prosze o ocenę |
Autor |
Wiadomość |
mis_smis
Mitsumaniak

Auto: BRAVO 1,9, grandis 2.0 DID 05
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 178 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 29-06-2011, 20:51 prosze o ocenę
|
|
|
witam koledzy poszukuję Grandisa i wpadł mi w oko ten oto http://otomoto.pl/mitsubi...-C15463908.html może ktoś coś zauważy bo koleszka z komisu oczywiści igła i takie tam... z góry dziękuję i pozdrawiam |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-06-2011, 23:10
|
|
|
Byłem kiedyś w tym komisie i szczerze przyznam, że auta jakie wtedy widziałem to nic specjalnego w stosunku do ich ceny, tutaj na zdjęciach można dostrzec różnice w odcieniach lakieru a co dopiero na własne oczy, ciekawe tylko co i jak zrobione, no i z góry pisze że nie nastawiałbym się na jakies fajerwerki, rozrząd wymieniony przy 100tyś, ciekawe ile w pamięci, ciekawe co wymienione, czy sam pasek, czy cały zestaw, ciekawe jak dawno temu wymieniane. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-06-2011, 08:26
|
|
|
Dokładnie takie same mam spostrzeżenie odnośnie odcieni problem w tym, że na rynku w Polsce ciężko o grandiska w benzynie, a ja nie chcę diesla 2,0 bo do za bardzo udanych to one nie należą, no i drugi warunek konieczny to skrzynia automat. Może jest na forum ktoś z okolicy i mógłby go zobaczyć na żywo będę zobowiązany i z góry dziękuję. I jeszcze jedno ma ktoś może jakieś doświadczenie w użytkowaniu tego silnika na gazie bo opinie są podzielone jak |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 30-06-2011, 09:21
|
|
|
Teoretycznie tego silnika, tego typu silnika nie powinno się gazowac (MIVEC) praktycznie znam kilku zadowolonych z instalacji, jednakże przebiegi bliskie 50tyś km narazie nic nie powiedzą. Chętnie bym Ci sprawdził to auto, ale w najbliższym czasie nie wybieram się nigdzie w tamte strone a nie dysponuje nadmiarem czasu aby go wygospodarowac, mogę Ci natomiast podpowiedzieć, że w Krakowie albo tuz przed nim, jak wyjeżdża się krajową 94-ką w kierunku Olkusz/Bytom jest centrum aut powypadkowych i tam stał Grandis w automacie, jadąc od strony Olkusza po prawej stronie, na Twoim miejscu pojechałbym obejrzeć w jakim dokładnie stanie, bo nie dość, że ciężko o takie auto, to jeszcze znajdziesz trypla wyklepanego i będziesz śię z nim męczyć, poprawiać po kimś. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-06-2011, 09:46
|
|
|
widziałem tego grandiska i w drodze powrotnej z Goczałkowic miałem i jego oglądać bo na fotkach nie wygląda źle tylko ta nieszczęsna poduszka co raczej świadczy, że dobrze trafił |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 30-06-2011, 17:14
|
|
|
No to pochwal się co tam zobaczyłes w tych Goczałkowicach
Co do wystrzelonej poduchy, może nie było aż tak tragicznie, daleko nie masz więc może warto zerknąć. |
 |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-07-2011, 21:22
|
|
|
A więc po wycieczce do Goczałkowic nie pojechałem bo goście zaczęli kręcić i stwierdziłem że szkoda czasu. natomiast ten w Krakowie niby lekko stuknięty ale przód cały do roboty łącznie z klimatyzacją, ruszona podłużnica w środku brak ostatniej kanapy i ogólnie zmęczony tył już kiedyś robiony ogólnie padlina jak dla mnie. Szukam dalej moja druga połowa była zachwycona wnętrzem i decyzja zapadła Grandis tylko nie ten oczywiście. Jak koś z was coś ciekawego wypatrzy to proszę dać znać oczywiście benzyna w automacie i najlepiej 6-cio miejscowy. |
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-07-2011, 12:06
|
|
|
Nadal szukam spokojnie bez pośpiechu tylko z warunkami powyższymi czyli 2,4 aut. 6 miejsc bez gazu jak się zdecyduje na podtlenek to wolę sam założyć. Jak ktoś coś ciekawego wypatrzy lub może ma to proszę o kontakt. |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 27-07-2011, 16:52
|
|
|
W jakiej kwocie |
 |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-07-2011, 17:25
|
|
|
kwota do 35000 ew z małym haczykiem
[ Dodano: 22-08-2011, 22:49 ]
No i stało się od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem grandisa. Oczywiście nie benzyna i nie automat taki już los po długich poszukiwaniach znalazłem Grandisa z 2005 roku 2.0 DID w Piasecznie zobaczyłem 70 tyś. przebieg od razu pomyślałem wałek ale pojechałem po oględzinach już wiedziałem że będzie mój jeszcze tylko wizyta w serwisie i szybka decyzja nie ma na co czekać bo poza kilkoma otarciami na nadwoziu brak jakichkolwiek uszkodzeń. Samochód z pełną historią serwisowa do samego końca na wszystkie wymiany faktury. Dziękuję wszystkim za pomoc w poszukiwaniach. |
|
 |
|