|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Owczar 06-10-2011, 16:04 |
Witam i na wstępnie kilka pytań chcącego zakupić Galanta. |
Autor |
Wiadomość |
Tenenberg
Nowy Forumowicz
Auto: Civic
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-10-2011, 14:02 Witam i na wstępnie kilka pytań chcącego zakupić Galanta.
|
|
|
Wertuję to forum od kilku dni. Chciałbym zadać kilka pytań. Przydają się porady jakie tu zostały zamieszczone, choćby dotyczące charakterystyki poszczególnych silników. Wiem dzięki temu że szukam wersji 2.0 (133-136KM) lub ostatecznie 2.5 (163), ze skrzynią manualną, bo podobno wielkiej różnicy w spalaniu niema. Raporty użytkowników z portalu autocentrum także sprawdziłem. Może ktoś posiada dokładniejsze dane dotyczące różnicy w osiągach tych silników ? Bardziej cenie tzw "elastyczność" niż przyśpieszenie od startu z prędkości zerowej.
Do rzeczy. Szukam wersji sedan, po 99' roku, gdyż na forum co i raz doradzacie ją m.in. ze względu na lepsze hamulce. Mile widziany kolor srebrny z klimatronikiem, bo mam obecnie ciemno niebieski kolor auta i nie nadążam z ciągłym jego myciem
Interesuje mnie, czy Galanty ósmej generacji posiadały ocynk bądź inny rodzaj zabezpieczenia przeciwko rdzy ? Doczytałem że ich tylne nadkola mają podatność na rdzę.
Czy występowała kontrola trakcji w tej generacji ?
Wertowałem także forum pod kątem informacji na temat wyciszenia. Znalazłem powtarzające się głosy o hałasie powyżej około 130-140 km/h. Spowodowane one są zużytymi uszczelkami, kształtem auta, czy może czymś innym ? Malo kiedy jeżdżę z taką prędkością, więc pytam z ciekawości. Bardziej interesuje mnie hałas w Galancie przy niższych prędkościach: 90-120 km/h. Ważny jest dla mnie komfort - widocznie starzeję się
Na stronie NCAP nie znalazłem testu zderzeniowego z udziałem Galanta który mnie interesuje. Jedynie na jakiejś stronie w USA widziałem coś w ten deseń. Wychodzi na to że tragedii pod tym względem nie ma.
Szukam od jakiegoś czasu kolejnego auta i waham się pomiędzy Accordem szóstej generacji a w/w Galantem ósmej generacji. Widziałem podobny wątek ale może ktoś stał przed takim samym dylematem ? Galant "od dziecka" mi się podobał i mam do niego słabość. Mam dość oglądania aut, które na badaniu geometrii wykazują odstępstwa od norm - np: niedawno accord miał o około centymetr przesunięte przednie prawe koło. Jakby ktoś słyszał o zadbanym egzemplarzu spełniający w/w warunki, to proszę o kontakt |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
 |
Tenenberg
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-10-2011, 17:09
|
|
|
deejay napisał/a: | http://www.mitsuwiki.org/Galant_EA0_Motorenvarianten
Może cos ci sie przyda . |
O wykresach nawet nie marzyłem Dziękuję Ci serdecznie |
|
|
|
 |
japan_jacek
Mitsumaniak

Auto: było EA2A...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Cze 2009 Posty: 104 Skąd: Grodzisk Mzw.
|
Wysłany: 07-10-2011, 17:44
|
|
|
tu masz link do wyników opublikowanych przez szwedzki Folksam(badający SKUTKI WYPADKÓW DROGOWYCH- a nie jak w przypadku NCAP skutki laboratoryjnych, perfekcyjnie przygotowanych "testów" )
http://moto.onet.pl/12770...ie.html?node=27
Galant jest co prawda 9/21 ale kolejność aut jest przypadkowa, na dole ramki znajduje się pole "ocena" i to ono ma tutaj najw. znaczenie. Wspomnę tylko, że wdg. tych ocen Galant jest bezpieczniejszy od BMW 5(E39) czy Audi A6 więc można bez obaw walić w słup |
_________________ Made in Japan. |
|
|
|
 |
Tenenberg
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-10-2011, 11:18
|
|
|
japan_jacek napisał/a: | tu masz link do wyników opublikowanych przez szwedzki Folksam(badający SKUTKI WYPADKÓW DROGOWYCH- a nie jak w przypadku NCAP skutki laboratoryjnych, perfekcyjnie przygotowanych "testów" )
http://moto.onet.pl/12770...ie.html?node=27
Galant jest co prawda 9/21 ale kolejność aut jest przypadkowa, na dole ramki znajduje się pole "ocena" i to ono ma tutaj najw. znaczenie. Wspomnę tylko, że wdg. tych ocen Galant jest bezpieczniejszy od BMW 5(E39) czy Audi A6 więc można bez obaw walić w słup |
Dziękuję za podzielenie się informacjami |
|
|
|
 |
|
|