|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
"terenowy" galant |
Autor |
Wiadomość |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 01-07-2011, 14:07 "terenowy" galant
|
|
|
Hej.
Jakiś czas temu miałem problem z pękniętą sprężyną osi tylnej w swoim E38A, jak wiadomo, nie ma praktycznie nigdziej sprężyn do E38/E39, zaczęły się kombinacje i poszukiwania... Z racji leżącego u nas całego drugiego E88A w częściach, więc to było priorytetem, najpierw próbowałem z tylnymi, ale nie bardzo wychodziło, no dopasowałem prz3ednie - takie same ponoć jak w EAXX. Jest mały problem z tym iż mają trochę większą średnicę dolną - mocowania na amorku, bo góra pasuje idealnie, więc przydałoby się dotoczyć małą tulejkę. Gitara, tył poszedł do góry zrobił się sztywniejszy , no ale co z przodem... rocznik 1989, więc sprężynki sklepane i dziób przy samej ziemi... Zacząłem kombinować co z tym zrobić, bo na przód niby można założyć zwykłe sprężyny, ale są cieńsze od naszych i mogło by nie pomóc. No i tak przy okazji wymiany sprężyn w Fordzie Mondeo, zauważyłem że też są takie "duże", miałem całą kolumnę McPersona z E33A, sprawdziłem czy pasują na amorka i górne mocowanie i Eureka! Zamówiłem 2 szt. z Mondeo II - tego po lifcie, od wersji 2.5 V6 I tak stałem się właścicielem uterenowionej wersji Galanta
A oto i zdjęcia:
    |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 01-07-2011, 16:37
|
|
|
Wygląda 5 razy lepiej jak stoi wyżej muszę tak E5 podnieść |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
xcracing
Mitsumaniak Fan starszych Mitsu

Auto: Mazda 6
Pomógł: 16 razy Dołączył: 16 Wrz 2006 Posty: 417 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 01-07-2011, 23:13
|
|
|
No akurat ta byłaby dobra na szutry, bo autko się strasznie sztywne zrobiło, zobaczymy jak z żywotnością zawieszenia... |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
|
|