[2.8 TD] Tylni nawiew. |
Autor |
Wiadomość |
Goliasz
Forumowicz
Auto: Pajero I wagon 3000 V6
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 05 Cze 2011 Posty: 70 Skąd: Wielkopolska/powiat śremski
|
Wysłany: 12-07-2011, 00:12 [2.8 TD] Tylni nawiew.
|
|
|
W wersji GLS pomiędzy przednimi siedzeniami jest panel sterowania tylnego nawiewu. Żeby go włączyć, trzeba przełączyć klawisz ze symbolem wiatraczka, który jest przed podłokietnikiem i z tyłu włączyć przycisk on - dioda na zielono. Oprócz przycisku włączania jest regulacja prędkości nawiewu i temperatury. Moje pytanie, czy coś jest nie tak z tym ustrojstwem w moim pajero, ponieważ nie ma żadnej reakcji na opisane wyżej czynności?
Gdzie się znajduje tylni wiatrak, czy działa tylko przy włączonym silniku (sprawdzałem na wyłączonym)? |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2011, 06:55
|
|
|
zapłon na ON albo odpalony silnik. wiatrak jest pod tylnym prawym siedzeniem.
te włączniki mają budowę krzyżową tj. tak jak na klatce schodowej w domu, każdy włączy i każdy wyłączy |
|
|
|
 |
Goliasz
Forumowicz
|
Wysłany: 12-07-2011, 08:44
|
|
|
bartek2800 napisał/a: | zapłon na ON albo odpalony silnik. wiatrak jest pod tylnym prawym siedzeniem.
te włączniki mają budowę krzyżową tj. tak jak na klatce schodowej w domu, każdy włączy i każdy wyłączy |
No to niestety dziadostwo nie działa, trochę dziwne, że tak szybko padł. |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2011, 21:53
|
|
|
może gdzieś nie styka? |
|
|
|
 |
piotrasek1
Forumowicz
Auto: Pajero II
|
Wysłany: 09-08-2011, 09:36
|
|
|
A u mnie jest tak że działa dobrze tylko nie mogę wycisnąć przycisku ciągle jest na włączony, reguluje tylko tym przełącznikiem opisanym wyżej. |
|
|
|
 |
Goliasz
Forumowicz
|
Wysłany: 29-08-2011, 18:50
|
|
|
piotrasek1 napisał/a: | A u mnie jest tak że działa dobrze tylko nie mogę wycisnąć przycisku ciągle jest na włączony, reguluje tylko tym przełącznikiem opisanym wyżej. |
Wszystko się wyjaśniło, silniczek w wentylatorze był spalony - wymieniłem wiatrak na nowy i wszystko ok.
U mnie też ciężko działa ten przycisk włączania z tyłu - jakby coś nie łączyło i najlepiej wyłaczać i włączać tylni nawiew przyciskiem na konsoli środkowej przy kierowcy. |
|
|
|
 |
|