Czy Mitsumaniaki mówią "Stop wariatom drogowym!"? |
Czy Mitsumaniaki mówią "Stop wariatom drogowym!"? |
tak |
|
88% |
[ 86 ] |
nie |
|
11% |
[ 11 ] |
|
Głosowań: 97 |
Wszystkich Głosów: 97 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 25-07-2006, 22:11
|
|
|
eee spokojnie on sprzedal eclipse z tego co wiem |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-07-2006, 07:40
|
|
|
Nie powim na 100% że było WI..... nie lubię sie gapić bo i tak zawsze gapiów którzy nie pomogą jest mnustwo, raczej nikomu nic sie nie stało bo tak jak wyżej kliperek przyjał większość siły uderzenia, karetk nie było i wszyscy w koło zachowywali się normalnie "sytuacja opanowana" jak to sie mówi. Ale szkoda pikny lakier. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 29-11-2006, 10:16
|
|
|
Cytat: | Policjanci ze Starogardu Gdańskiego przez 15 kilometrów ścigali pijanego 21-letniego kierowcę, który wiózł na tylnym siedzeniu trójkę dzieci.
W poniedziałek na policję zadzwonił mężczyzna, który zauważył na ulicach Starogardu jadącego wężykiem seata ibizę. Patrol szybko namierzył auto, ale gdy funkcjonariusze dawali kierowcy sygnały wzywające do zatrzymania się, ten wcisnął pedał gazu i zaczął uciekać.
- Jechał ponad 100 km/h. Stwarzał ogromne zagrożenie: na jednym ze skrzyżowań zahaczył o stojące na światłach auto i popędził dalej - mówi rzeczniczka policji ze Starogardu Angelika Kreft. - Już za miastem gnał przeciwnym pasem, zmuszając TIR-y do zjeżdżania na pobocze. Tylko cudem nie doszło do wypadku.
W trakcie pościgu - brały w nim udział trzy radiowozy - policjanci zauważyli, że w seacie jadą małe dzieci. Sytuacja stała się tym bardziej dramatyczna, bo trzeba było zachować wyjątkową ostrożność.
21-letniego Łukasza S. (mieszkańca Czerska) zatrzymano w Zblewie, bo dopiero tam policjantom udało się skutecznie zablokować radiowozami drogę. Miał ok. 1,7 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Jadące z nim dwie kobiety też były pijane, a ich dzieci w wieku 5 miesięcy, 2 oraz 5 lat nie były przewożone w fotelikach. Złapany kierowca to recydywista - w tym roku miał już orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych za kierowanie w stanie nietrzeźwości. Grożą mu trzy lata więzienia. |
Wg mnie powinien iść na 10 lat do paki |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2006, 13:58
|
|
|
akbi napisał/a: | Wg mnie powinien iść na 10 lat do paki | , mało - 15 lat i dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów !!! |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
|
Wysłany: 30-11-2006, 07:39
|
|
|
A ja bym zabierał wszystkim, którzy 70km/h lewym, albo na przeciwmgielnych cały dzień. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 30-11-2006, 08:19
|
|
|
Student napisał/a: | albo na przeciwmgielnych cały dzień. | Tylnych czy przednich |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
kaleos
Mitsumaniak Nordschleife rulez

Auto: Eclipse 1G GSX
|
Wysłany: 30-11-2006, 08:52
|
|
|
przednie to maly problem, tak nie raza, ale tylne
Najgorsze jak zwracasz im uwage, to jeszcze sie bulwersuja ze w koncu mgla jest itp, nie wazne ze mgla jest ale widac na np 500m. Szkoda nerwow na takich, wyprzedzic i jechac dalej |
_________________ "Prędkość jeszcze nigdy nikogo nie zabiła.
Nagłe zatrzymanie to jest to, co cię pozbawi życia" J.C. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2006, 09:00
|
|
|
tylne lampy sa tylko i wylacznie dobre na niemieckie autostrady lub kilka km polskich, jazda na nich w miescie lub pozamiastem w polskich warunkach to szczyt ludzkiej glupoty i debilizmu. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 30-11-2006, 09:14
|
|
|
eeee, takie przeciwmgielne to pikuś, przy tym co wyprawia na drogach wielu kierowców, mi to specjalnie w ogóle nie przeszkadza
... a poniżej przesyłam dalszą część wczorajszej historii
Cytat: | Wczoraj Łukaszowi S. przedstawiono zarzuty. Za spowodowanie zagrożenia drogowego po pijanemu grożą mu trzy lata więzienia. Kara bezwzględnego więzienia wydaje się niemal pewna, gdyż S. jechał w poniedziałek bez prawa jazdy - to zabrano mu przed kilkoma miesiącami za... jazdę po pijanemu. Mężczyzna nie trafił jednak do aresztu. Z naszych informacji wynika, że policja nawet nie złożyła do sądu wniosku o zastosowanie tego środka zapobiegawczego.
Potwierdza to Angelika Kreft, rzecznik policji w Starogardzie Gdańskim. Dlaczego tamtejsza policja jest tak pobłażliwa? - Podejrzany złożył wyjaśnienia i najwidoczniej nie zachodzi obawa matactwa i uchylania się od odpowiedzialności z jego strony - odpowiada rzeczniczka. |
|

|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2006, 21:57
|
|
|
akbi napisał/a: | podejrzany złożył wyjaśnienia i najwidoczniej nie zachodzi obawa matactwa i uchylania się od odpowiedzialności z jego strony | , jasne , dojdzie do siebie i za dwa dni znowu zacznie jeżdzić |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2006, 22:09
|
|
|
Przednie tez oslepiaja. Zwlaszcza wtedy jak ktos je tak ustawi ze swieca w kosmos. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 05-12-2006, 09:43
|
|
|
Wariatka w Miśku
Cytat: | Nawet ponad sto kilometrów na godzinę pędziła w niedzielę mostem Gdańskim 26-letnia Anna N. O godz. 15.45 na łuku przy zjeździe w stronę Żoliborza jej mitsubishi spacestar wpadło w poślizg. |
Cytat: | Auto z ogromną siłą zjechało na prawą stronę i tylnymi drzwiami uderzyło w drzewo, odbiło się na następne, a potem sunęło kilka metrów, by zatrzymać się na jezdni. 52-letni Marek N., ojciec kierującej samochodem, nie przeżył wypadku. Jej matka, 52-letnia Hanna N., ze złamaną miednicą i ręką trafiła do szpitala, gdzie stwierdzono u niej krwiak mózgu. Trzeci pasażer wyszedł z kraksy bez obrażeń, podobnie jak Anna N., która jednak trafiła do szpitala w ciężkim szoku. Najprawdopodobniej nikt nie miał zapiętych pasów bezpieczeństwa. Zdaniem podinsp. Wojciecha Pasiecznego, wiceszefa stołecznej drogówki i specjalisty ds. wypadków drogowych, przyczyną wypadku była za duża prędkość. - Ten łuk jest bardzo niebezpieczny i trzeba nim jechać bardzo ostrożnie. Jezdnia nie była oblodzona, ale asfalt w tym miejscu jest bardzo śliski - mówi "Gazecie" podinsp. Pasieczny. |
Mam nadzieję, że to nikt z naszych |

|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2006, 10:18
|
|
|
akbi napisał/a: | Mam nadzieję, że to nikt z naszych |
Chyba nie, bo już by było głośno na forum.
Swoją drogą jak to się dzieje, że kierowca z reguły wychodzi bez szwanku z tak poważnych wypadków? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 05-12-2006, 10:50
|
|
|
Nie potrafię zrozumieć dlaczego ludzie nie zapinają pasów bezpieczeństwa |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 05-12-2006, 12:02
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Chyba nie, bo już by było głośno na forum. |
Niekoniecznie, bo winowajczyni może się tym nie chwalić
slo_mo napisał/a: | Swoją drogą jak to się dzieje, że kierowca z reguły wychodzi bez szwanku z tak poważnych wypadków? |
Reakcja odruchowa (samozachowawcza), a kierowca najszybciej wie, że będzie boom |

|
|
|
 |
|