|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Uszczelka pod pokrywę zaworów |
Autor |
Wiadomość |
Karol-13
Forumowicz

Auto: Proton 415(persona) 1,5 r.1997
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 161 Skąd: Koluszki
|
Wysłany: 09-07-2011, 19:34 Uszczelka pod pokrywę zaworów
|
|
|
witam, mam pytanko czy ktoś z was orientuje się może jaką uszczelke pod pokrywe muszę kupić??? kupilem wczoraj uszczelkę firmy Goetze(jesli pomylilem to przepraszam) do silnika 4g15, ale nie pasuje, jest trochę za wąska....i jej wypustki nie zatrzaskują się pomiędzy blaszkami pokrywy...dysponuje może ktoś numerem katalogowym takiej uszczelki?? albo jakimiś wskazówkami jaką kupić??? ponieważ sprzedawca w sklepie zaklina się na wszystko,że tylko ta uszczelka jest i "innej nie ma" :/ |
|
|
|
 |
Zielu
Forumowicz

Auto: Lancer'C60project&Eclipse
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Kwi 2010 Posty: 747 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-07-2011, 20:03
|
|
|
Zajrzyj do katalogu Inter Carsu, ja do swojego 1.8D kupiłem uszczelkę Elring i jest ok nic nie cieknie. Goetze też jest dobra jakościowo. A sprzedawca w sklepie może być niedouczony, chyba że źle montujesz uszczelkę |
|
|
|
 |
Karol-13
Forumowicz

Auto: Proton 415(persona) 1,5 r.1997
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 161 Skąd: Koluszki
|
Wysłany: 09-07-2011, 21:50
|
|
|
uszczelke montuje mój wujek, który ma swój warsztat samochodowy....bylem przy tym i różnica pomiędzy "nową" uszczelką a tą którą wyjelismy jest znacząca...sprzedawca w sklepie sprawdzał po innych silnikach po innych autach..po lancerze, po hyundaiu i stwierdzil, że nawet jak jest innej firmy to w zamienniku pokazuje mu się uszczelka którą mi sprzedał i stwierdza, że innej nie ma...ok sprawdze w tym katalogu:) |
|
|
|
 |
|
|