Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.8 TD] Tylni nawiew.
Autor Wiadomość
Goliasz 
Forumowicz

Auto: Pajero I wagon 3000 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-07-2011, 00:12   [2.8 TD] Tylni nawiew.

W wersji GLS pomiędzy przednimi siedzeniami jest panel sterowania tylnego nawiewu. Żeby go włączyć, trzeba przełączyć klawisz ze symbolem wiatraczka, który jest przed podłokietnikiem i z tyłu włączyć przycisk on - dioda na zielono. Oprócz przycisku włączania jest regulacja prędkości nawiewu i temperatury. Moje pytanie, czy coś jest nie tak z tym ustrojstwem w moim pajero, ponieważ nie ma żadnej reakcji na opisane wyżej czynności?
Gdzie się znajduje tylni wiatrak, czy działa tylko przy włączonym silniku (sprawdzałem na wyłączonym)?

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 12-07-2011, 06:55   

zapłon na ON albo odpalony silnik. wiatrak jest pod tylnym prawym siedzeniem.
te włączniki mają budowę krzyżową tj. tak jak na klatce schodowej w domu, każdy włączy i każdy wyłączy

Goliasz 
Forumowicz

Wysłany: 12-07-2011, 08:44   

bartek2800 napisał/a:
zapłon na ON albo odpalony silnik. wiatrak jest pod tylnym prawym siedzeniem.
te włączniki mają budowę krzyżową tj. tak jak na klatce schodowej w domu, każdy włączy i każdy wyłączy

No to niestety dziadostwo nie działa, trochę dziwne, że tak szybko padł. :cry:

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 12-07-2011, 21:53   

może gdzieś nie styka?

piotrasek1 
Forumowicz

Auto: Pajero II
Wysłany: 09-08-2011, 09:36   

A u mnie jest tak że działa dobrze tylko nie mogę wycisnąć przycisku ciągle jest na włączony, reguluje tylko tym przełącznikiem opisanym wyżej.

Goliasz 
Forumowicz

Wysłany: 29-08-2011, 18:50   

piotrasek1 napisał/a:
A u mnie jest tak że działa dobrze tylko nie mogę wycisnąć przycisku ciągle jest na włączony, reguluje tylko tym przełącznikiem opisanym wyżej.

Wszystko się wyjaśniło, silniczek w wentylatorze był spalony - wymieniłem wiatrak na nowy i wszystko ok.
U mnie też ciężko działa ten przycisk włączania z tyłu - jakby coś nie łączyło i najlepiej wyłaczać i włączać tylni nawiew przyciskiem na konsoli środkowej przy kierowcy.

Odpowiedz do tematu