|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer 1991 1.5 GLXi |
Autor |
Wiadomość |
warzywniak
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 4G15
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-06-2011, 14:19 Lancer 1991 1.5 GLXi
|
|
|
Witam,
Lancer GLXi 1.5 12v
Po wymianie kabli zapłonowych, auto przestało właściwie pracować. Po odpaleniu wszystko normalnie funkcjonuje, jednak kiedy dodaję gazu samochód zaczyna przerywać. Dodaję gazu, jedzie ale szarpie. Na wysokim biegu musi "ustawić się" na właściwych dla siebie obrotach i nie szarpie, ale też moc nie jest ta co wcześniej. Generalnie przy niskich obrotach szarpie i muszę redukować do niższego biegu. Nie wiem o co kaman.
Uwaga 1: Wymieniłem kable bo jeden z nich pękł całkowicie a na drugim widać niewielkie pęknięcia.
Uwaga 2: Ostatnio brakło mi bajury(bywa) i ten fakt też się zbiegł z opisanym wyżej zachowaniem samochodu.
Pozdrawiam, proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
Karol-13
Forumowicz

Auto: Proton 415(persona) 1,5 r.1997
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 161 Skąd: Koluszki
|
Wysłany: 30-06-2011, 00:45
|
|
|
najpierw sprawdź kable, może źle wpięte...a co do braku benzyny to miałem podobny problem w zimę, objawy praktycznie identyczne, no i niestety nie obeszło się bez wymiany pompki paliwa, znajdującej się w zbiorniku... |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

Auto: BRAVO 1,9, grandis 2.0 DID 05
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 178 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 30-06-2011, 08:34
|
|
|
Jeśli kable masz właściwie założone to prawdopodobnie zatkał się filtr paliwa bo mogłeś wyssać wszystkie syfy z baku łącznie z ew wodą w baku i nie będzie ci pracował pod obciążeniem bo za mały przepływ paliwa |
|
 |
|
|