Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Konsola telefonu
Autor Wiadomość
Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-11-2006, 11:37   Konsola telefonu

Czy ktoś z Was może wie gdzie można za jakieś normalne pieniądze nabyć konsole to telefonu pasujacą do Cari po liftingu?
Chodzi mi o coś mniej więcej takiego

Na Allegro od jakiś 6 miesięcy nic się nie pojawiło. W sklepach internetowych chcą za taki kawałek plastiku z odrobiną skóry 200 zł :?
Sporo jeżdżę na trasach i telefon poniewierający się po całym wozie bardzo mnie wkurza... poza tym lubię widzieć kto do mnie dzwoni.
No chyba że macie jakis inny patent na zamocowanie telefonu w uchwycie w sposób mało inwazyjny dla kokpitu. Przyssawka na szybę odpada bo tam juz jeździ nawigacja. O wszelkich wynalazkach wpinanych w kratki wentylacji nam zdanie wyrobione... i mnie one wk******ą.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 11:52   

Te przyklejane do drzwi sobie odpuść też. Na słońcu klej puszcza i szkoda żeby telefon upadł ;)

a co powiesz żeby samemu zrobić, trochę zabawy wyżynarką, jakis przyjemny projekcik, troche sklejki kleju, lub coś podobnego na koniec obić materiałem i nie wielkim wkładem finansowym (za to większym własnym) masz dokładnie co chcesz ;)

no chyba, ze ja mam skrzywienie żeby wszystko robić samemu zapoczatkowane przez Car_audio :D

PS na allegro jest jeszcze takie cudo ale to mało estetyczne
http://moto.allegro.pl/it..._samochodu.html

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 27-11-2006, 12:04   

A ja proponuję:taki zestaw jak ma być tanio i superwygodnie
albo
ten jak musisz widzieć kto dzwoni zanim odbierzesz ;)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Potek 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-11-2006, 14:04   

leser, wiesz żeby zrobić takie cudo samemu trzeba mieć trochę umiejętności manualnych, czasu, czasu, czasu i jeszcze czasu :D A co do tego uchwytu z Allegro to po prostu nie chcę dziurawić plastików wnętrza. Stąd też moje pytanie o konsole... podobno montuje sie je bezinwazyjnie.
Bartek napisał/a:
A ja proponuję:taki zestaw jak ma być tanio i superwygodnie

Oglądałem taki zestaw, wszystko OK ale i tak trzeba gdzieś zamontować uchwyt na telefon bo o ile pamietam to ten model nie ma wyświeltacza :P
Bartek napisał/a:
ten jak musisz widzieć kto dzwoni zanim odbierzesz

Ten zestaw jest śliczny... tylko że przy takiej cenie to wole chyba kupić konsole za 200 zł :P

A tak swoja drogą to używam słuchawki na BT i potrzebuje po prostu gdzieś wpasować telefon żeby się nie poniewierał i można było zobaczyć jaka cholera się dobija :twisted:
Teraz telefon leży w uchwytach na napoje i za kazdym razem wyjmuje go i spoglądam kto dzwoni. Do niektórych rozmów trzeba się duchowo przygotować albo nacisnąć "odrzuć" :mrgreen:

deadly
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 14:13   

ja mam konsole do telefonu do carismy po lifcie wraz z zestawem do nokii 6210 lub 6310 jak coś to daj znać zreszta jak poszujasz w dziale kupie-sprzedam to moje gołaszenie jest http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=4743
o to ci chyba chodzi :)
pozdro

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 27-11-2006, 14:20   

Potek napisał/a:
Oglądałem taki zestaw, wszystko OK ale i tak trzeba gdzieś zamontować uchwyt na telefon bo o ile pamietam to ten model nie ma wyświeltacza :P

Używam prawie takiego zestawu (bo wole Motorole ;) ) od ponad 2 lat. Jak nie ukrywam się przed nikim (przeważnie ;) ) to telefonu nie wyjmuję z kieszeni. Jak nie chce mi się z kimś gadać, to wyjmuję tel. do schowka na okulary i jak dzwoni, sprawdzam kto.... Nie brakuje mi ani uchwytu, ani wyświetlacza.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Potek 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-11-2006, 16:32   

deadly, właśnie o cos takiego mi chodzi, musiałem przeoczyć to ogłoszenie na forum :? . Odezwę sie na GG :)

Bartek, wszystko to kwestja przyzwyczajeń oraz ilości odbieranych i nawiązywanych połączeń telefonicznych w czasie jazdy. Dla mnie czas w samochodzie to prawie jak w budce telefonicznej :mrgreen: albo ja gdzieś dzwonie albo ktoś mnie ściga. Szególnie jak jestem w trasie.
Zestaw z słuchawką na BT mam juz jakiś czas i uważam że sprawdza się znakomicie. Mam jednak takie jakieś coś które każe mi spojrzeć kto do mnie dzwoni..., a że dzwonią często to wolałbym żeby telefon był na widoku, a nie ciągle wyjmować go z uchwytu na napoje albo z schowka na okulary (tam czasami tez go wciskam :D )

ansic
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 17:10   

tez chcac zamontowac uchwyt na tel zastanawialem sie jak to zrobic zeby byl wzglednie na widoku a zeby nie dziurawic plastikow, a ze jest duzy to jezzcze pograszalo sprawe, ale ostatecznie przykrecilem go 2 srybami z 4, 2 bocznymi i wkrecilem je dokladnie pomiedzy 2 rozne plastiki na konsoli srodkowej, mocno sie trzyma i prawie sladu nie bedzie

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 20:33   

Wczoraj widziałem gościa, który zamontował sobie telefon tak na widoku, że już bardziej chyba nie można. Nie widziałem dokładnie sposobu mocowania, ale telefon tkwił w kierownicy, pomiędzy klaksonem, a górną częścią koła. Przepisy pewnie takiego umiejscawiania nie zabraniają, ale... :evil:

Konsolę podobną (choć zgrabniejszą) do tej z pierwszego postu Potka mam u siebie. Kosztowała 200 zł i była ściągana z firmy, która pokrywa ją skórą w kolorze dopasowanym do koloru wnętrza konkretnego samochodu. Podaje się model, rocznik, rodzaj tapicerki (najlepiej oficjalną nazwę) i oni robią tak jak trzeba, a nawet lepiej, bo na zdjęciu w katalogu kolor był gorszy niż w rzeczywistości. Mocowanie jest bezinwazyjne, blaszkami z przodu i z tyłu. Polecam, bo te dwie stówy to może nie małe, ale dobrze wydane pieniądze.

Potek 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-12-2006, 01:11   

deadly, wielkie dzięki za konsole. Wszystko gra i buczy :D

deadly
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2006, 09:20   no ciesze sie bardzo

bardzo długo szła ta paczka :( zdaje mi sie że wieki :(

Odpowiedz do tematu