Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
30-03-2011, 20:35
Cari 1.6 trzeba by się w końcu pochwalić:)
Autor Wiadomość
sniegu 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 90 KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-03-2011, 13:47   Cari 1.6 trzeba by się w końcu pochwalić:)

Ponieważ wiele osób rozpisuje się na temat swoich samochodów postanowiłem nie być gorszy :mrgreen: :)
Moja Cari jest ze mną od...... 2008 roku zakupiona w komisie akurat szukałem uniacza dla dziewczyny wsiadłem iiii... było po temacie jak dla mnie, auto musiało być u mnie chodź by nie wiem co. Niby miało 175054 ( w życiu nie uwierzyłem że tyle jest faktycznie). Pojechałem obejrzeć auto z kumplem handlarzem wsiadł odpalił olej sprawdził popatrzył na tapicerkę, kierownicę i gałkę zmiany biegów i według jego oceny cofnięty z 210 bądź 220 tysi co było do przyjęcia. Po oględzinach poszliśmy do komisu przejrzeć briefa i kumpel ni z tego ni z owego, zaczyna mi negocjować cenę Ja oczy wywalam a on dalej i tak z 11 bez opłat zrobiło się 11 już po opłatach. Wychodzimy z komisu i mówi Mi że z autem nie powinno być żadnych większych problemów ponieważ auto z austrii gdzie auto musi być po prostu sprawne technicznie natomiast mam zwrócić uwagę na silnik czy nie ma dużych wycieków bo stwierdził "widać że był myty i to w chol... dokładnie" następnie po obejrzeniu opon też kazał sprawdzić felgi, a jeżeli to nie pomoże to geometrię. No i fakt jak na razie to go uważam za speca przy sprowadzanych autach bo felgi były krzywe i od razu opony też do wymiany były, silnik po dwóch i pół roku użytkowania faktycznie jest przybrudzony olejem więc może i gdzieś coś jest nieszczelne.

Autko przez te dwa i pół roku no prawie trzy zrobiło zawrotny przebieg 26 tysi :mrgreen: no Śmiech na sali ale do pracy mam 7 minut spacerkiem tak samo dziewczyna wiec tylko albo dłuższa trasa mu się trafi albo wokół komina lata, większość czasu natomiast stoi w garażu.

A teraz o wyposażeniu.
4 szyby elektryczne
4 poduchy
klima manual
UWAGA czujnik temp zewnętrznej :badgrin:
elektryczne i podgrzewane lusterka
nie wiem co jeszcze bo już się do niej przyzwyczaiłem :p
Silnik to 1.6 90 kucy i o dziwo daje radę :biggrin:
skrzynia manual

Z historii napraw to 2 kompletne piasty po tym jak mnie zarzuciło (Zima zabawa ręcznym letnie opony niski profil[ żebyście widzieli moją minę jak zobaczyłem tą wgniotę panika pierwsza klasa :twisted: ]) i pocałowałem znak prawą tylną ćwiartką. wtedy zostawiłem 1100 w zakładzie niestety...
Następny pamiętny dzień wypad do szkoły do Sieradza i 170 na liczniku nagle auto zaczyna szarpać iii... błąd kompa auto stoi. Dopiero jak ostygło to można było jechać dalej i bez bicia przyznaje się dopiero wtedy stałem się członkiem forum bo nikt nie wiedział co to jest i z czym się to je ( carism w Wieluniu może z 10 to góra) a wyszedł czujnik wałka rozrządu i tez od tamtej pory wszystkie części do Cari tylko od Japaneze przynajmniej masz pewność że jak coś przychodzi to jest to i auto nie musi stać tydzień na warsztacie i czekać na części.
Ostatnio wymienione trochę zawieszenia z przodu i jeszcze czeka mnie lewy drążek kierowniczy no i olej się zbliża, a i takie pytanie do znawców tematu wstyd się przyznać ale jak mi wymienili olej to od tego czasu nie zaglądałem do niego i ostatnio zajrzałem to był troszkę poza min. poziomem dolałem no nie wiem może 100 góra 2 i jest w normie i pytanie czy to normalne zużycie oleju czy czegoś szukać bo nie oszukujmy się silnik tez nie jest wieczny i wydaje mi się że po 12 latach ma prawo tyle zjeść.
aha jeszcze jeden problem konkretnie to taki jak tutaj opisałem w tym temacie ale nikt jakoś mi nie odpowiedział teraz wkleiłem tam zdjęcie to może się coś zacznie dziać tu daje linka
http://forum.mitsumaniaki...p=777136#777136
a teraz trochę zdjęć

To jest właśnie ten dziwny problem z obrotomierzem który już poruszałem na forum lecz bez odpowiedzi.

Oryginały się połamały :evil: a konkretnie to guma na nich więc za 120 sprawiłem sobie scyzoryk :biggrin:

Wciśnięty hamulec i włączone Światła przeciwmgielne :twisted:

Nowy nabytek na zegary, Wyraz twarzy dziewczyny za co daje te pięć dych bezcenny :axe:

tomek_tom 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI '98
Wysłany: 30-03-2011, 19:27   

trochę nie ten dział na ten temat :P autko fajne i też muszę sobie sprawić ringi na zegary. Życzę bezproblemowej jazdy :D

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 30-03-2011, 20:34   

Już ten dział :wink:

sniegu 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-09-2011, 21:30   

Autko dostało dzisiaj nowy lakier n lewą tylną cwiartkę i został sklepany rant także na tej ćwiartce
niedawno także założone podswietlenie wewnątrz auta na nogi kierowcy i pasażerów a także listwa w bagażniku przyklejona do półki któr daje ogrom światła na bagażnik przydatny gadżet
1. Tikacz 4 incydenty BYŁ
2.Cari 1 incydent JEST
3. Gal 2.0 v6 PRZYBYŁ
nowe kapcie:)
205/45/17"
Żadnej gleby :finga:

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Wysłany: 12-09-2011, 14:49   

sniegu napisał/a:
bagażniku przyklejona do półki

Pokaż jak to ogarnąłeś..

sniegu 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-09-2011, 21:47   

m6riano napisał/a:
Pokaż jak to ogarnąłeś..

mówisz i masz :mrgreen:
zdjęcie przy włączonej listwie i zwykłym Świetle seryjnym

zdjęcie ukazujące włączone zwykłe seryjne światło
dla mnie totalna porażka

tutaj widać że podłaczenie zrobione na szybko złączkę (chyba tak sie to określa) żeby półkę można było szybko zdemontować

tutaj widać że listwę zamówiłem w kolorze czarnym (oryginał to kolor biały)
koszt to chyba 28 zł plus przesyłka różne kolory wchodzą w grę Niebieski też :badgrin:

a podłączenie?
Świeci się tylko po otwarciu bagażnika
najprościej jak sie dało wpiąłem się w istniejąca lampkę w bagażniku bez lutowania o tak
2.Cari 1 incydent JEST
3. Gal 2.0 v6 PRZYBYŁ
205/45/17"

sniegu 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-09-2011, 21:48   

jaki klej do przyklejenia listwy??

przezroczysty poxipol
2.Cari 1 incydent JEST
3. Gal 2.0 v6 PRZYBYŁ
205/45/17"

sniegu 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-12-2011, 08:57   

Temat długo nie odświeżany bo autko więcej stoi w garażu niż jeździ ale ostatnio w listopadzie przyciemnione szybki cały tył na 95% i plan zakupu albo malowania felg na biały kolor
jak znajdę chwile czasu to zrobię zdjęcia auta po przyciemnianiu
2.Cari 1 incydent JEST
3. Gal 2.0 v6 PRZYBYŁ
205/45/17"

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 11-05-2012, 22:26   

sniegu napisał/a:
Temat długo nie odświeżany

No właśnie... a z innego tematu wiem, że troche sie pozmieniało :wink: .

sniegu 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-05-2012, 23:11   

znajdę w końcu czas żeby wszystko opisać i tak mkm masz rację zmieniło się dużo ale teraz walczę o mecz i mam nadzieje że mi się uda:)
2.Cari 1 incydent JEST
3. Gal 2.0 v6 PRZYBYŁ
205/45/17"

daron64 
Mitsumaniak

Auto: S40 2.0 bez T
Wysłany: 15-10-2012, 10:14   

Obramowanie zegarow kupowales na allegro? Bo tam widzialem w tej cenie. Jak tak to jak jakosc? Dobrze pasuja wymiarami?

Xiah 
Forumowicz

Auto: Carisma 97r 1.6 GL
Wysłany: 15-10-2012, 12:30   

ja równieżmam ringi, pasują bardzo dobrze, aczkolwiek zdarzyło mi sie ze jeden mi wypadł 2 razy, samo miejsce które się wciska w ringach lekko trzeba było podgąć o góry i trzyma sie sztywno

sniegu 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-10-2012, 22:21   

dobrze pasują ale ja radzę wziąć poxipol i wkleić na stałe tak na wszelki wypadek
2.Cari 1 incydent JEST
3. Gal 2.0 v6 PRZYBYŁ
205/45/17"

sniegu 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-01-2013, 14:34   

Witam jako ze temat nie odświeżany od kilku miesięcy czas pokazać co sie zmieniło
a więc na początek
Felgi już dawno pomalowane na biało i auto prezentuje się na nich tak:

Potem lecimy dalej po wielkich trudach dokupiona dokładka msx w kiepskim stanie ale podkupiłem ją xlukiemu
i wygląda to tak:

co dalej w między czasie zmieniony grill na Ori tuning malowany w kolor nadwozia. widać go w podpisie

Po wizycie u lakiernika lewa ćwiartka pomalowana i sklepany rant żeby felgi nie tarły o niego zderzak przód, tył, listwy progowe i wspomniana dokładka, a i polerka auta.

następnie wnętrze, zrobione kompletne podświetlenie nóg i asystent wysiadania na każdych drzwiach wygląda to tak:

do tego dochodzą podświetlane klamki które ściemniają się razem z zegarami i po włączeniu świateł one też się uruchamiają, posiadają oddzielny włącznik który zapewnia zgaszenie ich bez konieczności wyłączania świateł samochodu.

oto on

kolejne rozwiązanie to oświetlenie schowka które jest podłączone pod zapalniczkę

2.Cari 1 incydent JEST
3. Gal 2.0 v6 PRZYBYŁ
205/45/17"

xluki 
Mitsumaniak

Auto: Mercedes SLK
Wysłany: 10-01-2013, 17:07   

sniegu, daj lustereczka w kolor :P Ja działam z tym na wiosne :mrgreen: