bo tego pierwszego na allegro widuję już od jakiegoś czasu i się zastanawiam co z nim jest nie tak. |
|
 |
olo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-06-2011, 14:14
|
|
|
Jestem pod wrażeniem, że potraficie wychwycić takie szczegóły:) widać jak dobrze znacie to autko...
Bardzo trudno jak każdy wie kupić coś fajnego w dobrych pieniądzach:( dlatego też ... drugim autem o jakim już od dawna myślałem jest Mitsubishi Carisma. Z tego co się orientuję MSS-a jest stosunkowo mało w porównaniu z Carismą:/ może tam mi się poszczęści:] Całkowicie MSS-a jednak nie odstawiam na bok, jak coś się trafi proszę o dalsze komentarze..
[ Dodano: 19-06-2011, 15:15 ]
Kolejny temat do omówienia;)
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19300641.html |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 20-06-2011, 09:32
|
|
|
Maska źle wyregulowana chyba (nie koniecznie po dzwonie, bo może ktoś się bawił tymi gumkami). No i znowu brak znaczków na tylnej klapie Chyba sprowadzony, bo radio ma starszego typu (w Polsce sprzedawali z nowszymi o ile dobrze pamiętam). |
|
 |
olo
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-06-2011, 09:01
|
|
|
Optycznie przyzwoity. Szczeliny normalnie wyglądają i nie widzę rudej. Znaczki są Otarcie na przednim zderzaku po lewej stronie.
Albo mi się wydaje albo maska przednia nad reflektorem prawym lekko zagięta - chociaż może to być dziwne załamanie światła.
Zdjęć wnętrza i komory silnika brak. Więc chyba więcej się napisać nie da.
Tylko 2 poduszki ma no i wbrew opisowi SS nie ma ESP tylko EBD, co się ludzie na to ESP uparli przecież to dwa różne układy.
Trzeba się dowiedzieć co to za instalacja bo jak jakaś marna to lepiej sobie odpuścić. |
 |
|
|
|
 |
olo
Nowy Forumowicz
|
|
|