|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Krzyzak 03-12-2006, 19:15 |
[ALL] Ściemniacz |
Autor |
Wiadomość |
ratttownik [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2006, 01:15 [ALL] Ściemniacz
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich, ostatnio coś mnie tknęło i zakupiłem sobie ściemniacz (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=141667034) no i myślałem ze będzie łatwe podłączenie, rozbiorę lamkę na podsufitce i bedzie gitarrra, ale niestety się myliłem. Jak dostałem to owe urządzenie zobaczyłem, że można to również podpiąć pod stacyjkę, alarm i zamek centralny,czujniki w drzwiach i parę inne rzeczy... i teraz zaczęła się jazda gdzie to wszystko się znajduję. Macie może jakiś schemat instalacji elektrycznej w colcie? albo może ktoś z Was juz takie coś montował??? Bardzo prosze o pomoc. Jakoś sam nie mogę znaleźć czasu na "rozbiórkę" auta i szukanie kabelków... |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 15-10-2007, 00:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2006, 12:54
|
|
|
Ja takie coś montowałem.
zakładałem wg instrukcji i okazało się że w colcie jest wszystko na odwrót. Tzn jeśli w instrukcji jest napisane że color kabla od czujnika jest czarny to u nas jest biało czarny...
Nie podpinałem kabli pod stacyjkę. Tylko lampka i czujnik drzwi.
To urządzonko wepchnąlem pod tapicerkę koło lampki. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 02-12-2006, 16:29
|
|
|
ja tak samo tylko lampka i czujnik drzwi, gra aż miło... znaczy świeci a robiłem w Colcie i SpRnr |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
ratttownik [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2006, 22:54
|
|