|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 19-09-2011, 09:44 |
Akcja serwisowa galant - wahacze |
Autor |
Wiadomość |
Galant(OL)
Nowy Forumowicz bywalec sielankowicz
Auto: Mitsubishi Galant VI 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-09-2011, 21:40 Akcja serwisowa galant - wahacze
|
|
|
Hej chciałam wam się postarżyć
Szukałam info na temat wahaczy - gdyż stulkały mi już niemiłosiernie.
Znalazłam akcję serwisową weszłam na stronkę producenta, wpisałam VIN
przetłumaczyłam - OK! mój Gal złapał się, a więc idąc za ciosem napisałam do serwisu MM w Gdańsku, opisałam całą sytuację - serwis skierował sprawę do Importera - importer po 3 tygodniach odpisał.
Po dwóch tygodniach od chwili zgłoszenia jazda samochodem była już tak niekomfortowa, że (nawet ja) bałam się nim jeżlić (nawet ja wynika z nieznajomości mechaniki, a jeżeli coś już stuka, to trzeba zmienić, ale pewnie jest to coś niegroźnego).
Po wglądzie przez mechanika i kolegę z forum dostałam info, że kolega z forum bałby się nim jeździć - czyli zdaje sobie chłopak sprawę co mogło się stać. Wahacze były bliskie wypięcia.
Salon odpisuje - "samochód podlega wymianie. Proszę o kontakt"
Piszę, że w związku z tak długim okresem oczekiwania i obowiązkiem odpowiedzi po 2 tygodniach, zmuszona byłam na własną rękę wymienić elementy zawieszenia.
Salon odpisuje: Ok, w takim razie wymienimy wahacze na orginalne lub zwrócimy pieniądze za wymianę. Proszę tylko o przesłanie rachunków.
Zadzwoniłam umówiłam się jakie to mają byc rachunki, przesłałam fakturę za części i rachunek za naprawę (faktyczny - bez ściem i zawyżania), Szef serwisu MM poprosił o przedstawienie również starych wahaczy - ok, pojechałam wzięłam jeżdzą ze mną w aucie.
Szczęśliwa, nalatałam się jak dzika, ale pewna, iż słowa wypowiedziane wcielą się w życie, oczekiwałam na odpowiedź.
Odpowiedź spadła z nieba i o ziemie gruchnęła. Niestety nie wymieniny - nic nie zrobimy, możemy tylko zobaczyć czy dobrze wymienili, bo dokumenty, które Pani przesłała (a przesłała po konsultacji z szefem serwisu salonu Mitsubishi) nie świadczą o tym, że części były wymieniane u Pani w samochodzie i, że zaszła ku temu potrzeba!!
Wynika z tego, iż na fakturze winnam mieć napisane: Pani Emilia, kupując od nas części wsadzi je do Mitsubishi Galant o nr rej.... o numerze vin... w dniu..... gdyż stare się popsuły i głośno stukały.
Nie wierzę już w nic... a tym bardziej w IMPORTERA MITSUBISHI MOTORS CARS POLSKA!!!
P.s
SPRZEDAM GALANTA .... Do wymiany jak narazie zauważony tylko tylni łącznik drążka stabilizatora prawy. 1998, ale wyjechał 3 lata później z salonu - model pokazowy - w środku jak nowy - na zewnątrz nie gorzej - nie palone w aucie. Krzyżak go widział może się wypowiedzieć. Auto do obejrzenia w Gdyni - Leszczynki. Ceny nie znam - czekam na propozycję. Więcej info na priv.
Korspondencja z Salonem do wglądu na życzenie. |
|
|
|
 |
|
|