Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie mogę kupic silnik do eclipse?
Autor Wiadomość
Czarny
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2005, 11:50   Gdzie mogę kupic silnik do eclipse?

Wie ktoś może kto ma na sprzedanie silnik 4G63T do eclipse GST z 97 roku, lub gdzie mogę go kupić?
Ewentualnie namiary na jakiegoś importera który mi go sciągnie?

Z góry dzięki i pozdro...!! :D

grzes
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2005, 12:44   silnik

mam tu w okolicy kilka silnikow 2,0 turbo za 2700zl 4g63 ale moze ten nowszy tez by byl moj nr 601 056 413 pozdrawiam

Rafalanx
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2005, 00:41   

A czym niby sie rozni silnik z 95 od tego z 97?komp jest inny ale chyba na tym bedzie koniec roznic 8)

ChiKenn
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2005, 00:44   

hmm... nie sadzilem ze taki silniczek taki tani... ciekawe w jakim to stanie... i co procz swapu silnika przydaloby sie zmienic jakby sie chcialo zrobic z GS-a GS-T? az mnei to zaciekawilo znow :D

leoul
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2005, 08:19   

Może Grześ, ma na myśli silniki 4G63 z 1g.
One mają sporo różnic.

ChiKenn, jakbyś w sumie kupił silnik z komputerem, skrzynie biegów pewnie również, półośki mogą być potrzebne to mogłoby wyjść
:D
Poza tym jestem ciekaw czy te silniki są z turbawką w komplecie.??

Pozdrawiam

kaczan
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2005, 21:46   

no cena zachecajaca do zakupu tylko jaki stan tych silnikow za takie pieniadze...?jak szukalem to silnik z 1G kosztuje ok 4000zl!

ChiKenn
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2005, 01:07   

leoul napisał/a:

ChiKenn, jakbyś w sumie kupił silnik z komputerem, skrzynie biegów pewnie również, półośki mogą być potrzebne to mogłoby wyjść
:D

eeeh... to moze ja jednak bede sobie dalej powoli zbieral na 3000GT VR4 :lol:

leoul
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2005, 13:02   

Jak już uzbierasz na 3000 GT to dozbieraj drugie tyle na jego utrzymanie i dopiero kupuj.
Jak pewnie zauważyłeś w wypowiedziach właścicieli 3k GT nie sztuką jest kupić takiego miśka ale sztuką jest go utrzymać :roll:

Sam się zastanwaiałem.. ale 6 cylindrów = 6 przewodów i 6 świec :lol:
dwie turbinki.... 2 x więcej do stracenia jakby co.
Napęd OK
Podobno skrzynie biegów sa nierozbieralne - z czym sobie podobno w Polsce radzą :lol:
No i ta skrętna ośka tylnia...

troszkę skomplikowany ten pojazd.... do jazdy na codzień to bym sobie takiego nie sprawił.

Chcę przez to powiedzieć, żebyś zbierał na eclipse GSX :D :wink:

Pozdrawiam

ChiKenn
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2005, 16:18   

tyle ze ja swojego Eclipsa nie chcialbym sprzedawac, a dwa takie same auta to troche monotonnie by bylo... stad pomysl na 3000 gt, kiedys w przyszlosci :D btw: ostatnio przegladalem sobie mobile.de i wyszlo ze supra jest sporo tansza niz 3000gt :shock: szkoda ze to nie mitsu

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2005, 14:37   

wie może ktoś czy dało by się przełożyć silnik od GSX albo GST do GS ?? (turbo do nieuturbionej wersji) ?? bo na gsx albo gst mnie nie stać .... a koszt przełożenia silnika + GS wyszło by chyba taniej ... ?? jak myślicie ?? może jeszcze uturbienie ale to to chyba są kosmiczne koszty ...

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-05-2005, 15:18   

SAMAEL napisał/a:
może jeszcze uturbienie ale to to chyba są kosmiczne koszty ...

Swap bedzie mniej kosztowal pod warunkiem utrafienia dawcy w niezlym stanie (science fiction), ale mozliwosci wieksze..... 4g63 bez T jest motorkiem nie wytrzymujacym duzego podkrecenia....

Chyba, ze masz 420a, wtedy zostaja gotowe kity uturbiajace zza wielkiej kaluzy - swap na 4g63 jest trudny :wink: , ale wykonalny vide kisielisodd

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-05-2005, 15:47   

Jest tylko jeden problem a właściwie pytanie które trzeba sobie zadać zanim się zacznie kupować.
czy kupić i swapować czy od razu kupić TURBO i oszczędzić sobie ewentualnych kłopotów

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2005, 17:14   

taaak to jest dobre pytanie .... ale chyba jak na drógi samochód bez turbo może się obejść .... i tak ja się jeździ Lancerem 1.3 to Eclipse 2.0 .... jest piorunującą zmianą .... a na turbo też pewnie przyjdzie czas ... kiedyś :D

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2005, 17:55   

apetyt rosnie w trakcie jedzenia 8)

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2005, 19:55   

i'm hungry :D :wink:

Odpowiedz do tematu