Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Luźne rozmowy o naszych Galantach E3 i starszych
Autor Wiadomość
kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-08-2011, 01:45   Luźne rozmowy o naszych Galantach E3 i starszych

Panowie Galantowie
Jak to jest, że na tym podforum widzę kilku w miarę aktywnych użytkowników, kilku zagląda sporadycznie, ale są oni na forum od dawna, więc jako tako się interesują tematem. Tymczasem na zlocie, całe 3 sztuki Galanta E3, w tym jedna moja. (I tak dobrze, rok temu, 2 lata temu, były tylko 2, Maretzky i ja). Bida z nędzą. Możecie powiedzieć mi, jak to jest? Dlaczego tak nam frekwencja nie dopisuje? Wszędzie widzę rekiny, kilka E-piątek, a my? Przecież reprezentujemy auta z czasów świetności marki, wzór niezawodności i solidności (w porównaniu do nowszych Mitsu), napewno macie/mamy się czym pochwalić. Gdzie WY się podziewacie?

PS. Powiem Wam że z zazdrością zerkam na podforum Sigma, jak oni tam się świetnie organizują, zapoznają, spotykają, na zlocie była duża reprezentacja Sigm. A przecież, w porównaniu do Galanta, Sigma jest rzadkim okazem na drogach. Może my też powinniśmy się choć trochę zorganizować? Nie mówię tu od razu o jakimś zlocie staruszków E3 :D (choć w przyszłości, kto wie :wink: ), ale może warto wziąć pod uwagę przyszłoroczny zlot MM, spakować rodzinkę i choć na jeden dzionek wpaść, pokazać się, pochwalić się swoim autkiem. Nawet nie wiecie jakie to wrażenie robiło na ludziach jak kilka Sigm stało obok siebie, czyich fotek bym nie oglądał to wszędzie widzę jakąś fotkę tego zacnego grona. Myślę że rząd staruszków Galantów również przyciągnąłby uwagę zlotowiczów :)

Zostawiam do przemyślenia, wypowiedzenia się, i może za rok zawitamy większym gronem na zlot :)

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst
Ostatnio zmieniony przez kamilek 21-09-2011, 23:46, w całości zmieniany 2 razy  

carlRP 
Mitsumaniak

Auto: 200sx s13
Wysłany: 31-08-2011, 10:37   

Hmmm.... No Kamilek pojechałeś nam:D nie no żart:) w zeszłym roku nie miałem auta jeszcze gotowego na zlot:/ a w tym troszkę za daleko było i nie obrócił bym do pracy....:/

Jest jak najbardziej za żeby coś zacząć się organizować :]
Na Podbeskidziu to chyba ja i Tom3k jakoś się trzymamy z MM:D

Pomyślcie o jakimś zlocie:) proponuje Bielsko lub okolice:) Ja mogę pomóc w organizacji:) po

Czekam na pomysły :)

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 31-08-2011, 14:40   

Też bym z wielką chęcią przyjechał, ale biorąc pod uwagę odległość razy cenę paliwa, wychodzi ładna sumka... wolę zainwestować w swojego E38, aby jeszcze trochę pojeździł ;)
W zeszłym roku zajechaliśmy w niedzielę do Wilkas, tyle, że z E88 na pace, po rajdzie brodnickim, a resztę kolekcji się pokaże kiedyś przy okazji... ;)
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 31-08-2011, 22:43   

Sigma ma klime. E3x niezmiernie rzadko. Nie widzę mojego synka w 50 st upale w drodze przez 7 godzin.

gondoljerzy 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant E15
Wysłany: 01-09-2011, 11:05   

W moim przypadku przyczyny zlotowej absencji są prozaiczne: brak kasy, brak kasy, brak kasy, etc. etc. ........ i brak czasu.

Nie logowałem się przez rok i znów zaczynam od zera.

xcracing 
Mitsumaniak
Fan starszych Mitsu

Auto: Mazda 6
Wysłany: 02-09-2011, 21:03   

Ja niestety nie zdążyłem jeszcze mojego Galancika do kupy poskładać choć bardzo chciałem się wreszcie na zlot wybrać ( już od czterech lat się wybieram :wink: )
Liczę, że w przyszłym roku uda nam się w większym E3x'owym gronie spotkać.
Może akurat mimo globalnemu ociepleniu trochę chłodniej będzie :biggrin:
Mazda 6 - jest
==HISTORIA MOJEGO BIAŁEGO E39A==

==FOTKI MOICH BYŁYCH GALANTÓW==

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Wysłany: 07-09-2011, 00:25   

Dobrze, widzę że chęci są, więc za rok liczę na Was :)
Musimy się jakoś zorganizować, bo ileż można patrzeć na rekiny, nasze strzały również zasługują na uwagę :D

carlRP, ja myślę o zlocie ogólnopolskim. Zlot E3 raczej by nie wyszedł, ciekawa jaka byłaby frekwencja :D

mitsu_pl, jak zlocik będzie na mazowszu albo mazurach to chyba nie odmówisz co? :biggrin:

Krzyzak, cholercia, Twojego Galanta-legendę od zawsze chciałem zobaczyć :) Jest szansa że za rok wpadniesz, jeśli pogoda byłaby jesienno-deszczowa?

gondoljerzy, do następnego zlotu rok czasu. Jakby tak co miesiąc odłożyć 30zł i 2 godziny czasu wolnego :P chyba starczyłoby na dojazd i powrót? :)

xcracing, mówiłem Ci już to, ale podziwiam Cię za Twój projekt, szykuje się mega wypasiony Gal, nie mogę się doczekać aż będzie skończony :D Widzimy się na następnym zlocie?

I tak na koniec, takie tam lekkie pogaduchy. Czy też czasem tak macie, że sprawiacie jakiś prezent swoim Galantom, a one w zamian, zwyczajnie się psują? :) Też tak macie, że doprowadzają Was wręcz do wściekłości, tracicie przy nim nerwy...ale po jakimś czasie, kiedy złośc przechodzi, człowiek patrzy sobie na Galancika i myśli, kurde, ale to to fajne jest, w niczym innym sam siebie nie widzę, to auto ma w sobie COŚ. Potwierdzacie? :wink:

PS. Pochwalcie się co tam ostatnio zdziałaliście przy swoich Miśkach :?:

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 07-09-2011, 07:02   

raczej jest to kwestia praktyczności - w marcu będę miał drugie dziecko - tylko kombi pomieści nas na kolejny zlot

kamilek napisał/a:
Potwierdzacie?
nie - u mnie prawie nic się nie psuje
potwierdzam tylko, że świetnie mi się nim jeździ i jest jednym z niewielu aut, gdzie się doskonale czuję jako kierowca; dużo lepiej niż w innym moim Mitsu

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 07-09-2011, 15:20   

Mój tez już dawno nie dawał żadnych oznak złośliwości wobec mnie :P (odpukać na szczęście) Jak zlot będzie w granicach do max 300km to na pewno pofatyguje swojego E38A, bo dalej to już laweta i ewentualnie E88A, w przyszłym roku nie jadę na brodnicę, bo to pechowy rajd dla nas, dlatego pilnie obserwuję temat "zlot 2012" ;)
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 07-09-2011, 20:37   

Z kolegami od E5 mamy zamiar stanąć na ogólnopolskim obok siebie bardzo fajnie by było zobaczyć obok E3ki w rzędzie :) tak chronologicznie :) Ja bym chciał stać obok tych i tych po środku bo mam pół E3 pół E5 :P pól diesla pół benzynę :P
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

piterr27 
Mitsumaniak
miśki rządzą ;)

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 - 1992r
Wysłany: 08-09-2011, 00:51   

Chętnie bym się pojawił na zlocie ale córka 2 letnia wymaga bardzo dużoooo:) :mrgreen: uwagi:)

gondoljerzy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-09-2011, 12:27   

Wszyc napisał/a:
...Ja bym chciał stać obok tych i tych po środku bo mam pół E3 pół E5 :P pól diesla pół benzynę :P

Tak z ciekawości się zapytam. E3 skrzyżować z E5 to potrafię sobie wyobrazić. Taka wizja szalonego/nawiedzonego blacharza-lakiernika. Ale co masz na myśli pisząc pół diesla pół benzynę?

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 08-09-2011, 13:24   

Miałem E57A diesla :) teraz mam pod jego maską 4G63 z E33A GTi połowa osprzętu jest z diesla połowa z benzyny (np. skrzynia z diesla :P ) ale bez offtopa :)

Trzeba się panowie zebrać i pokazać że nie tylko rekiny są na zlotach :P no wiem że E5tki już dla was to prawie EA ale jeszcze silnik mamy tak jak wy po słusznej stronie :)
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

gondoljerzy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-09-2011, 15:05   

No to takiego ćwierć diesla to ja też mam. W E15 skrzynia, sprzęgło, zamach (odchudzony) są z E14 1,8TD, a drążek stabilizatora z przodu z E34.

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 08-09-2011, 22:20   

Krzyzak napisał/a:
kamilek napisał/a:
Potwierdzacie?

nie - u mnie prawie nic się nie psuje
potwierdzam tylko, że świetnie mi się nim jeździ i jest jednym z niewielu aut, gdzie się doskonale czuję jako kierowca; dużo lepiej niż w innym moim Mitsu

Ja tez za rok planuje przyjechac swoim byłym E33 na zlot :wink: , to jest auto nie do zajechania i mega wygodne na długie trasy , uwielbiam nim jezdzić :D

Odpowiedz do tematu