Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9 TD] Kielich Przegubu wewn. z czego podejdzie?
Autor Wiadomość
Kleszczak 
Forumowicz
Maniak z forda

Auto: Carsima
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2011, 22:00   [Cari 1.9 TD] Kielich Przegubu wewn. z czego podejdzie?

Wita, szukam kielicha przegubu wewnętrznego do silnika 1.9td.
Z jakich innych aut będzie pasować albo może ktoś ma na sprzedaż? Ważne żeby frezy nie były powycierane.
Chodzi mi o kielich półosi dłuższej czyli prawy, lewa półoś jest krótsza i krzyżakiem wchodzi do skrzyni biegów.
Bardzo proszę o szybką odpowiedź bo to żadna jazda z takimi drganiami.
Zaznaczyłem na zdjęciu.

Uploaded with ImageShack.us

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-10-2011, 22:27   

Od Renault dobierzesz wedl kodu skrzyni
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Kleszczak 
Forumowicz
Maniak z forda

Wysłany: 07-10-2011, 19:42   

Dzięki za podpowiedź ale chyba nie skorzystam, najbliższy salon jest 60km ode mnie.
Czy z 1.8 glx 95-99 r. ma taką samą półoś czy może się różnić czymś?
Znalazłem taką aukcje i wyglądem przypomina mi półoś do 1.9td a pochodzi z 1.6 czy dobrze myślę?
półoś

[ Dodano: 07-10-2011, 20:06 ]
robertdg napisał/a:
Od Renault dobierzesz wedl kodu skrzyni
Aha. z renaulta może nie pasować, mam taką półoś z volvo 460 i ma inny kielich mimo że wchodzi na wieloklin do tej skrzyni, sama półoś jest krótsza o ok.5cm.

przemekx303 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI 98r.
Wysłany: 07-10-2011, 20:43   

wydaje mi się że te same będą w volvo v/s40, nawet są nowe dostępne ale cena spora, policz zęby i długość i spr. w sklepie ic czy się zgadza tam mają porządny opis

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 07-10-2011, 21:20   

Ale co ma kielich do półosi, kielich jest częścią wymienną, krzyżak półosi także, wszystko da się zdemontować i pozmieniać, problemu nie widze, więcej wyobraźni :-)

przemekx303 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI 98r.
Wysłany: 07-10-2011, 22:04   

:mrgreen:
robertdg napisał/a:
Ale co ma kielich do półosi, kielich jest częścią wymienną, krzyżak półosi także, wszystko da się zdemontować i pozmieniać, problemu nie widze, więcej wyobraźni :-)

ma to że łatwiej będzie sprawdzić z jakiego innego auta będzie pasować kielich po sprawdzeniu u siebie frezów , a częsci niby wymienne ,ale jako nowe to trudno dostępne , podejrzewam że kielich to pewnie wogóle (jedynie z całą półosią) , patrząc na te używki z allegro to życzę szczęścia ,

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 08-10-2011, 07:23   

Kupując zestaw naprawczy przegubu wewnętrznego w komplecie jest: kielich, adekwatny krzyżak, seger, obejmy manszety, manszeta, smar. Półoś jest rzeczą marginalną, bo w jednym samochodzie jest dłuższa w innym krótsza, zaś w innym jest dzielona z podporą na silniku.

Kleszczak 
Forumowicz
Maniak z forda

Wysłany: 08-10-2011, 15:47   

Muszę Cię poprawić, kielich nie jest rzeczą marginalną bo właśnie te frezy na kielichu mi się powycierały a samego kielicha nie mogę nigdzie znaleźć, cena nowych jest kosmiczna.
W innych autach frezy w kielichu pasują ale sam kielich jest już innej wielkości i krzyżak nie będzie pasować i frez na krzyżaku jest mniejszy albo większy.
Albo kielich z carismy albo żaden inny, też słyszałem że z volvo pasuje ale też kosztuje a na allegro widzę właśnie takie z 1.6 ale brakuje mi odpowiedzi czy 1.6 ma taką samą liczbę frezów.
Niestety w sklepach kilku już pytałem i rozkładają ręce.
Najczęściej właśnie jak jest zestaw naprawczy to bez kielicha tylko sam krzyżak z manszetą, smar i zabezpieczenie.
Tak więc proszę was o to abyście mi podpowiedzieli czy z innych modeli carismy będzie pasować, nawet jak jest możliwość to złożę z dwóch jeden.

[ Dodano: 14-10-2011, 21:30 ]
Odpowiem kolejny raz sam sobie i potomnym. W moim przypadku kupiłem półoś z Volvo v40 a w opisie miał że pasuje do 1.6 1.8 i 2.0 w benzynie.

Odpowiedz do tematu