|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Naprawa skrzyni manualnej w Szczecinie- dobry warsztat? |
Autor |
Wiadomość |
PABLO998
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,6; Outlander I 2,4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-07-2011, 10:16 Naprawa skrzyni manualnej w Szczecinie- dobry warsztat?
|
|
|
Witam! Moglibyście polecić mi jakiś dobry warsztat w Szczecinie, gdzie mógłbym naprawić swoją skrzynię biegów. Objaw: skrzynia głośno pracuje na postoju, po wciśnięciu sprzęgła totalna cisza. |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
|
Wysłany: 28-07-2011, 14:45
|
|
|
PABLO998 napisał/a: | Witam! Moglibyście polecić mi jakiś dobry warsztat w Szczecinie, gdzie mógłbym naprawić swoją skrzynię biegów. Objaw: skrzynia głośno pracuje na postoju, po wciśnięciu sprzęgła totalna cisza. |
Łożysko. Mam tak samo, ale jeszcze nie jest "strasznie" głośno.
Ciężki temat. Sam nie wiem gdzie jechać...Można z tym jeździć co prawda, ale w końcu padnie.
Zobacz na Świętopełka w Auto naprawie. Może się podejmą. Tanio będzie na pewno. |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
PABLO998
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-07-2011, 15:29
|
|
|
stary alfer napisał/a: | Łożysko. Mam tak samo, ale jeszcze nie jest "strasznie" głośno. |
W moim przypadku to silnika prawie nie słychać, tylko tą cholerną skrzynię.
Domyślam się, że to wina łożyska, tylko którego: oporowe, czy te na wałku sprzęgłowym. Bo jeśli oporowe to mój mechanior by to zrobił, ale jeśli to na wałku sprzęgłowym (jak twierdzi Japaneze) to się za to nie bierze.
[ Dodano: 28-07-2011, 15:36 ]
PABLO998 napisał/a: | W moim przypadku to silnika prawie nie słychać, tylko tą cholerną skrzynię. |
Jak nie zrobię skrzyni do najbilższego spotu to zobaczysz jak u mnie rzęcholi.
Jak narazie to dzięki za podpowiedź, |
_________________ Carisma DA1A
Outlander CU5W |
|
|
|
 |
JacekeR
Mitsumaniak
Auto: Nissan Qashkqai J10 2.0PB
|
Wysłany: 28-07-2011, 22:18
|
|
|
Według INTER-EURO SERVICE warssztat w Szczecinie to:
TANDEM Sp.z.o.o
ul. Struga 78 a
91/4643598 , 4644718 Fax 091/4643528
Ale sam nie sprawdzałem |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2011, 23:58
|
|
|
PABLO998, jak już wymieniasz łożyska w skrzyni to tylko komplet, jedno łożysko uciszysz to zacznie wyć drugie, Japaneze ma teraz do sprzedania skrzynie do 2.0 po wymianie kompletu łożysk i przyjmuje w rozliczeniu taką w której łożyska wyją, ciekawe tylko ile jest do spuszczenia z tych 1500 zł za oddanie swojej skrzyni....
daj znać jak już ogarniesz sprawę i gdzie i za ile |
|
|
|
 |
PABLO998
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-07-2011, 08:45
|
|
|
Derpin napisał/a: | Japaneze ma teraz do sprzedania skrzynie do 2.0 po wymianie kompletu łożysk i przyjmuje w rozliczeniu taką w której łożyska wyją, ciekawe tylko ile jest do spuszczenia z tych 1500 zł za oddanie swojej skrzyni.... |
Rozmawiałem już z nim mi powiedział 1400, a jak oddam swoją to coś ok 700-750zł - jak dobrze pamiętam |
_________________ Carisma DA1A
Outlander CU5W |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2011, 10:47
|
|
|
PABLO998 napisał/a: | a jak oddam swoją to coś ok 700-750zł - jak dobrze pamiętam |
moim zdaniem rozsądne pieniądze przy opcji oddania Twojej skrzyni |
|
|
|
 |
|
|