|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dzialanie ABS |
Autor |
Wiadomość |
cypmus [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 12:01 dzialanie ABS
|
|
|
witam, mam problemik z ABS-polega on na tym, że kiedy hamuje-wystarczy jak lekko przydepne pedałek:)-owy pedal skacze mi tak jakbym gwaltownie hamowal przy znacznej predkosci i blokowaly by mi sie kola,poprostu czuję jakby ABS non stop dzialal niezaleznie czy hamuje gwaltownie,czy lekko przyhamowuje by zwolnic. co to moze byc?dodam, ze zapalala sie kontrolka ABS. posciagalem bebny,przetarlem czujniki,z przodu to samo-przeczyscilem i bez zmian-z wyjatkiem tego, ze kontrolka sie juz nie pali poza tym bez zmian. Moze jak zrobie pare km to sie wszystko unormuje??
help me
pozdrawiam |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 12:46
|
|
|
padniety czujnik abs |
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 14:02 Re: dzialanie ABS
|
|
|
cypmus napisał/a: | witam, mam problemik z ABS-polega on na tym, że kiedy hamuje-wystarczy jak lekko przydepne pedałek:)-owy pedal skacze mi tak jakbym gwaltownie hamowal przy znacznej predkosci i blokowaly by mi sie kola,poprostu czuję jakby ABS non stop dzialal niezaleznie czy hamuje gwaltownie,czy lekko przyhamowuje by zwolnic. co to moze byc?dodam, ze zapalala sie kontrolka ABS. posciagalem bebny,przetarlem czujniki,z przodu to samo-przeczyscilem i bez zmian-z wyjatkiem tego, ze kontrolka sie juz nie pali poza tym bez zmian. Moze jak zrobie pare km to sie wszystko unormuje??
help me
pozdrawiam |
A amorki sprawdzaleś? Czasem to nei wina czujnika a padniętego totalnie amorka który powoduje złe działanie ABS. Jak sie koło odrywa od podloża to czujnik odbiera to jako zablokowanie koła io ABS sie załącza.
Pozdr
K |
|
|
|
 |
cypmus [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 14:13
|
|
|
amorki sa raczej oki, jestem po niedawnym przegladzie
musze jednak cos dodac-zrobilem mala runke po miescie wlasnie i zaobserwowalem 2 rzeczy
1. jak kontrolka sie pali, ABS nie dziala wcale
2 jak sie nie pali- jest "skaczacy pedalek"
jest tak, ze gdy jade i np.kontrolka sie nie pali,to po wyhamowaniu sie zapala-ruszam jade,jade,kontr. sie pali-po wyhamowaniu gasnie.....i tak na zmiane |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 30-10-2006, 16:25
|
|
|
Jeśli nie padnięty czujnik przy którymś kole to może także być ułamany lub urwany przewód do samego czujnika albo może nie mieć masy albo zaprane błockiem, opiłkami itp. paskudztwem te kółka ząbkowane z których czujki zliczają impulsy. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
cypmus [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2006, 10:57
|
|
|
witam, sorry ze tak pozno , faktycznie, gdy wczołgałem sie pod furkę odkrylem pierscienie ABS przy przednich kolkach:) straaaaaasznie zapackane blockiem ) dzieki serdeczne za helpa,wszystko juz dziala jak trza, dzieki Saphire....a juz liczylem ostatnie zlotowki:) |
|
|
|
 |
|
|