|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[4G 05-xx] stuki, limit prędkości, kontrola trakcji - kontro |
Autor |
Wiadomość |
artis77
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 3.8 GT 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-09-2011, 14:45 [4G 05-xx] stuki, limit prędkości, kontrola trakcji - kontro
|
|
|
witam, mam kilka problemów z moim Eclipse 2008 rok, 3.8 może ktos pomoże?
1. Stuki:
- przy niskich obrotach, zazwyczaj przy niskiej (20-30km/h) prędkości, przy całkowicie odjętym gazie pojawiają się stuki (częstotliwość około 2/s.), gdy dodam gazu to znikają, to samo jak nacisnę hamulec - również znikają, później hamuję silnikiem i znowu stuka. Stuki tylko przy spokojnym hamowaniu silnikiem. natomiast nie wydobywają się z silnika tylko jakoś niżej, jakby wał napędowy?
pojadę na serwis ale może ktoś się z czymś takim spotkał?
2. Limit prędkości:
- zdziwiłem się, bo mam założoną jakąś blokadę na prędkość, przy prędkości 210 odcina, a oczywiście obroty na poziomie 3200, czy to zakładają fabrycznie?
gdzie i jak to można ściągnąć?
3. lampka kontroli trakcji + uślizg
czasem ni z tego ni z owego pojawia się kontrolka wyłączonej kontroli trakcji + uślizg!
czy to jakiś problem mechaniczny czy kłopoty z elektroniką?
Oczywiście kontrolki palą się przez pewien czas (nawet 1godzinę). Zazwyczaj po postoju nocnym i ponownym uruchomieniu nie palą się.
piszę "zazwyczaj" bo raz mi się paliły po długim postoju.
Będę wdzięczny za porady |
|
|
|
 |
deeny
Nowy Forumowicz
Auto: l200/ eclipse 4g 3,8l
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-10-2011, 19:50
|
|
|
Witam
co do stuków to przede wszystkim jaki masz przebieg autka ?? niestety w silnikach 3,8 zawory reguluje się ręcznie i należy je co 40000 km wyregulować
limit prędkosci mnie dziwi ja zamykam licznik
kontrola trakcji ... proponuje przemyć pod ciśnieniem czujniki na kołach .. może sa zabrudzone |
|
|
|
 |
|
|