|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Spadające obroty-GAŚNIE |
Autor |
Wiadomość |
MATTR
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero II 2.5 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-07-2011, 21:28 [2.5 TD] Spadające obroty-GAŚNIE
|
|
|
Witam,
AUTO: Mitsubishi Pajero II 2.5 TD, 3d
Po trasie w ulewnym deszczu zaczął mi gasnąc silnik.
Objawy są następujące: w trakcie dojeżdżania do skrzyżowania zaczynają spadać obroty i silnik dławi się. Odpala z problemami -wymaga kręcenia 3-5 sec. następnie jeśli pozostawi się na jałowym biegu po około minucie silnik znów samoczynnie gaśnie.
Pierwsze co przyszło mi do głowy to syf w paliwie wiec, wymieniłem filtr paliwa na nowy - w starym zaobserwowałem wodę.
Proszę o podpowiedz gdzie szukać rozwiązania tego problemu:(
Pozdrawiam Matt |
|
|
|
 |
jaculo
Forumowicz
Auto: Pajero II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 70 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-08-2011, 22:34
|
|
|
Miałem podobnie... a może się gdzieś zapowietrza.. i dlatego na małych obrotach nie daje odpowiedniej dawki paliwa.. |
_________________ jaculo
 |
|
|
|
 |
rico.1
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5TD
Pomógł: 33 razy Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 480 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 28-08-2011, 23:08
|
|
|
MATTR napisał/a: | jeśli pozostawi się na jałowym biegu po około minucie silnik znów samoczynnie gaśnie. | przepływ paliwa przez pompę jest gdzieś zatkany lub nieszczelny, więc do sprawdzenia cały obieg na przewodach od baku do pompy.
Na początek możesz dać jakieś przezroczyste przewody od filtra do pompy i na powrocie paliwa z pompy, to ułatwi poszukiwanie. |
|
|
|
 |
|
|