Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jak sprawdzic silnik 2.8 tdi
Autor Wiadomość
rozekg 
Forumowicz

Auto: space gear,l3001.6,2.5tdi,colt
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-09-2011, 14:09   

Nie chodzi tylko o taka pasje. Panowie zaproponujcie mi auto, ktore przewiezie w bardzo wygodny sposob 8 osob, po zlozeniu foteli ma przestrzen jak w aucie dostawczym, jak potrzeba pociagnie galanta lawete, w razie ostrej zimy przebije sie przez najwieksze zaspy a jak potrzeba dla zabawy po podniesieniu zawiechy o 2 cale wpakuje sie naprawde w ciezki teren. Z racji tego jaki prowadze biznes moje l300 na drogach lokalnych zima bylo niezastapionym srodkiem transportu a przede wszystkim dostawczakiem ktorym dostarczalem towar do sklepu nawet przez pol metrowe zaspy. Dla mnie l300 4x4 i ta delica ktora chce kupic sa poprostu autami niezastapionymi.
3000gt sl 96r manual x2szt
colt cz3 di-d
colt cjo 1.6-był
l300 1.6-był
Delica Space Gear 3.0 V6
Canter 2.8
L400 long
galant avance 2.5 V6

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 11-09-2011, 11:37   

rozekg napisał/a:
Panowie zaproponujcie mi auto
jest dość dużo o różnym przedziale cenowym np GAZ GAZELA ale że nie masz normalnego kompa i korzystasz z tel to możesz mieć utrudniony dostęp.
rozekg napisał/a:
wpakuje sie naprawde w ciezki teren
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W Twojej wypowiedzi jest dużo irytacji->> całkiem nie potrzebnie. Zadając pytanie możesz otrzymać tyle odpowiedzi ilu jest Mitsumaniaków a to jest dyskusja.
rozekg napisał/a:
po podniesieniu zawiechy o 2 cale
podniesiesz tylko budę resztę możesz podnosić na oponach wynika to z niezależnego przedniego zawieszenia. Ja mam opony 31" i prześwit między tylnym dyfrem (gruszką) a ziemią jest jedynie 19cm. Bez dużych przeróbek zmieszczą się podobno 35" ale wtedy prześwit zwiększy się o 2,5 cm (w porównaniu do mojego) tyle że nie bez uszczerbku dla całego układu jezdnego i środka ciężkości, spalania itd itp.

rozekg 
Forumowicz

Wysłany: 12-09-2011, 20:45   

Ale ja sie nie irytuje.irytujaca to jest cena za ta delice. 9 tys za sfatygowane auto i jeszcze nie porobione oplaty. Mysle ze koles szybko przetrzezwieje bo chetnych na taki wynalazek w Polsce mozna policzyc na palcach jednej dloni.
colt cz3 di-d
colt cjo 1.6-był
l300 1.6-był
Delica Space Gear 3.0 V6
Canter 2.8
L400 long
galant avance 2.5 V6

GIO4x4RUS 
Forumowicz

Auto: MMC DELICA(Space Gear4x4)2.8td
Wysłany: 13-09-2011, 06:26   

DELICA-SuperSamochod!JEDYNY BUS z "prawdziwym"napedem 4x4 i superwypasem!!!Ciesze sie z niego jusz prawie 5 lat!Duzo czesci pasuje od Pajero i L400(Space Gear).
Najwieksza wada-kierownica po prawej((((Ale oproc mnie ma takie auto co najmniej 1 forumowicz w PL))))!Przekladka kierownicy nie jest latwa,ale mozliwa!

rozekg 
Forumowicz

Wysłany: 13-09-2011, 07:54   

GIO4x4RUS napisał/a:
Przekladka kierownicy nie jest latwa,ale mozliwa!

To jak bylo z przelozeniem twojego? Mam dwa namiary na ludzi ktorzy to zrobili. Jeden stanowczo odradza i jezeli juz to podejmie sie tematu za okolo 9 tys. Mowi ze nic nie pasuje i wszystko trzeba dorabiac a sciane grodziowa silnika wycinac az po fotele. Drugi nie widzi zadnego problemu. Jezeli nie mam gratow to on zalatwi czesci i w ciagu pieciu dni auto bedzie przelozone. Jedyny problem dla niego to nawiew ktory w space gearze jest sterowany manualnie a w delice elektornicznie. Ile pali twoja delica? Masz wlasnie kontakt z innym forumowiczem ktory posiada delice?
colt cz3 di-d
colt cjo 1.6-był
l300 1.6-był
Delica Space Gear 3.0 V6
Canter 2.8
L400 long
galant avance 2.5 V6

GIO4x4RUS 
Forumowicz

Wysłany: 13-09-2011, 11:00   

Przerobialem osobiscie!Wywalanie sciany-B Z D U R A !Nic nie trzeba przekrajac i -WSIO pasuje od L400(Space Gear),tylko przerobic mocowanie maglownicy.....Warto kupic padaczke 2WD z klima za 4000-4500zl w benzynie,lub jezeli sie uda,KOMPLETNA przekladke!Ale liiepiej miec obok "donora",zebym nie zabraklo jakiegos drobiazgu!Klimatronika trzeba zostawic w spokoju i zostac z manualna klima.Najwieksza zabawa jest z wywierceniem i wspawaniem rury pod konsole...trzeba wywalic czolowa szybe,zebym dobrze zrobic...
...w 5 dni przelozi ktos?watpie)))))))))
Mam zatko spotykana wersje long w manualu)))))Pali mi w trase 9 w miescie 11...przy 70 na godz pali 8 )))).
Poradzil bym przy przelozeniu auta odrazu wymienic automat na manual(od Pajero anglika pasuje-sobie wymienialem)!Inna bajka!
Nik "maniaka"-sulon(Michal)
P.S.Mam na rosyjskim forum opis przerobki,ale zebym to przetlumaczyc na polski, musze ktos zatrudnic moja zone :lol:

rozekg 
Forumowicz

Wysłany: 14-09-2011, 09:21   

Dzieki za info kolego. A moze bys wlasnie zrobil temat na forum jak przelozyc kierownice w delice. Napewno duzo osob by skorzystalo. Dlaczego na dawce czesci brac space geara w benzynie a nie w dieslu?
colt cz3 di-d
colt cjo 1.6-był
l300 1.6-był
Delica Space Gear 3.0 V6
Canter 2.8
L400 long
galant avance 2.5 V6

GIO4x4RUS 
Forumowicz

Wysłany: 14-09-2011, 10:10   

rozekg napisał/a:
... Dlaczego na dawce czesci brac space geara w benzynie a nie w dieslu?

W dizlu liepiej,ale tylko dla tego,ze drozej i prawie nie bywa dizla w automacie((((a Delica przewaznie w automacie, a trzeba miec pedaly i wajche skrzyni przy kierownice"lewe"...
Musze powiedziec,ze zarejsrtowac przelozona Delice z krotkim VIN(11-cyfrowy)nie latwo((((trzeba dowiedzic sie w swoim wydz.kom....Niby przepisowo tyklo auta do 1995r mozno rejstrowac z VINem nie 17-cyfrowym((((...ale Delica w tej budzie poszla od 94!)))i takich duzo niedrogich w UK!

rozekg 
Forumowicz

Wysłany: 14-09-2011, 15:13   

Czyli delica ma 11 cyfrowy vin? Ale space geara w automacie nie jest wcale latwo upolowac. Jezeli mialbym w planach i tak przerobic delice na manuala to na dawce mozna wziasc z manualna skrzynia. A jak to jest z wymiana skrzyni automatycznej w delice na manualna. Skrzynia pasuje od pajero bez jakis wiekszych problemow?
colt cz3 di-d
colt cjo 1.6-był
l300 1.6-był
Delica Space Gear 3.0 V6
Canter 2.8
L400 long
galant avance 2.5 V6

GIO4x4RUS 
Forumowicz

Wysłany: 14-09-2011, 19:18   

rozekg napisał/a:
Czyli delica ma 11 cyfrowy vin? ?

TAK!Japoncyki to produkowali wylacznie dla siebie,nie myszlas o europejskich standartach!Pajero(z prawa kierownica)ma 10-cyfrowy VIN,a SHOGUN jusz normalny-17...

Sterowanie skrzynia manualna jest podlodze...tylko orwor sie robi wiekszy)))
Jest malutka roznica w koncuwkie("dupkie") redukrora,,za ktora mocuje sie tylna poduska...
Ja ja wymienilem,ale myszle,ze da sie przerobic to mocowanie...

Osobiscie nie wymienialem automat na manual(ja mialem orginalnie,tylko wymienialem skrzynie z reduktorem od Pajero,bo mi sie wyrobil wieloklin miezu skrzynia i peduktorem),ale kilka osob to robilo...Tylko opocz samej skrzyni z reduktorem bedzie potrzebne kompl.sprzeglo z kolem zamachowym,pompKI(!)sprzegla,pedaly,waly napedowe tez przesuna sie i trzeba bedzie jeden skrocic,a pod drogi dac podkadke na flansze.

rozekg 
Forumowicz

Wysłany: 14-09-2011, 19:48   

To najlepiej szukac delice w manualu w UK :) . A ta delice od ktorej zaczalem temat z Grodziska Mazowieckiego odpuszczam. Koles chce wladowac na mine. auto sprowadzone w maju i nie porobione oplaty. W urzedzie celnym powiedzieli ze placi sie 10 zl kary za kazdy dzien zwloki i jakies odsetki od vatu. Dzieki kolego za tyle cennych informacji. Widze ze masz ogromne pojecie o tym autku. Jak bede potrzebowal jakiejs pomocy to wiem do kogo sie zwrocic;)
colt cz3 di-d
colt cjo 1.6-był
l300 1.6-był
Delica Space Gear 3.0 V6
Canter 2.8
L400 long
galant avance 2.5 V6

GIO4x4RUS 
Forumowicz