Przesunięty przez: Owczar 19-10-2011, 11:30 |
pytanie o koszt i dostępność części |
Autor |
Wiadomość |
NaczelnyWR
Mitsumaniak Naczelny

Auto: Galant 2.0 GLS '99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-10-2011, 01:14 pytanie o koszt i dostępność części
|
|
|
witam, przymierzam się do kupna galanta ale obawiam się o koszt i dostępność części. konkretnie chodzi mi o sedana, silnik 2.0. czy są części które są niedostępne? musiałbym sobie je importować? i ile średnio rocznie wydajecie na eksploatacje tego auta? (nie licząc paliwa) czytałem że galanty nie są jakieś specjalnie awaryjne, ale boję się że jak kupie i coś w nim padnie to się nie podniosę;) orientuje sie ktoś czy dużo więcej bym wydawał niż jakieś a4 czy paska b5? pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
mar111cin
Forumowicz
Auto: galant 2.5 V6 '03
|
Wysłany: 16-10-2011, 02:39
|
|
|
jest auto, są części
a galanta po prostu trzeba chcieć |
_________________ Galant 2.5 V6 2003r. automat +VSI Prins
witaj Gość |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 16-10-2011, 08:51
|
|
|
Nie ma znaczenia jaki samochód kupisz w tej klasie, czy to będzie Misiubisi, VW, Audi, Volvo, Opel, Caterpillar, etc., w każdym z tych aut jak się coś zepsuje to możesz się nie podnieść, żyjemy w takich czasach w których nie ma problemu z dostępnością podstawowych fantów eksploatacyjnych, natomiast też jest spory dostęp do części z demobilu, ja jedynie podpowiem, że co byś nie wybrał to i tak będzie źle |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
KamilR10
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 791 Skąd: Okolice Międzyrzecza
|
Wysłany: 16-10-2011, 12:33
|
|
|
A ja moge powiedziec ze nigdy nie mialem problemow z dostepnoscia czesci, zazwyczaj chodzilo o jakies lozysko czy wahacz, sa sklepy nawet na allegro, specjalizujace sie czesciami do aut japonskich. Ogolnie auto nie jest drogie w utrzymaniu, porownujac wymiane wahaczy, lub innych elementow w BMW czy Audi to Galant wypada lepiej. A druga sprawa jest to ze tak jak kolega pisal wyzej Galanta trzeba chciec, jak kazde auto ma swoje bolaczki |
_________________ Mitsubishi Galant GLS 2.0 97r - Sprzedany
Mitsubishi Galant Avance 2.5 V6 03r - Jest
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=60097
 |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 16-10-2011, 13:56 Re: pytanie o koszt i dostępność części
|
|
|
NaczelnyWR napisał/a: | witam, przymierzam się do kupna galanta ale obawiam się o koszt i dostępność części. konkretnie chodzi mi o sedana, silnik 2.0. czy są części które są niedostępne? musiałbym sobie je importować? i ile średnio rocznie wydajecie na eksploatacje tego auta? (nie licząc paliwa) czytałem że galanty nie są jakieś specjalnie awaryjne, ale boję się że jak kupie i coś w nim padnie to się nie podniosę;) orientuje sie ktoś czy dużo więcej bym wydawał niż jakieś a4 czy paska b5? pozdrawiam:) |
Też miałem te obawy jak kupowałem auto 3 lata temu...wtedy juz nie było problemu z dostępnością części...teraz to jedynie jest problem z częściami tiuningowymi...o reszte sie nie martw...;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
NaczelnyWR
Mitsumaniak Naczelny

Auto: Galant 2.0 GLS '99
|
Wysłany: 16-10-2011, 18:39
|
|
|
no to mnie uspokoiliście:) za jakiś miesiąc pewnie będę się tu częściej odzywać bo wtedy planuję zakup auta:)
mar111cin napisał/a: | jest auto, są części |
no właśnie o to mi chodziło bo w ostatnim miesiącu w łodzi widziałem 3-4 galanty, pasków dużo więcej widuję jednego dnia;)
wcześniej się przymierzałem do accordów, avensisów itp, ale jak zobaczyłem galanta to stwierdziłem że nie chce innego auta:D obawiałem się jedynie o dostępność i koszt części:)
pozdrawiam i dzięki serdeczne za odpowiedzi. |
|
 |
koliber124
Mitsumaniak Mod regionu radom

Auto: Misio Galant 2.5 V6 99r spedit
|
Wysłany: 19-10-2011, 00:28
|
|
|
Również niebawem będę częstszym tu gościem i pokażę wam.....mojego gala
pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków
"GALANTA TRZEBA CHCIEĆ" |
_________________ ...moc jest w grupie...
 |
|
|
|
 |
matii
Forumowicz

Auto: galant '97 2.0
|
Wysłany: 19-10-2011, 09:58
|
|
|
Tak jak chłopaki napisali problemów z częsciami nie ma! Choc cena nie których czasami jest mega ale od tego jest internet aby znaleść taniej Miałem kilka przypadków kiedy poszedłem do sklepu i jak powiedziałem o jakie auto chodzi to gośc oczami przewracał i od razu mnie przygotowywał na najgorsze ale to tylko dlatego że akurat trafiłem na takiego ulubieńca VW. Mam już "swoje" sklepy gdzie nie ma problemu z częsciami do miśka i tam chodze. A z resztą jest w polsce kilku chlopaków którzy sprowadzają tylko galanty na częsci wiec.. Co do a4 lub b5 to na pewno galantem bedziesz bardziej zadowolony! Ja np. jak widze b5 lub a4 to rzygac mi sie chce |
|
|
|
 |
ssemek85
Mitsumaniak

Auto: Galant [97-04] EA5A 2,5 V6 24v
|
Wysłany: 19-10-2011, 11:13
|
|
|
Witam.. Popieram to co mówią koledzy GALANTA TRZEBA CHCIEĆ ja widziałem ten samochód pierwszy raz jakies 5 lat temu. od tamtej pory był morzeniem.. niecały rok temu kupiłem moje cacko.. akurat 2,5 V6. części sa bez wiekszych problemów jak nie od reki to na drugi dzien. A4 to jak lanos sa wszędzie i ma go każdy.. ja jak widze A4 to. to po prostu je wyprzedzam hi hi hi hi.. Pozdrawiam |
_________________ "Śmierć jezdzi szybko więc…… trzeba być szybszym od niej..." |
|
|
|
 |
custom
Forumowicz

Auto: superb 3.6 285 km 408 Nm
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Cze 2011 Posty: 272 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-10-2011, 11:47
|
|
|
ssemek85 napisał/a: | :D GALANTA TRZEBA CHCIEĆ |
FAKT
matii napisał/a: | Ja np. jak widze b5 lub a4 to rzygac mi sie chce |
nie przesadzasz tak jak w galancie są lepsze i gorsze egzemplarze
ssemek85 napisał/a: | a jak widze A4 to. to po prostu je wyprzedzam hi hi hi hi.. Pozdrawiam |
wszystkie 1.6 , 1.8 20v i 2.0 powyżej 1.8t miałbyś problem uwierz mi
masz link do mojej a4 1.8t
http://www.youtube.com/us...u/0/mJOPwWr371g 3 bieg
To tyle z OT
Co do głównego pytania dostępność części ok tylko osób sprzedających które posiadały by co najmniej podstawową wiedzę trochę brak |
|
 |
matii
Forumowicz

|
Wysłany: 19-10-2011, 12:39
|
|
|
Nie. Nie przesadzam -no może troszeczkę Oczywiscie masz racje, sa egzemplarze gorsze i lepsze. Pisząc to porownuje auto z tego samego roku z tym samym przebiegiem... Mam kilku kolegów ktorzy jeżdża passatami lub audi. Ostatnio jechałem kolegi passatem do torunia jakieś 350km w jedna strone gdy przesiadłem sie do galanta zacząłem w nim po prostu odpoczywać jadąc spowrotem... Ale bez kitu prawdą jest to że: GALANTA TRZEBA CHCIEĆ
[ Dodano: 19-10-2011, 12:45 ]
PS. nie wydaje mi sie aby 2.5 V6 miało problem z 1.8t audi a raczej jestem tego pewien |
|
|
|
 |
ssemek85
Mitsumaniak

Auto: Galant [97-04] EA5A 2,5 V6 24v
|
Wysłany: 19-10-2011, 12:46
|
|
|
przecież ja nie powiedziałem ze to złom czy coś.. tylko ze sa wszedzie i ma je każdy..
[ Dodano: 19-10-2011, 12:49 ]
[ Dodano: 19-10-2011, 12:45 ]
PS. nie wydaje mi sie aby 2.5 V6 miało problem z 1.8t audi a raczej jestem tego pewien [/quote]
nioe nie nie ma problemów z 1.8 T.. nawet powiem wiecej daje rade z 2.8 |
_________________ "Śmierć jezdzi szybko więc…… trzeba być szybszym od niej..." |
|
|
|
 |
matii
Forumowicz

|
Wysłany: 19-10-2011, 12:56
|
|
|
Tez mi sie tak wydaje audi a4 1.6 to biore coltem 1.3 16v |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 19-10-2011, 20:16
|
|
|
tak też mi się zdaje, że tylko s4/rs4 da radę bez problemu ...2.6 kiedyś miałem-to była porażka, a 2.8 niewiele szybsze...
Ceny części w galu- jak w każdym PORZĄDNYM aucie....nie są najtańsze, ale nie sypią się co chwilę |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
misiu-bisi
Forumowicz
Auto: galant EAXX
|
Wysłany: 21-10-2011, 20:54
|
|
|
a ja miałem problem-no i w końcu nie dostałem uszczelki kolektora ssącego do 2,0 4g63-urok jaki czy co? |
|
|
|
 |
|