|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy ktoś sie z tym spotkał? |
Autor |
Wiadomość |
oksiu
Nowy Forumowicz
Auto: Colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-08-2011, 01:25 Czy ktoś sie z tym spotkał?
|
|
|
Witam,
Jestem od niedawna posiadaczem Mitsubishi Colt-a, kupiłem go z komisu. Ma on zainstalowane pewne"coś". Nie wiem do czego to służy. Próbowałem już na wszystkie metody to włączyć lecz nic się z tym nie dzieje, poza tym ze tylko świeci. Może ktoś się już z tym spotkał? Jeżeli tak to proszę napisać do czego to służy.
 |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2011, 03:34
|
|
|
Wygląda na to, że masz system ACC.
z wikipedii:
Adaptive Cruise Control w skrócie ACC lub Intelligent Cruise Control w skrócie ICC, jest to system do zachowania odpowiedniego (bezpiecznego) dystansu między poruszającymi się pojazdami samochodowymi; ruch odbywa się w tym samym kierunku i pasie (zastosowanie ma głównie na autostradach i drogach szybkiego ruchu).
System ten (ACC lub ICC) działa dzięki umieszczonemu z przodu pojazdu radarowi, co pozwala na dostosowanie prędkości pojazdu do zachowania bezpiecznej odległości przed następnym pojazdem. W razie potrzeby system może zahamować pojazd lub utrzymać dystans za autem jadącym z przodu.
Radar ten pełni rolę nadajnika i odbiornika (wysłana fala, która odbija się od poprzedzającego pojazdu odbierana jest z powrotem); odległość między pojazdami ustalana jest na podstawie pomiaru opóźnienia odbitej fali lub jej przesunięcia fazowego. Na podstawie tej odległości ustalane są względne prędkości obu pojazdów; system przystępuje do czynności wykonawczych (przyspiesza lub zwalnia prędkość pojazdu poprzez automatyczne oddziaływanie na przepustnicę silnika i układ haulcowy).
System ACC współpracuje z tempomatem.
Opis ACC na stronie Mitsubishi Motors: http://www.mitsubishi-mot...afety-test.html |
|
|
|
 |
oksiu
Nowy Forumowicz
Auto: Colt
|
Wysłany: 18-08-2011, 12:05
|
|
|
To może być to co mówisz. Ale trochę to dziwne jak by ktoś to zamontował, jak moja wersja Colta nie ma tempomatu. Głownie wtedy jest to stosowane. Nic poczekam i zobaczę może ktoś inny będzie miał pomysł co to takiego. Ale dzięki |
|
|
|
 |
kojomedal
Forumowicz

Auto: COLT CZT
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 47 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 20-08-2011, 12:57
|
|
|
Najlepiej było się zapytać jak się kupowało auto.Jak było to auto z Niemiec na pewno musiały być jakieś dokumenty od tego.
Ja bym to wyciągnął i zobaczyłbym gdzie idzie wiązka,dokładnie gdzie to jest podłączone i czy w ogóle jest to podłączone |
_________________ el kojote
 |
|
|
|
 |
|
|