[2G 95-99] Przekladka tylnej wycieraczki |
Autor |
Wiadomość |
yorgoo
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.0 sport eedition '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2011, 22:44 [2G 95-99] Przekladka tylnej wycieraczki
|
|
|
Jak w temacie interesuje mnie czy jest mozliwe i ile z tym jest roboty i wkladu finansowego?by w wersji bez wycieraczki dokupic szmelc czyli mechanizm wycieraczki wiazke kabla oraz wlacznik w miejsce ktorego jest zaslepka aktualnie.Jesli ktos mial z tym do czynienia lub ma orientacje jak to moze wygladac w praktyce prosze pisac. Mysle ze nie powinno byc wiekszych problemowz adaptacja w koncu sa wersje z wycieraczkami (przy okazji jaki glupek projektowal wersje bez przy tak duzej tylnej szybie?!). |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 29-09-2011, 15:11
|
|
|
yorgoo napisał/a: | przy okazji jaki glupek projektowal wersje bez przy tak duzej tylnej szybie?! |
RS-y były z założenia wersjami dla ubogich. Wywalono wszystko co zbędne, bębny z tyłu, szyby na korbkę, brak wycieraczki, spojlerów itp., nawet niektóre wersje miały felgi 14". Ktoś chciał jak najtaniej to musiał się liczyć z pewnymi brakami, gs-y były normalnie wyposarzone, a jak ktoś chciał wypasy to kupował GST lub GSX. Oczywiście do każdej wersji można było też dokupować wyposażenie...
PS:
Podejrzewam, że analogicznie do innych mitsu cała instalacja jest, trzeba tylko dokupić brakujące elementy, silnik z wycieraczną, przełącznik i wszystko podpiąć na swoje fabryczne miejsca. |
|
|
|
 |
yorgoo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-09-2011, 08:00
|
|
|
Dziekuje Viader jednak nadal nie mam odpowiedzi ile by to wszystko moglo kosztowac przy zalozeniu ze robote moglbym wykonac sam, z czesciami do 2g roznie rozniscie, raczej cienko jesli chodzi o dostepnosc wiec i naszukac by sie trzeba. |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 30-09-2011, 08:46
|
|
|
Przecież na forum jest kilka osób, które sprzedają części z rozbieranych eclipse. Myślę, że potrzebny komplet nie powinien kosztować więcej jak 100-200 złotych ale to już zależy ile sobie krzykną sprzedawcy. Odezwij się do hot777 nie wiem, czy ma tutaj konto, jak nie to wbijaj na www.mekp.pl i tam szukaj części. Powinno się wszystko znaleźć w dobrych pieniążkach. |
|
|
|
 |
kamil4711
Forumowicz

Auto: Eclipse 2G 95r. 420a N/A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Cze 2009 Posty: 197 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 01-10-2011, 15:15
|
|
|
yorgoo, da sie to zrobić bez żadnego problemu, wiązka standardowo powinna być ta sama, a ile kosztują części to juz zależy od sprzedającego, osobiście bym szukał klapy tylnej w tym samym kolorze razem z mechanizmem, dodatkowo potrzebne będą wężyki + zbiorniczek z pompką, dyszą i włącznikiem, mozliwe że jeszcze plastik w bagażniku(miejsce wlewu płynu) w sumie jest to do ogarnięcia .
 |
|
 |
yorgoo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-10-2011, 22:37
|
|
|
kamil4711 napisał/a: | w sumie jest to do ogarnięcia |
Tak wiem dziekuje za podpowiedzi ale chybaza duzo kasy i roboty by mnie to kosztowalo biorac pod uwage ze mam pare rzeczy z ktorymi musze sie uporac. |
|
|
|
 |
|