Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer 1,8 2011 przygotowany do LPG
Autor Wiadomość
PaczekDNA 
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8/Colt 1,3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-10-2011, 19:26   Lancer 1,8 2011 przygotowany do LPG

Witam!
Nie dawno odebrałem lancera 1,8 w wersji LPG tj. przygotowanego pod montaż auta, za co oczywiście było trzeba dopłacić, różni się gniazdami zaworowymi i kolektorem, generalnie miał być powzmacniany silnik. Gdy szukałem samochodu zależało mi by był stosunkowo bezpieczny, zbierał się i miał możliwość założenia gazu, Carisma była moim zdaniem jednym z najlepszych aut jakimi się poruszałem (relacja ceny, komfortu, bezawaryjności, kosztów utrzymania), więc wybór padł właśnie na Lancera.

Gaz można założyć w firmie Czakram montująca gaz firmy BRC, bo z nimi mają podpisaną umowę (pokazywano nam przy kupnie oficjalną umową zawartą miedzy nimi) dzięki której nie traci się gwarancji.

Po kupnie: Czakram może założyć gaz kosztuje to ok. 3200zł ale wtedy utracimy gwarancje, trzeba to załatwiać przez Mitsubishi i wtedy cena tego samego jest ok. 5000. Jednak ciężko o jakiekolwiek pismo potwierdzające, że założenie tej instalacji nie spowoduje utratę gwarancji.

Czy ktoś z użytkowników skusił się na model 1,8 LPG i zakładał gaz?
Czy może ktoś zakładał gaz przed ukończeniem okresu gwarancyjnego?

Teraz poważnie się waham czy jest sens, bo jeśli coś padnie i odmówią naprawy gwarancyjnej to całe pieniądze które miałyby zaoszczędzone pójdą w błoto, nie wspominam o czasie i nerwach, szczególnie jeśli coś pójdzie w trasie.

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 20-10-2011, 01:01   

Witam, ja się skusiłem na Lancera 1.8 LPG 143KM i zostałem wielokrotnie poinformowany, że zakładając instalację gazową Czakram nie tracę gwarancji.. Informacje dostałem od Pana z MMC Poland i przy jakiejkolwiek próbie kręcenia ze strony serwisu.. ponownie zostałem o tym poinformowany -"a gdyby ktoś miał wątpliwości co do gwarancji.. to go odesłać do mnie"..
Będzie dobrze - nie daj sobie wciskać kitu!:)

Pozdrawiam!

ko5a 
Forumowicz

Auto: LANCER 1.8 + podtlenek gazotu
Wysłany: 20-10-2011, 09:41   

czy ktoś, kto ma oryginalnie zamontowaną instalację LPG mógłby wrzucić fotki jak to cacko wygląda?
sorry za połowicznego offtopa :P

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 20-10-2011, 09:59   

PaczekDNA napisał/a:
...załatwiać przez Mitsubishi i wtedy cena tego samego jest ok. 5000.

w każdym ASO jest taka cena? może warto spytać w innych.

PaczekDNA 
Forumowicz

Wysłany: 20-10-2011, 21:48   

Zacznę pisać i dzwonić po serwisach i się dowiem gdzie co i za ile, jednak ciekawi mnie dlaczego taki opór stawia im wystawienie pisma skoro ustnie tak chętnie zapewniają, oczywiście chodzi o odpowiedzialność, ale czy już całkiem nie zależy im na wizerunku firmy?

RalfPi 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-10-2011, 22:07   

Widzę, że jesteś z Łodzi - ja kupowałem w Satallu i chyba coś wspominali o zaprzyjeźnionym serwisie.. Ale żem ze Szczecinia, to tu instalowałem u Pana Sławka - szczerze polecam.
Ale to chodzi o gwarancję producenta.. więc normalnie nie tracisz gwarancji instalując gaz w "certyfikowanym punkcie instalacji gazu". Taką informację dostałem ja:)

nt2010 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback LPG
Wysłany: 24-10-2011, 20:37   

ko5a napisał/a:
czy ktoś, kto ma oryginalnie zamontowaną instalację LPG mógłby wrzucić fotki jak to cacko wygląda?
sorry za połowicznego offtopa :P

Wrzuciłem zdjęcia mojej instalacji jak odebrałem samochód w tamtym roku. Poszukaj w moich postach. Obecnie mam przejechane 38000km - bez uwag.
Lancer Sportback "przystosowany" do gazu, odebrany jako nowy z założoną już instalacją w sierpniu 2010 roku. Montażu (i sprzedaży) dokonał dealer Mitsubishi Auto Complex z Nowego Sącza.

PaczekDNA 
Forumowicz

Wysłany: 20-11-2011, 22:26   

Dostałem pismo z Mitsu, że nie stracę gwarancji i mogę instalować, teraz pozostaje tylko i wyłącznie kwestia gazownika, szukam takiego co montuje BRC oraz robił to już na lancerze 1,8, nie chce by moje autko było tym doświadczalnym, także jeśli ktoś może polecić z Łódzkiego bądź Mazowieckiego, będę wdzięczny za podpowiedzi.

RalfPi 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-11-2011, 09:04   

Zadzwoń do Satalla albo Facet z Warszawy z MMC Poland powinien Ci coś polecić - w moim przypadku tak było:)
Pozdrawiam

PaczekDNA 
Forumowicz

Wysłany: 22-11-2011, 22:03   

Sattal to już 3-ci tydzień mi ofertę przesyła gazowania aut a zleciło im to MMC Poland...

RalfPi 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-11-2011, 06:26   

Ja załatwiłem tak, że najpierw zadzwoniłem do MMC Poland + mail.. I chyba na następny dzień miałem na mailu namiar do dwóch firm ze Szczecina.. Zero problemu.
A Satall widać "lipe odwala":(

[ Dodano: 23-11-2011, 07:56 ]
PS Ale dzisiaj "flipflapa" odwaliłem na drodze - nie wolno się spieszyć! nie wolno - rano jest mokro i ślisko. Całe szczęście, że obeszło się bez kolizji..

tommy4u 
Mitsumaniak
Yes We Can

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback1.8
Wysłany: 05-12-2011, 11:08   

A jak się ma instalacja gazu do Lancera 1.8 wcześniej nie przygotowanego do instalacji LPG. Czy ktoś się orientował może? Czy jest jakaś opcja instalacji nie tracąc gwarancji?
Straszą, że paliwko będzie nawet po 8 zł. Miała być turbina będzie instalalcja LPG. - to chyba czeka wszystkich.

RalfPi 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-12-2011, 08:02   

Temat wałkowany już wcześniej - wystarczy poszukać..
Ale odpowiem - jest problem z gwarancją, więc jak Ci nie zależy na gwarancji to śmiało montuj gazik:)

Odpowiedz do tematu