Przesunięty przez: Bartek 23-11-2006, 13:04 |
eclipse92r |
Autor |
Wiadomość |
mariuszB [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2006, 13:02 eclipse92r
|
|
|
Witam.
Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem Eclipse 92r. Niestety bardzo malo wiem, np ile powinien palic? Moj po miescie ok 14l Trasa ok 9l. Jaki olej do skrzyni- mam o polowe za malo. Muli sie do 2,5tys obtotow. I co mnie troszke martwi- stan licznika bo jest tam 260tys km- czy jeszcze cos z niego bedzie? |
|
|
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 23-11-2006, 14:24
|
|
|
mariuszB napisał/a: | Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem Eclipse 92r. |
Gratulować
mariuszB napisał/a: | Moj po miescie ok 14l Trasa ok 9l. |
Nie wiem czy w mieście nie powinien palic Ci nieco mniej.
mariuszB napisał/a: | Muli sie do 2,5tys obtotow. |
Może dostaje za mało powietrza? Sprawdź filter ,może jest do wymiany.
mariuszB napisał/a: | I co mnie troszke martwi- stan licznika bo jest tam 260tys km- czy jeszcze cos z niego bedzie? |
Niegdyś ktos powiedział ,że silniki 4G63 to mocne i wytrzymałe konstrukcje więc te 260 tyś. km to dla nich nie problem. Oczywiście o ile są zadbane
Więcej Ci nic nie powiem bo sam nie mam Klipera Niech reszta wiary się wypowie |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2006, 16:20
|
|
|
hmm silnik 260tkm jak ma przejechane w Mitsu to nic - oczywiscie jezeli bylo wczesniej dbane o autko
co do spalania i mulenia to wymien filtr powietrza i paliwa
Olej ? hmmm a nie wiesz czy jest wlany syntetyk , polsyntek , mineralny ? |
|
|
|
 |
mariuszB [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2006, 16:37
|
|
|
Nie mam pojecia jaki tam jest olej. Chyba najlepiej bedzie jak go poprostu wymienie. Ktos chwalil sobie angielski polsyntetyk Carlube- i tak zrobie. Jesli chodzi o filtr powiertza to juz go wymienilem, nadal sie muli. Wymienie jeszcze filtr paliwa. Ale moze to przeplywomierz?
Osobiscie znam trzech wlascicieli Eclips takich jak moj. Dwaj z nich mowia ze pali im do 10l na miescie. Temu trzeciemu 12 - 13.
Ja kupilem zajechanego. Ale sprobuje go Wyleczyc |
|
|
|
 |
dziobak26 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2006, 19:30
|
|
|
Witam. Ja ma go od sierpnia i ma 220tys przebiegu i jest ok. Wymieniłem wszystkie płyny tzn. oleje wspomagania oprócz hamulca. Wymieniłem też świece przewody w skrzyni biegów wlałem orginał syntetyk i chodzi tak jak powinno. Mój pali 9-10litrów srednio więc 14l na 100 to jest bajka chyba że non stop jeździsz na miejscu to możliwe. Sprawdź też układ powietrza może jest zabrudzony przez to autko traci na mocy.
[ Dodano: 23-11-2006, 19:38 ]
Gdybyś chciał się coś dowiedzieć to pytaj GG: 9937263 |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2006, 19:50
|
|
|
albo padla sonda lambda jeszcze |
|
|
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 23-11-2006, 22:47
|
|
|
Od rozwalonej sondy może właśnie być za wysokie spalanie. Może masz wtryski zapchane i dlatego się muli? Możnaby spróbować zresetować kompa anóż by się coś poprawiło. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-11-2006, 23:13
|
|
|
Sz@kal, przy 1g kompa nie trzeba resetować tak powiedział mi mechanik który o Mitsu wie bardzo sporo i w sumie ma specjalizacje w tej marce
mariuszB mam podobne objawy i u mnie to jednak niestety wtryski |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
mariuszB [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2006, 17:10
|
|
|
Witam Wszystkich i dzieki za cenne spostrzezenia.
"Doktor" obejrzy mój skarb juz w grudniu, wierze ze bedzie dobrze.
Mam w nim tyle do zrobienia ze nie wiem gdzie lapy wlozyc.
Wtryski Ile to moze kosztowac? Taka regeneracja np.
Zaraz jak go kupilem wywalilo mi uszczelke pod glowica - na trasie. Pózniej ukrecilem sprzeglo a teraz to
Mimo wszystko LUBIE GO |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-11-2006, 10:23
|
|
|
mariuszB napisał/a: | Wtryski Ile to moze kosztowac? |
nowe ponat 1000 zł szt w serwisie regeneracja nic nie daje za bardzo (przynajmniej w moim przypadku) a kosztowała mnie 200 zł natomiast na allegro widziałem całą listwę wtryskową z wtryskami od Klipera w używce za 250 zł myśle że "doktor" poradzi sobie z dwóch zrobić jedną sprawną |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
benio [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2006, 19:24
|
|
|
Moj po wymianie filtra paliwa i rozrzadu duzo lepiej chodzi w starym filtrze starszny syf byl, takze nie zalecam jezdzenia na 'żydzie'.
Tylko ze moj w tej porze czy ostrzejszej jezdzi to i 15l wchlanac potrafi -nie schodzi ponizej 10l a w trasie ok 8.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
karol
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 94r. 4G63
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 134 Skąd: Staromieście, pow. Częstochowa
|
Wysłany: 07-12-2006, 03:12
|
|
|
na allegro widziałem całą listwę wtryskową z wtryskami od Klipera w używce za 250 zł
ja latem kupilem kompletna listwe do 4G63 za 130 z przesylka-zalozylem i smiga
jak zloto -czyli trzeba dobrze przeszukac ogloszenia |
|
|
|
 |
|