Przesunięty przez: karolgt 15-10-2007, 00:09 |
Zawór EGR |
Autor |
Wiadomość |
promil69 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2006, 15:32 Zawór EGR
|
|
|
Mam pytanka:
1 - czy w moim silniku jest zawór EGR?? bo nie moge go znaleźć a sie doczytałem, że tylko amerykańskie wersje COLT-ów go miały. Jeżeli jest to napiszcie gdzie bo już siły nie mam
2 - wężyki od pokrywy zaworów (odma) mogą być obydwa "puszczone w asfalt" Czy tylko jeden a na drugim filterek..?? P.S - i prosze nie piszcie że to głupi pomysł (wiem to)
90r 4G15 1,5 GLXi 8V |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-11-2006, 16:30
|
|
|
promil69 napisał/a: | czy w moim silniku jest zawór EGR |
EGR w europejskich 4G15 był montowany w latach 88 i 89 więc go nie masz.
promil69 napisał/a: | wężyki od pokrywy zaworów (odma) mogą być obydwa "puszczone w asfalt" Czy tylko jeden a na drugim filterek |
A co to za pomysł??
Ten z lewej strony pokrywy (stojąc przed maską) powinien iść do rury powietrza.
Ten z prawej do kolektora. W pokrywę jest wkręcony zawór PCV - ważna jest jego sprawność - na stronie Krzyzaka znajdziesz. |
|
|
|
 |
promil69 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2006, 19:13
|
|
|
zaślepiając wężyk w kolektorze ssącym (ten od zaworu PCV) polepsza się spalanie i do komór spalania dolatuje tylko czyste powietrze. Doczytałem się tego na jedym z forum - oczywiście proszę o Wasze opinie czy wogóle warto robić takie przeróbki i czy one coś dadzą (mam na myśli lekki przyrost mocy) |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-11-2006, 19:57
|
|
|
Normalnie to powietrze zasysane jest pod pokrywę zaworów lewym wężykiem (z węża powietrza). I po zabraniu par oleju zabierane przez PCV do kolektora i spalane.
Nie wiem czy to co chcesz zrobić ma jakiś sens i jakie będą konsekwencje (nie koniecznie pozytywne) |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2006, 21:40
|
|
|
Odme ta co idzie do chwytu powietrza mozna zatkac. Tzn zalozyc na nia filterek, a dziure w chwycie powietrza pozadnie zaslepic. |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 20:50
|
|
|
promil69 napisał/a: | zaślepiając wężyk w kolektorze ssącym (ten od zaworu PCV) polepsza się spalanie i do komór spalania dolatuje tylko czyste powietrze. Doczytałem się tego na jedym z forum - oczywiście proszę o Wasze opinie czy wogóle warto robić takie przeróbki i czy one coś dadzą (mam na myśli lekki przyrost mocy) |
ciekaw jestem
może ktoś to rozwinie czy jest sens-kto sie zna rzecz jasna.
dylson napisał/a: | Odme ta co idzie do chwytu powietrza mozna zatkac. Tzn zalozyc na nia filterek, a dziure w chwycie powietrza pozadnie zaslepic. |
do kolektora czy od dolotu?? jak od dolotu to nic nowego nie robisz |
|
|
|
 |
|