Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Owczar
06-10-2011, 16:04
Witam i na wstępnie kilka pytań chcącego zakupić Galanta.
Autor Wiadomość
Tenenberg 
Nowy Forumowicz

Auto: Civic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2011, 14:02   Witam i na wstępnie kilka pytań chcącego zakupić Galanta.

Wertuję to forum od kilku dni. Chciałbym zadać kilka pytań. Przydają się porady jakie tu zostały zamieszczone, choćby dotyczące charakterystyki poszczególnych silników. Wiem dzięki temu że szukam wersji 2.0 (133-136KM) lub ostatecznie 2.5 (163), ze skrzynią manualną, bo podobno wielkiej różnicy w spalaniu niema. Raporty użytkowników z portalu autocentrum także sprawdziłem. Może ktoś posiada dokładniejsze dane dotyczące różnicy w osiągach tych silników ? Bardziej cenie tzw "elastyczność" niż przyśpieszenie od startu z prędkości zerowej.

Do rzeczy. Szukam wersji sedan, po 99' roku, gdyż na forum co i raz doradzacie ją m.in. ze względu na lepsze hamulce. Mile widziany kolor srebrny z klimatronikiem, bo mam obecnie ciemno niebieski kolor auta i nie nadążam z ciągłym jego myciem ;)

Interesuje mnie, czy Galanty ósmej generacji posiadały ocynk bądź inny rodzaj zabezpieczenia przeciwko rdzy ? Doczytałem że ich tylne nadkola mają podatność na rdzę.
Czy występowała kontrola trakcji w tej generacji ?

Wertowałem także forum pod kątem informacji na temat wyciszenia. Znalazłem powtarzające się głosy o hałasie powyżej około 130-140 km/h. Spowodowane one są zużytymi uszczelkami, kształtem auta, czy może czymś innym ? Malo kiedy jeżdżę z taką prędkością, więc pytam z ciekawości. Bardziej interesuje mnie hałas w Galancie przy niższych prędkościach: 90-120 km/h. Ważny jest dla mnie komfort - widocznie starzeję się ;)

Na stronie NCAP nie znalazłem testu zderzeniowego z udziałem Galanta który mnie interesuje. Jedynie na jakiejś stronie w USA widziałem coś w ten deseń. Wychodzi na to że tragedii pod tym względem nie ma.

Szukam od jakiegoś czasu kolejnego auta i waham się pomiędzy Accordem szóstej generacji a w/w Galantem ósmej generacji. Widziałem podobny wątek ale może ktoś stał przed takim samym dylematem ? Galant "od dziecka" mi się podobał i mam do niego słabość. Mam dość oglądania aut, które na badaniu geometrii wykazują odstępstwa od norm - np: niedawno accord miał o około centymetr przesunięte przednie prawe koło. Jakby ktoś słyszał o zadbanym egzemplarzu spełniający w/w warunki, to proszę o kontakt :)

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 06-10-2011, 15:39   

http://www.mitsuwiki.org/...otorenvarianten

Może cos ci sie przyda .

Tenenberg 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-10-2011, 17:09   

deejay napisał/a:
http://www.mitsuwiki.org/Galant_EA0_Motorenvarianten

Może cos ci sie przyda .

O wykresach nawet nie marzyłem :shock: Dziękuję Ci serdecznie :D

japan_jacek 
Mitsumaniak

Auto: było EA2A...
Wysłany: 07-10-2011, 17:44   

tu masz link do wyników opublikowanych przez szwedzki Folksam(badający SKUTKI WYPADKÓW DROGOWYCH- a nie jak w przypadku NCAP skutki laboratoryjnych, perfekcyjnie przygotowanych "testów" :wink: )

http://moto.onet.pl/12770...ie.html?node=27

Galant jest co prawda 9/21 ale kolejność aut jest przypadkowa, na dole ramki znajduje się pole "ocena" i to ono ma tutaj najw. znaczenie. Wspomnę tylko, że wdg. tych ocen Galant jest bezpieczniejszy od BMW 5(E39) czy Audi A6 więc można bez obaw walić w słup :mrgreen:

Tenenberg 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-10-2011, 11:18   

japan_jacek napisał/a:
tu masz link do wyników opublikowanych przez szwedzki Folksam(badający SKUTKI WYPADKÓW DROGOWYCH- a nie jak w przypadku NCAP skutki laboratoryjnych, perfekcyjnie przygotowanych "testów" :wink: )

http://moto.onet.pl/12770...ie.html?node=27

Galant jest co prawda 9/21 ale kolejność aut jest przypadkowa, na dole ramki znajduje się pole "ocena" i to ono ma tutaj najw. znaczenie. Wspomnę tylko, że wdg. tych ocen Galant jest bezpieczniejszy od BMW 5(E39) czy Audi A6 więc można bez obaw walić w słup :mrgreen:

Dziękuję za podzielenie się informacjami :)

Odpowiedz do tematu