Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
MSS chciałbym posiadać :)
Autor Wiadomość
olo 
Nowy Forumowicz

Auto: fiat
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 15-06-2011, 18:15   MSS chciałbym posiadać :)

Witam
Przez przypadek natrafiłem na wasze forum;) poczytałem popatrzyłem i bardzo bardzo mi się to autko spodobało...
Gdyby ktoś dysponował nadmiarem czasu poproszę o opinie i porady. Z góry dziękuję
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19353629.html
http://otomoto.pl/mitsubi...-C15582868.html
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19307352.html

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Wysłany: 16-06-2011, 09:19   

Pierwszy - biedna wersja , dziwna twórczość na tylnej klapie dookoła listwy ze znaczkiem - nie widziałem tego w innych - może zamaskowana ruda.Brak zdjęć komory silnika i wnętrza.

Drugi - reflektory w innych odcieniach - trzeba się przyjrzeć.Wgniecenie na tylnej klapie po prawej tej listwy, wersja lepsza ale elektryka tylko z przodu i 2 poduszki tylko - brak bocznych. Cena jak za 1,6 przyzwoita myślę. Brak zdjęć komory tyłu i bagażnika.

Trzeci z zewnątrz wizualnie najładniejszy natomiast brak zdjęć środka dobrych silnika i bagażnika. Wersja także biedna bez el. szyb, relingów. W opisie elektryczne lusterka a wyraźnie widać że ręczne. Dziwne radio chyba nieoryginalne. W miarę realny przebieg na +.
Wydaje mi się że jednak za tą wersje i cenę przydrogi.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 16-06-2011, 12:06   

drtymf napisał/a:
dziwna twórczość na tylnej klapie dookoła listwy ze znaczkiem - nie widziałem tego w innych - może zamaskowana ruda.
Na 111% :) Przecież tam rdzewieje od tego że obudowa klamki i oświetlenia tablicy rejestracyjnej pracuje i wyciera lakier.
Prawa lampa tylna chyba jest klejona w górnej części.

drtymf napisał/a:
Drugi - reflektory w innych odcieniach - trzeba się przyjrzeć.
Prawy bok też wygląda na malowany, ale wydaje mi się że nie był jakoś mocno walony, bo szkody ma takie jak mój :)
drtymf napisał/a:
Trzeci z zewnątrz wizualnie najładniejszy
Chyba ma rdzę tam gdzie pierwszy próbował ją zamaskować czarną folią.

drtymf 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-06-2011, 12:11   

cns80 napisał/a:
Chyba ma rdzę tam gdzie pierwszy próbował ją zamaskować czarną folią.
chyba masz rację - po lewej stronie wygląda na ładnie zapuchnięty

olo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-06-2011, 19:14   

Dzięki za celne spostrzeżenia. Obejrzałem dzisiaj na szybkiego;) z bliska "dwójkę" i stwierdzam, że z blach podejrzana jest prawa strona(jakby ciutkę matowa) i przód(lekki rudy na masce a poniżej maski obok znaczka małe zacieki) niestety na zaglądanie pod maskę i pod tylną klapę na razie zabrakło czasu... Trójkę widziałem już tylko "przez płot" :) ale jak kolega drtymf słusznie zauważył lekko drogawy się wydaje w tej wersji, szukam silniczka 1.6 który dla mnie wydaje się optymalny... macam dalej;)

[ Dodano: 16-06-2011, 19:17 ]
http://otomoto.pl/mitsubi...-C17775359.html
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19291829.html

drtymf 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-06-2011, 08:38   

PIerwszy z nowych - poliftowy,elektryczne szyby z przodu tylko, tylna klapa jakby minimalnie krzywo na zawiasach - ale to się lubi przestawić jak na siłę dociskasz- trzeba w każdym bądź razie zerknąć. Rocznik spoko i za tą cenę myślę przyzwoity, chociaż ciężko się na zdjęciach marnej jakości czarne ogląda.

Drugi z nowych też ładny chociaż małe zdjęcia - brak trzeciego zagłówka z tyłu, lewemu mocowaniu przedniego McPhersona trzeba się przyjrzeć bo lekko jakby przyrdzewiałe. Więcej ze zdjęć i opisu powiedzieć się nie da jak dla mnie :)

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 17-06-2011, 08:56   

drtymf napisał/a:
PIerwszy z nowych
Brak znaczków na tylnej klapie prawdopodobnie po malowaniu (albo zardzewiała, albo była bita). Może być zarejestrowany na 4 osoby, bo ma kratę, ale zagłówków ma pięć.

drtymf napisał/a:
Drugi z nowych też ładny
Może to tylko złudzenie, ale mam wrażenie że ktoś kupił ciut większe opony, bo są tańsze ale mogą obcierać. Trzeba by porównać stan licznika z tymi kartkami zawieszonymi na lince i naklejonymi na filtrze powietrza.

Ten drugi bardziej do mnie przemawia, bo tego pierwszego na allegro widuję już od jakiegoś czasu i się zastanawiam co z nim jest nie tak.

olo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-06-2011, 14:14   

Jestem pod wrażeniem, że potraficie wychwycić takie szczegóły:) widać jak dobrze znacie to autko...
Bardzo trudno jak każdy wie kupić coś fajnego w dobrych pieniądzach:( dlatego też ... drugim autem o jakim już od dawna myślałem jest Mitsubishi Carisma. Z tego co się orientuję MSS-a jest stosunkowo mało w porównaniu z Carismą:/ może tam mi się poszczęści:] Całkowicie MSS-a jednak nie odstawiam na bok, jak coś się trafi proszę o dalsze komentarze..

[ Dodano: 19-06-2011, 15:15 ]
Kolejny temat do omówienia;)
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19300641.html

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 20-06-2011, 09:32   

olo napisał/a:
Kolejny temat do omówienia;)
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19300641.html
Maska źle wyregulowana chyba (nie koniecznie po dzwonie, bo może ktoś się bawił tymi gumkami). No i znowu brak znaczków na tylnej klapie :) Chyba sprowadzony, bo radio ma starszego typu (w Polsce sprzedawali z nowszymi o ile dobrze pamiętam).

olo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-06-2011, 06:17   

http://otomoto.pl/show?id=C19410235

drtymf 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-06-2011, 09:01   

Optycznie przyzwoity. Szczeliny normalnie wyglądają i nie widzę rudej. Znaczki są :) Otarcie na przednim zderzaku po lewej stronie.
Albo mi się wydaje albo maska przednia nad reflektorem prawym lekko zagięta - chociaż może to być dziwne załamanie światła.
Zdjęć wnętrza i komory silnika brak. Więc chyba więcej się napisać nie da.
Tylko 2 poduszki ma no i wbrew opisowi SS nie ma ESP tylko EBD, co się ludzie na to ESP uparli przecież to dwa różne układy.

Trzeba się dowiedzieć co to za instalacja bo jak jakaś marna to lepiej sobie odpuścić.

olo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-08-2011, 18:51   

http://autoitaliasiedlce....-C19702085.html

Nie poddaję się ;) szukam dalej!!!

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2011, 20:26   

Kierownica wygląda przynajmniej na 200.000+ km. ;)

Odpowiedz do tematu