Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czujnik oswietlenia tylnej klapy/drzwi
Autor Wiadomość
jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-09-2011, 16:49   Czujnik oswietlenia tylnej klapy/drzwi

Niby prozaiczna sprawa-->>> gdzie jest czujnik/wyłącznik światła wewnętrznego/kabiny tylnych drzwi ??? Przy bocznych drzwiach są widoczne natomiast tylne drzwi ????? Będąc ostatnio na wyprawie po Słowenii noce były tak ciepłe że chcieliśmy spać przy otwartych drzwiach ale świecące się światło w środku wabiło różne owady więc :doubt:

przemo_wl 
Forumowicz
przemo_wl

Auto: mitsubishi l200, 2007r
Wysłany: 07-09-2011, 18:26   

włącznik jest w zamku w drzwiach

Robert09 
Forumowicz

Auto: Mitshubishi Pajero 3,2 2013
Wysłany: 07-09-2011, 21:08   

tylną lampę wewnętrzną można wyłączyć przesuwając dzwigienkę przy samej lampie w pozycję (off) lampka ma dzwigienkę która pracuje w trzech pozycjach: światło włączone; światło włączane przy otwarciu drzwi; światło wyłączone.

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-09-2011, 10:22   

przemo_wl napisał/a:
dzięki stawiałem na zamek lub ogranicznik otwarcia drzwi.
Robert09 problem w tym że mam przerobione oświetlenie-->>> jest założona konsola sufitowa, ale dzięki za zainteresowanie.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 08-09-2011, 12:53   

Najprostszym rozwiązaniem będzie zamknięcie zamka jakimś śrubokrętem, wciśnięcie w zamku elementu wciskanego poprzez element w futrynie. Tylko nie można potem zapomnieć o pociągnięciu za klamkę przed zatrzaśnięciem drzwi :)
Najlepszym rozwiązaniem byłoby zamontowanie niezależnego wyłącznika do tego oświetlenia.

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-09-2011, 15:31   

Cytat:
Najlepszym rozwiązaniem byłoby zamontowanie niezależnego wyłącznika do tego oświetlenia.
tylko aby tam się dostać trzeba mieć malutkie rączki :wink: Chyba poszukam tych kabelków w wiązce w osłonie gumowej. A "patent"ze śrubokrętem właśnie sprawdzałem tylko ....... jak zapomnę wziąć tego lekarstwa.... jak ono się nazywa.... a bilobil (???)->> na pamięć :mrgreen: :wink: to zapomnę o odblokowaniu zamka i będzie kłopot->>> stracę śrubokręt :wink: :mrgreen: Ale mam inne pytanie-->> szukam małej (???) butli na sprężone powietrze tak aby mało miejsca zajmowała i powietrza wystarczało by na wypompowanie/wypchnięcie wody z pojemników na wodę (40 l) o ciśnieniu 1 atmosfery. Do czego jest mi to potrzebne--->>> do prysznica. Te rozkładanie i składanie węża od kompresora do zbiornika i ciągłe dopompowywanie powietrza jest kłopotliwe->>> szczególnie jak ręce namydlone :wink: a tak z butli po przez reduktor gazowy do zbiorników i spokojne mycie się. Taaakkkk, wiem wydziwiam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Robert09 
Forumowicz

Auto: Mitshubishi Pajero 3,2 2013
Wysłany: 09-09-2011, 20:09   

jawaldek napisał/a:
przemo_wl napisał/a:
dzięki stawiałem na zamek lub ogranicznik otwarcia drzwi.
Robert09 problem w tym że mam przerobione oświetlenie-->>> jest założona konsola sufitowa, ale dzięki za zainteresowanie.

sorry nie wiedziałem, ale pozazdrościć...

Odpowiedz do tematu