|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Opona do dojazdówki |
Autor |
Wiadomość |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-06-2011, 13:24 Opona do dojazdówki
|
|
|
Sprawa wygląda tak: w moim aucie mam gaz w kole, wywaliłem zapasówkę i kupiłem małą dojazdówkę, tylko, że opona na niej ma 13 lat bieżnik ok i nawet nie zrzesiała, ale przygotowuje auto do dalekiej podróży (ok 3000km) i nie chciałbym mieć przykrych niespodzianek typu zakładam dojazdówkę a ona robi bum po 3km. Pytanie gdzie mogę dostać oponę w rozmiarze 105/70/14 lub podobną? Najlepiej w Krakowie lub okolicy. Przeszukałem internet dwa razy i jedyne co znajduje to opony do skuterów w tym rozmiarze o coś takiego: http://allegro.pl/opona-1...1636505495.html ale one się nie nadają bo o ile indeks prędkości P (do 150km/h) wystarczy bo na dojazdówce więcej jak 80km/h się nie jeździ, o tyle indeks nośności 58 (około 220kg) to o wiele za mało, potrzeba przynajmniej 86 (530kg). |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
|
Wysłany: 21-06-2011, 17:42
|
|
|
tak wąską oponę będzie problem kupić , nie może być szersza ? |
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
|
Wysłany: 21-06-2011, 17:49
|
|
|
Uwex napisał/a: | nie może być szersza ? | wolałbym nie. Chodzi o ilość miejsca w bagażniku, której i tak nie jest za wiele, po to kupiłem dojazdówkę, żeby pozbyć się pełnowymiarowego koła. Znalazłem już używkę która ma "tylko" 5 lat i to w Krk, ale chciałbym nówkę, bo auto mam dla siebie a nie na handel. Jak nie znajdę to wezmę tamtą. |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
Marianekk
Forumowicz

Auto: Mazda 3 BM 2.2 diesel.
Kraj/Country: Belgium
|
Wysłany: 22-06-2011, 06:24
|
|
|
Wyślij zapytanie(lub zadzwoń) na www.opneo.pl,znajomemu kiedyś sprowadzili jakąś nietypowa oponę ale co i jak nie powiem bo dawno to było a ja kontaktu już z nim nie mam.
Pozdrawiam
Marian |
_________________ Życie jest jak gówno na kole...raz na górze, raz na dole... |
|
|
|
 |
|
|