Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie GPS?
Autor Wiadomość
sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-09-2011, 15:52   

BRUNNER napisał/a:

Umiejscowienie w rogu szyby wymaga podniesienia zadka w przypadku chęci pogmerania w GPS... No chyba, że ktoś ma długie ręce :lol:

Dlatego proclip jest idealny, wszystko masz w zasięgu wzroku i rąk.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 22-09-2011, 22:08   

BRUNNER napisał/a:
Umiejscowienie w rogu szyby wymaga podniesienia zadka w przypadku chęci pogmerania w GPS... No chyba, że ktoś ma długie ręce

Tak na poważnie dłubanie w GPS proponuję na postoju. W trakcie jazdy posługiwanie się menu GPS jest bardziej niebezpieczne niż telefon komórkowy w ręku. :P

BRUNNER 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer SB
Wysłany: 23-09-2011, 10:07   

Wczoraj pojeździłem z GPSem zamocowanym wg ostatniego pomysłu i, niestety, oświadczam, że pomysł był co najmniej marny. Faktycznie trochę za daleko od oczu i ręką zawadzam przy zmianie biegów...

Faktycznie chyba najlepiej będzie na dole, pośrodku szyby. Tylko, że w tym miejscu słońce trochę przeszkadza. I mam trochę za krótkie ramie od uchwytu. Jakiego Wy, szanowni Koleżanki i Koledzy, używacie?

Czasem jednak ręką trzeba do GPS sięgnąć, chociażby, żeby odpalić funkcję omijania korków :finga:

cabaniarz 
Mitsumaniak

Auto: LANCER SB 1.8 INTENSE 2008
Wysłany: 23-09-2011, 14:57   

A próbował ktoś mocowania na ,,rzepy''? Można teraz kupić taśmę i nakleić w pobliżu np. przełącznika świateł awaryjnych i na tylną część gps'a. Tylko się zastanawiam, czy wytrzyma ciężar nawigacji i drgań :?

BRUNNER 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-09-2011, 15:26   

Znalazłem rozwiązanie optymalne!

http://www.joemonster.org...wanie_nawigacji

ale na poważnie, nadal aktualne pytanie: jakiego uchwytu/ramienia używacie do mocowania na szybie. Jak długiego?

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 23-09-2011, 22:36   

Ja używałem czegoś takiego:
http://allegro.pl/nowy-uc...1822369300.html
Ale ostatnio przylepiłem samą głowicę na płasko pod radiem.

BRUNNER 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-09-2011, 12:58   

Zamawiam coś takiego:

Powinno być na tyle długie i na tyle stabilne, że będę mógł przylepić uchwyt na dole szyby i GPSa będę miał na wyciągnięcie ręki. No i kabelek od ładowarki nie będzie się majtał po całym samochodzie.

Ponadto producent reklamuje toto jako innowację nieodklejającą się od szyby nawet w tęgie mrozy. Zobaczymy, zobaczymy...

george2 
Mitsumaniak

Auto: Lancer CVT
Wysłany: 26-09-2011, 13:00   

Przy okazji tematu mocowania nawigacji to uwaga na przewód zasilający navi. Nie może dotykać do srebrnej listwy na desce.U mnie ten przewód zrobił ślad na listwie. Po prostu przytarł zbyt mięki lakier. Na szczęście udało mi się to spolerować.To tak jeśli chodzi o przypomnienie.Ktoś już pisał na forum żeby uważać z tą listwą

BRUNNER 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-09-2011, 13:18   

Nie może DOTYKAĆ??? Qrcze, powiem Wam - jeździ Lancerem się fajnie, ale jakość wykończenia coraz bardziej mnie odrzuca...
Ale, george2, dzięki za ostrzeżenie!

george2 
Mitsumaniak

Auto: Lancer CVT
Wysłany: 26-09-2011, 13:33   

Jeżdziłem trochę po górskich trasach i jak to w górach zakręt w lewo zakręt w prawo.Przewód przesuwał się lekko dotykając listwy i w tym miejscu powstało przytarcie .

piomic 
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Wysłany: 27-09-2011, 21:43   

BRUNNER napisał/a:
znalazłem fajne miejsce: uchwyt z krótkim ramieniem przyssałem na tej listwie ozdobnej, w jej najszerszym miejscu, po prawej stronie kontrolki airbagu i włącznika świateł awaryjnych. Trzyma się pewnie, urządzenie jest na wyciągnięcie ręki
Potwierdzam, fajnie leży tylko pasażerka zaczepia – ale mimo to nie odpada. Za pierwszym razem musiałem tylko trochę wymiętosić gumkę bo była rozpłaszczona od szyby i odpadała ale już siedzi OK. W intense mam ten nibykarbon, jest śliskogładki.

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 27-09-2011, 22:48   

Takie piękne miejsce, po co szukać lepszego :mrgreen: i kabli nie ma: :wink:

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 30-09-2011, 05:52   

Kabel od navigacji i każda inna rzecz rysuje plastikowe wnetrza naszych lancerów. Srebna listwa u mnie ma już kilka rys. Rysy mam pod schowkiem pasarzera i w kilku innych miejscach jak ktoś kiedyś napisał "wszystko rysuje sie od samego spoglądania na wnętrze". Ja już tak przywykłem z tą myślą że się nieprzejmuje, szkoda stresu na takie sprawy. Jestem tylko ciekawy jak sprawy wyglądają w normalnym kraju gdzie zwykły konsument reklamuje do ASO jakość wykonania wnętrza. Bo u nas w Polsce dla ASO problem wogóle nie istnieje.

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 30-09-2011, 08:03   

pablo diablo napisał/a:
Jestem tylko ciekawy jak sprawy wyglądają w normalnym kraju

Ja myślę, że tam samochód traktowany jest jak przedmoit użytkowy, a nie jak dzieło sztuki i nikt się tym nie przejmuje.

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 30-09-2011, 09:38   

apikus napisał/a:
Ja myślę, że tam samochód traktowany jest jak przedmoit użytkowy, a nie jak dzieło sztuki i nikt się tym nie przejmuje.

Brawo! Nareszcie ktoś to powiedział! :mrgreen:

Odpowiedz do tematu