XBOX czy PS3? Ktora konsole wybrac? |
Autor |
Wiadomość |
badmdfk
Mitsumaniak dnb forever

Auto: A4/B6 1.8t s-line,Colt CZ3 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-07-2011, 06:51
|
|
|
Ja mam X360 już 2,5 roku i nic się nie dzieje. Nie jest zbyt głośny, bo zgrywam gierki na dysk więc nie ma żadnego problemu. Grałem również na PS3 i różnicy w grafice nie widać. Niestety na Xboxa jest więcej tytułów niż na PS3. Jest to opinia gracza, bo o to chodzi w kosolach. ONE SĄ DO GRANIA!!! A to jakie co ma parametry totalnie mi wisi i licytowanie się że ta ma więcej Ramu a ta o 2 hz szybszy procek jest totalnie bez sensu. Liczy się to co widać na ekranie i jaka jest frajda z gry. Reszta się nie liczy. Możecie tu zapisać 1000 stron z parametrami i tak nic to nie da. |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53593
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 22-07-2011, 08:25
|
|
|
Nie wiem do kogo tutaj piszesz, ja też nie siedzę tak mocno w grach. Ale zobacz kilka osób uważa że lepsze gry (znaczy po prostu lepsze, a nie z lepszą grafiką) są na PS3 (ja tam tego nie śledzę wiem tylko że Killzone jeszcze ten w 3D i MOVE-em czy GT5 to poważne tytuły w które czasem ciupnę). A jeśli chodzi o sprzęt to nie jest tak że to nie ważne, po prostu PS3 będzie dłużej wspierana... Prosta logika zresztą i tak uważam że PS3 ma za mało pamięci za co obrywa bo gry mogłyby płynniej działać, a grafika jeszcze lepsza (wiej tekstur bardziej szczegółowych).
Najbardziej mnie rozwala fakt że mój kuzyn (ma swój biznes, poważny ojciec rodziny, 2 lewe ręce do komputerów, na początku nawet nie wiedział że PAD jest bezprzewodowy i grał na kablu 1,2m) często wieczorem siada, słuchawka na ucho i nawala online chyba w medal of honor z kolegami, a jak sa nowe plansze to dzwoni do mnie żeby mu zapłacił kartą za nowe plansze bo nie ma karty kredytowej... To się nazywa grywalność
Ps. Nie żebym chwalił PS3, ale post wyżej chyba za bardzo wychwala XBOX-a... nawet pomijając pozagrywalnej multimedialności PS3 (PS3 to też odtwarzacz BD 3D)... |
|
|
|
 |
meinteil07
Forumowicz
Auto: Honda Accord VI 1.8 2002
|
Wysłany: 22-07-2011, 10:28
|
|
|
Jak ktoś zaznał grania na psx w czasach młodości na zawsze zostanie wiernym fanem tej konsoli (przynajmniej dla mnie tak jest ) Obie konsole są dobre ale tak jak napisałem wcześniej, gry na wyłączność dla ps3 dają tyle frajdy że warto wydać 200 zł na taką gierkę.
PS.
Jedyne co mnie drażni w Xbox to pad... |
|
|
|
 |
badmdfk
Mitsumaniak dnb forever

|
Wysłany: 22-07-2011, 10:30
|
|
|
Dla mnie konsola to zabawka tylko do gier. Do niczego innego. Odtwarzacz BR nie jest dla mnie wogóle argumentem przemawiającym na plus ponieważ nie oglądam filmów w domu tylko jak chcę mieć porządny seans idę do kina. Biorąc pod uwagę porównywalną grafikę ( o tytułach nie ma co mówić bo i te na PS3 są na pewno niezłe i ten na X360, każda ma coś w sobie), to że w sieci wogóle nie gram i to że X 360 jednak można przerobić, zaraz mnie pewnie wyzwą od złodzieji i piratów , ale niestety w takie realia w naszym kraju, 250 zet za grę to lekka przesada. I w moim przypadku ani wifi ani BR nie przemawiają na plus. Ja po prostu szukałem konsoli tylko do grania, gram już jakiś czas i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że drugi raz wybrałbym również X360 tylko z kinect, który moim zdaniem bije na głowę PS move ( miałem okazję przetestować obydwa wynalazki). |
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-07-2011, 10:37
|
|
|
badmdfk napisał/a: | to że X 360 jednak można przerobić, |
No tak niepodważalny argument już nie jest argumentem bo PS3 też można shakować...
Niesamowite jest to że jako argument lepszości podaje się, że można oszukać producenta. |
|
|
|
 |
meinteil07
Forumowicz
|
Wysłany: 22-07-2011, 10:53
|
|
|
Zależy czy ktoś szanuje pracę tych ludzi czy nie. Zawsze warto troszkę poczekać i kupić grę z drugiej ręki. Wiadomo że są inne ważniejsze wydatki i nie każdy może sobie na to pozwolić :/ Ja np. od trzech miesięcy nie kupiłem gry i aktualnie obgrywam gry które kupiłem wcześniej a ich nie przeszedłem. Najbliższy zakup to Uncharted 3 |
|
|
|
 |
badmdfk
Mitsumaniak dnb forever

|
Wysłany: 22-07-2011, 11:08
|
|
|
meinteil07, kolego ja przez ponad rok jechałem na oryginałach, zawsze jak wychodził jakiś dobry tytuł kupowałem go od razu. Na gierki przez ten rok wydalem ok 4000 zeta i w końcu powiedziałem dość. Niestety u nas w kraqju to trochę droga zabawa. Na zachodzie nowy tytuł kosztuje ok 50 ojro więc dla przeciętnego chłopa zarabiającego ok 3000 ojro to jak dla mnie lub dla Ciebie 50 zet. I uwierz mi szanuję pracę ludzi, którzy robią te gry, nie szanuję natomiast ludzi którzy nakłdadają taką marżę, że mózg staje. |
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 22-07-2011, 11:09
|
|
|
badmdfk napisał/a: | a po prostu szukałem konsoli tylko do grania, gram już jakiś czas i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że drugi raz wybrałbym również X360 tylko z kinect, który moim zdaniem bije na głowę PS move ( miałem okazję przetestować obydwa wynalazki). |
Dokładnie, mam także porównanie kinecta i move'a. Move wypada blado.
Wybór konsoli, to kwestia gustu. Tytułu jakie najbardziej interesują powinny decydować o wyborze konsoli.
Ostatni tytuł w jaki grałem tylko na PS3 to Uncharted 2, szczerze polecam |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
badmdfk
Mitsumaniak dnb forever

|
Wysłany: 22-07-2011, 11:11
|
|
|
krzychu, tak można rozmawiać bez końca, ludzie są różni i oczekują różnych rzeczy i podejrzewam, że jeżeli PS3 można by było tak łatwo przerobić to 70% polskich konsol była by przerobiona. Jestem ciekaw czy jesteś w rzeczywistości taki prawy i czy nie ściągnąłeś nigdy żadnego pirackiego programu. |
 |
|
|
|
 |
meinteil07
Forumowicz
|
Wysłany: 22-07-2011, 11:19
|
|
|
badmdfk napisał/a: | meinteil07, kolego ja przez ponad rok jechałem na oryginałach, zawsze jak wychodził jakiś dobry tytuł kupowałem go od razu. Na gierki przez ten rok wydalem ok 4000 zeta i w końcu powiedziałem dość. Niestety u nas w kraqju to trochę droga zabawa. Na zachodzie nowy tytuł kosztuje ok 50 ojro więc dla przeciętnego chłopa zarabiającego ok 3000 ojro to jak dla mnie lub dla Ciebie 50 zet. I uwierz mi szanuję pracę ludzi, którzy robią te gry, nie szanuję natomiast ludzi którzy nakłdadają taką marżę, że mózg staje. |
Więc wniosek prosty... mam kasę kupuje, nie mam... czekam. |
|
|
|
 |
badmdfk
Mitsumaniak dnb forever

|
Wysłany: 22-07-2011, 11:26
|
|
|
Ja niestety jestem innego zdania. Nie po to kupuję konsole, żeby czekać pól roku aż jakiś tytuł będzie kosztował 150 a nie 250 zeta. Niestety firmy, które sprzedają taką grę nie pomyślą o tym, żeby np w biedniejszych krajach takich jak np Polska obniżyć trochę cenę, wtedy nikomu nie opłacałoby się przerabiać konsoli co za tym idzie więcej ludzi kupiło by oryginał i w końcowym rozliczeniu tak i tak wyszłyby na plus. |
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-07-2011, 12:27
|
|
|
badmdfk napisał/a: | Jestem ciekaw czy jesteś w rzeczywistości taki prawy i czy nie ściągnąłeś nigdy żadnego pirackiego programu. |
Po pierwsze nie atakowałem Ciebie że Ty ściągasz... Zauważyłem jedynie że to bardzo kiepski argument z tym że można przerobić...
Z tą marżą to nie przesadzaj. Jeśli chodzi o rynek konsol i gier nikt na tym złotego interesu nie robi począwszy od producenta, a zakończywszy na sprzedawcy - uwierz mi wiem o czym mówię.
[ Dodano: 22-07-2011, 12:29 ]
badmdfk napisał/a: | że jeżeli PS3 można by było tak łatwo przerobić to 70% polskich konsol była by przerobiona. |
No dość łatwo, ale to na razie świeża sprawa. |
|
|
|
 |
badmdfk
Mitsumaniak dnb forever

|
Wysłany: 22-07-2011, 12:51
|
|
|
krzychu napisał/a: | Po pierwsze nie atakowałem Ciebie że Ty ściągasz... Zauważyłem jedynie że to bardzo kiepski argument z tym że można przerobić... |
Racja i przepraszam za uniesienie
krzychu napisał/a: | Z tą marżą to nie przesadzaj. Jeśli chodzi o rynek konsol i gier nikt na tym złotego interesu nie robi począwszy od producenta, a zakończywszy na sprzedawcy |
Nie wydaje mi się. Dochody z flagowych tytułów niejednokrotnie przewyższają dochody dobrych filmów, producenci gier nie są dobrymi Samarytaninami, tu rzecz kręci się tylko wokół kasy. |
 |
|
|
|
 |
piterr27
Mitsumaniak miśki rządzą ;)
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 - 1992r
|
Wysłany: 04-09-2011, 22:27
|
|
|
Brat ma PS3 i telewizor Sony Bravia - to jest dopiero jakość.
Avatar wygladą pięknie nie mówiąc już nawet o GT5.
Wystarczy obejrzeć jakiś film na BR - wtedy zobaczysz różnicę
No i w Tekkena można popstrykać.
Ogólnie działa bardzo dobrze nawet w największe upały, jest to stara wersja konsoli 60B czyli można grać na niej w gry z PS2 . Nic dotychczas się nie popsuło, pady leżą idealnie w dłoni, nie trzeba kupować nowych gier, można kupić używki prawie nowe w idealnym stanie, są odpowiednie portale do wymiany gier. |
_________________ Mitsubishi Galant 2.0 - 1992 rok
 |
|
|
|
 |
seba77
Mitsumaniak www.cb-Polska.pl

Auto: Galant 99r. 2.5 V6 A/T Tip.
|
Wysłany: 14-09-2011, 18:50
|
|
|
Witam ja posiadam już xboxa koło 3 lat działa super w połączeniu z koNtrolerem kinect poprostu rewelacja dziEci jak i dorośli mają Świetną zabawĘ ja osobiscie polecam XBOXA 360.i telewizor FULL HD Mimo braku BL mi to nie przeszkadza. |
_________________ Klub CB-Polska: Charlie Brawo 034 op Sebastian
cb-radio KPO-DX5000 +SADELTA ME-3 +ss1200
USB 26.425 AM 27.180 |
|
|
|
 |
|