|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 22-11-2007, 15:13 |
Akumulator! |
Autor |
Wiadomość |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2006, 17:15 Akumulator!
|
|
|
Panowie, jaki aku uzyć najlepiej do Lancerka, chodzi o ampery i prad wyładowania, bo ten moj juz jakis zmeczony i nic na nim nie pisze.
Przyjda mrozy i bedzie zonk, pozdr i dzieki! |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24314 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-11-2006, 17:33
|
|
|
Dziś zamówiłem sobie Centra Futura - 62 Ah, max. prąd rozruchowy 640 A (bo mój stary Banner nagle padł - po 4.5 roku). To model CF05 - jedyny z serii Futura posiadający biegun P- (czyli tak jak w większości japończyków). 3 lata gwarancji i Centra Assistance.
Zamówiłem w firmie Kamibor na ul. Suchej 15 (Nowy Port) - polecam, bo miła obsługa i można się targować. Nie mieli na miejscu, więc do odbioru następnego dnia. Potestuję to zobaczymy, bo Banner ostatniej zimy ledwo kręcił (a była to jego 4-ta zima) - spodziewałem się lepszych rezultatów.
Bardzo dobre są też akumulatory Hoppecke (tak słyszałem) a najlepsze to Yuasa (bo japońskie), ale w Polsce prawie nie do kupienia, no i cena wysoka. Ale stara Yuasa działała u mnie jakieś 8 lat.
Bardzo kiepskie są Bosch (u siostry 2x Bosch - wymiana co 2 lata, kompletna padaka). |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2006, 19:55
|
|
|
Nowy Port to moja dzielnica:) może kiedyś zobaczę śmigające Mitsu po okolicy hihi i to będziesz TY, apropos ile kosztuje taki aku i co to jest ten biegun?
Wiem tylko tyle, że musza zgadzać sie bieguny + i - czy o to chodzi?
Pozdr |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24314 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-11-2006, 20:09
|
|
|
Dokładnie o to chodzi - o ile + jest łatwo dopasować do miejsca podłączenia, to minus (przynajmniej u mnie) już nie.
Co do kosztów - zadzwoń do nich, ja rabat dostałem spory. Cena wyjściowa za takie aku to jakieś 330 zł, jak chcesz taniej, to weź Centre Plus. Do 1.3 w zupełności wystarczy nawet 50 Ah, więc powinno być poniżej 200 zł.
Wejdź na stronę http://www.opony.pl - tam w menu z boku jest link Akumulatory i przejrzyj ceny. Jak w sklepie będzie 20 zł więcej, to bierz, bo tyle wynosi wysyłka. |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2006, 23:26
|
|
|
Dzięki za info, aż miło wejść sobie czasem na to forum Krzyżak:)
Pozdr. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 29-11-2006, 00:52
|
|
|
Ja osobiście kupuje najtańszy aku z hipermarketu jest gwarancja dwa lata aku kosztuje od 100-200 i około trzech lat goni miałem przykre doświadczenia z boschem i od tej pory działam w ten sposób częściej zmieniam mniej wydaje i nonstop mam nowy |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|
|