Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] Przekladka tylnej wycieraczki
Autor Wiadomość
yorgoo 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 sport eedition '98
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2011, 22:44   [2G 95-99] Przekladka tylnej wycieraczki

Jak w temacie interesuje mnie czy jest mozliwe i ile z tym jest roboty i wkladu finansowego?by w wersji bez wycieraczki dokupic szmelc czyli mechanizm wycieraczki wiazke kabla oraz wlacznik w miejsce ktorego jest zaslepka aktualnie.Jesli ktos mial z tym do czynienia lub ma orientacje jak to moze wygladac w praktyce prosze pisac. Mysle ze nie powinno byc wiekszych problemowz adaptacja w koncu sa wersje z wycieraczkami (przy okazji jaki glupek projektowal wersje bez przy tak duzej tylnej szybie?!).

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 29-09-2011, 15:11   

yorgoo napisał/a:
przy okazji jaki glupek projektowal wersje bez przy tak duzej tylnej szybie?!

RS-y były z założenia wersjami dla ubogich. Wywalono wszystko co zbędne, bębny z tyłu, szyby na korbkę, brak wycieraczki, spojlerów itp., nawet niektóre wersje miały felgi 14". Ktoś chciał jak najtaniej to musiał się liczyć z pewnymi brakami, gs-y były normalnie wyposarzone, a jak ktoś chciał wypasy to kupował GST lub GSX. Oczywiście do każdej wersji można było też dokupować wyposażenie...

PS:
Podejrzewam, że analogicznie do innych mitsu cała instalacja jest, trzeba tylko dokupić brakujące elementy, silnik z wycieraczną, przełącznik i wszystko podpiąć na swoje fabryczne miejsca.

yorgoo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-09-2011, 08:00   

Dziekuje Viader jednak nadal nie mam odpowiedzi ile by to wszystko moglo kosztowac przy zalozeniu ze robote moglbym wykonac sam, z czesciami do 2g roznie rozniscie, raczej cienko jesli chodzi o dostepnosc wiec i naszukac by sie trzeba.

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 30-09-2011, 08:46   

Przecież na forum jest kilka osób, które sprzedają części z rozbieranych eclipse. Myślę, że potrzebny komplet nie powinien kosztować więcej jak 100-200 złotych ale to już zależy ile sobie krzykną sprzedawcy. Odezwij się do hot777 nie wiem, czy ma tutaj konto, jak nie to wbijaj na www.mekp.pl i tam szukaj części. Powinno się wszystko znaleźć w dobrych pieniążkach.

kamil4711 
Forumowicz

Auto: Eclipse 2G 95r. 420a N/A
Wysłany: 01-10-2011, 15:15   

yorgoo, da sie to zrobić bez żadnego problemu, wiązka standardowo powinna być ta sama, a ile kosztują części to juz zależy od sprzedającego, osobiście bym szukał klapy tylnej w tym samym kolorze razem z mechanizmem, dodatkowo potrzebne będą wężyki + zbiorniczek z pompką, dyszą i włącznikiem, mozliwe że jeszcze plastik w bagażniku(miejsce wlewu płynu) w sumie jest to do ogarnięcia .

yorgoo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-10-2011, 22:37   

kamil4711 napisał/a:
w sumie jest to do ogarnięcia

Tak wiem dziekuje za podpowiedzi ale chybaza duzo kasy i roboty by mnie to kosztowalo biorac pod uwage ze mam pare rzeczy z ktorymi musze sie uporac.

Odpowiedz do tematu