Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
soczewki zamiast klasycznych reflektorów...
Autor Wiadomość
KrisKros
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 07:45   soczewki zamiast klasycznych reflektorów...

Witajcie,
Tak mi przeszło przez myśl jeżdżąc troszkę po ciemku że Cari i jej światła to pomyłka... Jeszcze mijania przy żarówkach Philips night vision są w miarę akceptowalne ale długie.... (żarnik mijania gaśnie i owszem mam namiastkę długich świecących w niebo. Myślałem żeby założyć jakieś soczewkowe ale na rynku nie ma nic... pozostaje obcja założenia swiateł dalekosiężnych Hella i inne ale nie lubię szpecących dodatków albo rzeźba z reflektorami (np soczewy z punto 2 lub angle eyes Astry F) oba to kupa rzeźby i myślenia no i "zepsucia dotychczasowych" - ma z Was ktoś jakieś doświadczenia?

ps Zawsze jest obcja D2D xenon HID H4 - drogie dziadostwo, niedopuszczone w Polsce, i nie wiem czy będzie lepiej...
Pozdr
Kris

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 08:18   

operacja teoretycznie mozliwa do wykonania, tylko zamiast bawic sie ze zwykla soczewka lepiej zamontowac bi-ksenon np. z ml lub a4.
oprocz totalnej rzezby samych lamp, musialbys dodatkowo spolerowac szklo (stara carisma) ale ty masz nowa wiec ta operacja akurat w twoim przypadku odpada.

KrisKros
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 08:24   

arturro napisał/a:
operacja teoretycznie mozliwa do wykonania, tylko zamiast bawic sie ze zwykla soczewka lepiej zamontowac bi-ksenon np. z ml lub a4.

bi ksenon - jest tańsza opcja - lepiej zamontować żarówki HID d2d bixenon z wejściem jak klasyczna H4 http://www.tuningbaja.pl/product/3910.html co z tego skoro homologacja będzie mało prawdopodobna a układu samopoziomującego i spryskiwaczy reflektorów montować nie będę...

oprocz totalnej rzezby samych lamp, musialbys dodatkowo spolerowac szklo (stara carisma) ale ty masz nowa wiec ta operacja akurat w twoim przypadku odpada.

Tego problemu nie mam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 10:12   

a ja nie pisze o totalnym drucirstwie jakim jest wstawienie zarnikow zamiast zarowek, pisze o wstawieniu prawdziwiej bi-ksenonowej soczewki.
spryskiwacze i system samopoziomowania mozna sobie odpuscic, i tak nie bedziesz mial homologacji jak zmienisz rzezbe reflektora.

KrisKros
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 11:20   

arturro napisał/a:
a ja nie pisze o totalnym drucirstwie jakim jest wstawienie zarnikow zamiast zarowek, pisze o wstawieniu prawdziwiej bi-ksenonowej soczewki.
spryskiwacze i system samopoziomowania mozna sobie odpuscic, i tak nie bedziesz mial homologacji jak zmienisz rzezbe reflektora.

Pomijając bixenony to wstawienie całej innej lampy np od samochodu X i dopasowanie do blach to odstępstwo od homologacji czy nie?? Kolega przerabiał światła w Toyota Carina E i wstawił tam dwie soczewki od Punta 2 zrobił obudowę samemu - nie wstawiał całego reflektora a tylko soczewki itp... jak się to ma do homologacji?

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-11-2006, 14:30   

pewnie nijak sie ma, ale zalezy to od przychylnosci policji która cie zlapie jak bedziesz oslepiał, kierwocy TIR-a który jak sie wkurzy to ci da długimi i tym co ma dachu... a znjomy dignosta ... zaresjestruje i podbije przeglad zgodnie z tym co Hubert ma napisane chyba w podpisie...
Pozdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 14:57   

KrisKros napisał/a:
Pomijając bixenony to wstawienie całej innej lampy np od samochodu X i dopasowanie do blach to odstępstwo od homologacji czy nie?? Kolega przerabiał światła w Toyota Carina E i wstawił tam dwie soczewki od Punta 2 zrobił obudowę samemu - nie wstawiał całego reflektora a tylko soczewki itp... jak się to ma do homologacji?

jest dokladnie odwrotnie, bo jesli wstawisz lampe od punto do auta x to ta lampa nadal ma homologacje, ale jesli homologowana lampe przerobisz i zmienisz konstrukcje to juz ta lampa traci wlasnie homologacje.
teoretycznie kazda zmiana auta powinna byc wbijana w dowod rej., nawet zmiana felg (niemcy rozwiazali to TUV), a u nas jak narazie wolno-amerykanka.
naprawde dobrze ci radze, jesli juz masz "psuc" lampe wstaw bi-ksenon, jesli zrobisz to w profi zakladzie lampa bedzie wygladac rewelacyjnie, nie wspominajac o jakosci swiecenia.
ja osobiscie jeszcze nie widzialem porzadnie swiecacej soczewki na zarowke, wiec taka zamiana imho jest nic nie warta, strata czasu i pieniedzy.

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 27-11-2006, 22:12   

Kochaj ma w swom galancie BI xeonki, i świeci mu to całiem dobrze, też sie nad tym zastanawiam.
A przy okzazji zaputam czy to ze sie ma spryskiwacze na zderzakach znaczy ze sa inne reflektory? Czy poprostu taki pomocny bajer?
POzdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2006, 22:28   

taki pomocny bajer, jak spryskiwacze przedniej szyby.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 28-11-2006, 10:20   

Ja właśnie Cari oddałem do zrobienia a że dostanie nowe lampy to stare mi zostaną do ewentualnej przeróbki. jedna jest zbita ale wyglądały po stłuczce że plastiki i tył cały zatem jak już mi je blacharz wymontuje to się zastanowię czy i jak przerobić :D

Odpowiedz do tematu