|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Grzejący się drążek skrzyni biegów |
Autor |
Wiadomość |
ludzik610
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-07-2011, 21:53 Grzejący się drążek skrzyni biegów
|
|
|
Witam,
niedawno kupiłem carisme 1.9 td, 99r i miałbym do was pytanie, a mianowicie czy normalnym objawem jest wysoka temperatura drążka do zmiany biegów. Nie chodzi mi oczywiście o gałkę ale kiedy dotykam drążka (część metalowa) przez mieszek to czuje że jest ciepły. Ogólne również plastikowa obudowa skrzyni (drążka zmiany biegów) również jest ciepła. Czy jest to anomalia czy normalny obaw? Pytam bo wydaje mi się że że mam do wymiany i poduszkę pod skrzynię bo drążek dosyć mocno drga?
Pozdrawiam
P.S. miałbym jeszcze pytanie odnośnie klimy. otóż po kliknięciu na eco uruchamia się pierwszy tryb działania a po kolejnym kliknięciu następny. Czym się one od siebie różnią? |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 25-07-2011, 22:07
|
|
|
masz climatronic? jeżeli tak to śnieżynka oznacza włączoną klimę na stałe, a ikonka ECO oznacza, że kompresor włączany jest w przypadku konieczności zbicia temperatury czy jakoś tak to było
Co do tego drążka też jestem ciekaw, ma ktoś na to odpowiedź? |
|
|
|
 |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 25-07-2011, 22:34
|
|
|
Drążek jest nad tunelem środkowym a pod tunelem idzie wydech. Jak zdejmiesz podłokietnik to podłoga jest bardzo gorąca od wydechu. Może tak samo drążek się grzeje? |
_________________ Gaz jest... tani
Mój Galant |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 27-07-2011, 09:24
|
|
|
Może brakować jakiejś osłony termicznej układu wydechowego, wskutek czego dochodzi do nadmiernego nagrzewania się drążka zmiany biegów. |
|
|
|
 |
|
|