Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stozek!!! i przyspieszenie!!!!
Autor Wiadomość
Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-11-2006, 15:11   Stozek!!! i przyspieszenie!!!!

wiem wiem bylo juz chyba ze 100 razy ale napisze wam tak na swiezo co mi dal stozek!!! otoz dzisiaj umowilem sie z kumplem ktory ma G-tech'a do mierzenia przyspieszenia i czasu na 1/4mili!!! Dzisiaj tez mieli mi montowac stozek w moim colcie!!! i juz mowie jak wyszlo!!! 6 pomiarow bez stozka najlepszy czas 8.61sekundy do 100km/h, zalozenie stozka najlepszy czas (6pomiarow) 8.14sek dodam ze w samochodzie byla skrzynia basowa w bagazniku, kolo zapasowe pelnowymiarowe i ogolnie sprzet car audio (samochod wytlumiony) a jakby tego wszystkiego nie bylo czas ponizej 8 sek na bank!!! Juz nie wspomne o bardzo ladnym dzwieku silnika!!!! mam zdjecia jak tylko wrzuce na serwer dam znac!!!

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 29-11-2006, 15:17   

Kleju napisał/a:
G-tech'a

tzw bajkomierz

Kleju napisał/a:
6 pomiarow bez stozka najlepszy czas 8.61sekundy

bajka :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2006, 15:27   

"swistak siedzi i zawija w sreberka", a "lyzka na to - niemozliwe"
:lol:

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 29-11-2006, 15:32   

nie no nie wiem moze wy chlopaki macie takie auta ze przekroczenie 100km/h to juz szczyt waszych mozliwosci!!!! ja po prostu pisze prawde wkleje zdjecie jak zgram na kompa!!! Bo niby dlaczego mam sie chwalic, co to jakis konkurs czy co??? nie badzcie smieszni!!! A ja nie jestem smieszny!!!! I darujcie sobie takie komentarze!! ze wy sobie mierzycie stoperami czasy czy liczac w glowie to ... Ale pewnie wy macie extra, super dokladne urzadzenia to sorry!!! Nic nie jest idealne a na pewno G-tech tez nie jest ale nie sadze zeby oklamywal ponad 1 sek!!!!

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2006, 15:55   

Kleju, i na pewno czujesz wielką różnicę w przyspieszeniu :lol:
Załóż jeszcze strumienicę i na pewno będzie poniżej 8 sekund i jeszcze tłumik końcowy to już będzie 7,5 sekundy, a jak dalej zmodyfikujesz (np. świece sportowe) to może już wtedy będzie 4 sekundy, tak jak EVO :lol:

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 29-11-2006, 16:01   

Colto napisał/a:
Kleju, i na pewno czujesz wielką różnicę w przyspieszeniu :lol:
nie czuje roznicy!!! To nie o to chodzilo!! po prostu chcialem zobaczyc jakie ma przyspieszenie zmierzone! samochod mi sluzy do jezdzenia a nie do scigania sie!! Tylko i wylacznie dla swojej satysfakcji przeprowadzilem ten pomiar!!! ale jak widze "wszyscy Panowie" maja niezly ubaw tylko zastanawiam sie dlaczego!??!? I nie bede montowal zadnych innych rzeczy!!!

P.S. Ale moze powinnienem sie zapytac Panow Expertow jaki powinnienem miec czas??? zeby nie byl smieszny!

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 29-11-2006, 16:12   

Kleju co masz za stożek? tzn, ile Cie kosztował 300 pln profi, czy 50 pln z alledrogo ?

Ze stożka masz przyrost mocy max. 2%, przyt tolerancji błędu 5% :lol: także serdecznie Ci gratuluję że zmieniając filtr na burczyrurę dostałeś kopa o 0,5 sek., bo jesteś pierwszą osobą na świecie, której się to udało. To jeszcze tylko załozyć ze 3 magnetyzery i będzie nie dość, że zybko, to jeszcze tanio. a jak trochę pomajstrujesz, to wyjdzie Ci perpetum mobile.

Ja jeden przykład znam:

kot zawsze spada na 4 łapy, a kanapka posmarowana masłem/kremem, zawsze spada posmarowaną stroną przyklejając się do podłogi, to trzeba kotu przykleić taką posmarowaną kanapkę do grzbietu i go upuścić z wysokości. Wg powyższych założeń, tuż nad ziemią zestaw kota z kanapką zatrzyma się i zacznie lewitować obracająć się względem osi symetrii kota 8) :lol:

Tobie też sie na pewno uda ;)

P.S. nie baw się więcej bajkomierzem 8)

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 29-11-2006, 16:55   

filtr stozkowy simota nie z allegro ze sklepu!!! To czym sie niby mierzy czas??? To jeszcze raz sie zapytam jaki powinnienem miec czas????????????????

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 29-11-2006, 16:59   

Kleju wez sie chlopie nie zlosc, chodzi poprostu o to ze g-tech nie jest wiarygodnym przyrzadem do pomiaru, a moge sie zalozyc ze gdybys mial bardziej miekkie zawieszenie to bys urwal na g-techu z tego czasu jeszcze z sekunde
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 29-11-2006, 17:07   

nie no nie zloszcze sie tylko troche irytuja mnie te komentarze! ja nie twierdze ze kupujac stozek ma sie 50% wiecej mocy ale tez sie troche na tym znam(jestem studentem V roku mechaniki i budowy maszyn i uwierzcie duzo mamy o tym zajec)! zawieszenie mam obnizone i utwardzone (jeszcze w niemczech nawet w brifie wbite) silnik oryg przebieg 160tys i nie jest dorzniety!!!! Wiec nie wiem o co chodzi???? o to ze jak stozek zalozylem to niecale 0,5s szybciej???? Wg mnie jest to mozliwe!!!

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2006, 17:16   

szkoda ze nie mieszkasz blisko 3miasta:) bym cie uswiadomil ze nie masz ponizej 8 s do 100 :mrgreen:

mi g-tech pokazuje 7s i co z tego? :lol:

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 29-11-2006, 17:29   

deenbe napisał/a:
szkoda ze nie mieszkasz blisko 3miasta:) bym cie uswiadomil ze nie masz ponizej 8 s do 100 :mrgreen:

ja nie pisalem ze mam ponizej 8s!!!! No to powiedzcie mi jakie sa czasy od 0-100km????

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2006, 17:33   

Kleju napisał/a:
a jakby tego wszystkiego nie bylo czas ponizej 8 sek na bank!!!

a to co?;]

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 29-11-2006, 17:42   

jakby!!!!!!!!!!!!!! to jest przypuszczenie!!!! nie mierzylem!!!! jak zmierze to mozecie pisac tak :lol: a tak ...

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 29-11-2006, 18:10   

Ale koledzy kleju chyba mierzył tym samym bajkomierzem na tym samym samochodzie wiec jakby nie było (przy 6 pomiarach bez i z) coś tam urwał - nie istotne czy mu by pokazał 8 czy 5 sek z przodu ale po przecinku wyszło mu mniej (chyba ze przy pomiarach ze stożkiem bardziej sie starał i szybciej biegi zmieniał ;) ). Coprawda sam nie wierze w cudowną moc stożków, swiec i magnetyzerów ale kiedyś na hamowni mierzyli Civica typeR z założonym dedykowanym profi stożkiem i dolotem i faktycznie pare kucyków wydłubali wiecej (nie chce fantazjować ale kojazy mi sie ze był to przedział miedzy 10 a 15 km - sam byłem w szoku). Tylko był jeden minus ze "troszke" taki zestawik kosztował - napewno nie był to poziom cen z allegro ;) chyba ze by z tyłu zero dołozyć

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

Odpowiedz do tematu