Koniec FB |
Autor |
Wiadomość |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-10-2011, 17:43 Koniec FB
|
|
|
Tak czytam wypowiedzi forumowiczy na dochodzę do wniosku, że niektórzy są przekorni tylko z zasady, a niektórzy z przekonań tak czy siak FB będzie działać do 5 Listopada:
Anonymouse vs FB
Co o tym sądzicie? |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 18-10-2011, 18:16
|
|
|
Juiceman napisał/a: | Co o tym sądzicie? |
Jak ktoś nie może żyć bez tego typu zabawek to rzeczywiście nadciągnąć może dramat... |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 18-10-2011, 18:29
|
|
|
Nie chodzi mi raczej o koniec portalu społecznościowego co duże utrudnienia w jego działaniu - nie oszukujmy się firma zarabia sporo - a jednak ktoś się im przeciwstawił to jest zadziwiające, że atakują de facto co tylko chcą (owa grupa) |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 18-10-2011, 18:43
|
|
|
ale jeśli nawet przestanie działać poprawnie to nie wyklucza tego co napisałam wcześniej
A to, że właściciel FB zarabia dużo i stracić może grubą kasę to chyba o to tej grupie chodzi ? |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 18-10-2011, 19:02
|
|
|
koszmarek, nie.
Spłyciłaś to strasznie.
Ta grupa przeciwstawia się wykorzystaniu FB do celów, których potencjalny użytkownik nawet nie podejrzewa.
Fakt, że mimo nie wyrażenia zgody na kopiowanie książki adresowej z poczty, którą podajemy pojawiają się „znajomi”, których adresy na poczcie się znajdują (a nawet Ci, którzy wysłali jednego maila na Twoje konto lub Ty wysłałeś do kogoś) jest mocno niepokojące.
Akcji tej grupy nie popieram i nigdy nie będę popierał, ale też nie ma co ukrywać, że problem istnieje.
To co ludzie publikują w sieci jest zatrważające.
Zastanawiam się też czy to nie jest jakaś akcja sponsorowana (nie wiem czy dobrze słyszałem, ale obiło mi się o uszy, że FB zmienia czy zmienił właściciela) lub zwykły czarny PR konkurencji.
Jakby nie patrzeć są jeszcze inne bardzo popularne portale społecznościowe, a „całe zło” to niby tylko FB. |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 18-10-2011, 19:36
|
|
|
FB podjęło akcję mającą na celu poprawę bezpieczeństwa serwisu. Mianowicie kto wykryje usterkę/ lukę dostaje 500$ |
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
|
Wysłany: 19-10-2011, 12:16
|
|
|
Choćby się włamali i zaorali system, to pozostaną backupy Poza tym gdyby chcieli rzeczywiście się włamać, to by tego nie ogłaszali. Aczkolwiek poruszony problem jest poważny. Sam mam konto na FB i czasem własnym oczom nie wierzę na to co ludzie tam publikują. |
|
|
|
 |
i_Lolek
Mitsumaniak

Auto: Galant E33a
|
Wysłany: 23-10-2011, 14:33
|
|
|
Owczar napisał/a: | gdyby chcieli rzeczywiście się włamać, to by tego nie ogłaszali. |
oświadczenie o włamaniu, spowoduje że ten serwis się zapcha. bo wszyscy będą chcieli w tym dniu sprawdzić, czy rzeczywiście nie działa i to może być ich celem, lub jednym z celów.
a co do Anonymous. to występują oni tutaj w roli matki, która zabiera dzieciakowi (użytkownikom FB) torebkę z cukierkami, w której są również żyletki.
po to, żeby sobie nie zrobiło krzywdy, lub nie porzygało ze szczęścia
jak najbardziej popieram ich działania. |
|
|
|
 |
Dembowy [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2011, 19:27
|
|
|
Owczar napisał/a: | czasem własnym oczom nie wierzę na to co ludzie tam publikują. |
Wstyd mi o tym pisać, ale mój kolega publikuje na tej stronie to co aktualnie zjada podczas obiadu, a na moje pytanie na PW "kiedy pijemy bronka" na swej tablicy odpisuje że on teraz nie pije bronka tylko ballantines'a
właśnie skończyłem procedurę kasowania swego konta na FB |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
|
Wysłany: 23-10-2011, 22:48
|
|
|
No niestety też widuję podobne wpisy.. Ostatnio zobaczyłem wpis... "Nie mam dostepu do kompa "... Na niektórych znajomych inaczej można spojrzeć... |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
Wysłany: 26-10-2011, 18:49
|
|
|
powiem tak
nie byłem na fb i nie zamierzam być
natomiast ktoś z moich znajomych tam jest, oczywiście podał mojego emaila w celu zachęcenia mnie do założenia konta
oczywiście temat klasycznie olałem,
co dziwne co tydzień dostaje powiadomienie jak to moi znajomi tęsknią za mną i czekają na moje konto
by z tego dziadostwa zrezygnować muszę gdzieś tam coś wysłać i wypisać się z newslettera
czyli Facebook przetwarza mój adres emaliowy bez mojej zgody i przesyła mi informacje na moją skrzynkę bez mojej zgody - klasyczny SPAM
ciekawe co prawo na to???
kiedyś miałem to samo z NK - 3 miesiące regularnie co parę dni dodawałem przychodzący list do spamu, dopiero po 3 miechach filtry onetu zaczęły robić to z automatu, oczywiście moje konto na nk nie istnieje a spam przychodzi dalej...
czy forum.mitsumaniaki.com to nie jest czasem taki mitsubook |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 26-10-2011, 19:56
|
|
|
gulgulq napisał/a: |
czyli Facebook przetwarza mój adres emaliowy bez mojej zgody i przesyła mi informacje na moją skrzynkę bez mojej zgody |
Osoba do której wysłałeś kiedykolwiek maila zezwoliła za Ciebie na takowy ruch w celu wychwycenia znajomych z skrzynki pocztowej. Minusem jest to ze np powywsyłało mi zaproszenia do osób których nieznam, bądź do osób którym bym zaproszenia nie wysłał heh Ale już niedługo zobaczymy co z tego będzie |
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 26-10-2011, 20:21
|
|
|
No ba xD jeszcze zapytaja sie czy za narkoze zaplacisz |
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
|
Wysłany: 26-10-2011, 22:42
|
|
|
gulgulq napisał/a: | Juiceman napisał/a:
Osoba do której wysłałeś kiedykolwiek maila zezwoliła za Ciebie na takowy ruch w celu wychwycenia znajomych z skrzynki pocztowej.
jeśli ta osoba zezwoli na wycięcie mi nerki to jakaś klinika też wyśle mi zaproszenie |
łeee,dobre |
|
 |
|