MITSUBISHI z Filipin |
Autor |
Wiadomość |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-10-2011, 14:14
|
|
|
Wszystko ładnie pięknie cacy ale dochodzą tu też koszta spedycji dla firmy, która prawdopodobnie się tym zajmie. No chyba, że zamawiający ma pojęcie o wypełnieniu wszelkich manifestów, papierów celnych to w sumie tylko kontakt. No i jeszcze ktoś musi podjechać tym autem do portu/ miejsca załadunku do kontenera? |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2011, 21:24
|
|
|
Soczku, ale pytanie dotyczyło kosztu transportu z Filipin do Gdyni. Więc takowy podałem. Owszem, dochodzą pewne kwoty manipulacyjne. Ale one w porównaniu do kosztu samego pudła są niskie.
Ten port w D to Hamburg ew. Bremerhaven. Natomiast ja napisałem że auto byłoby w Gdyni do odboiru. Więc to różnica rzędu 800km
Nie wiem jak Wy chcecie kupić takie auto. Ale dla mnie sprowadzanie samochodu którego się nie widziało z kraju gdzie poziom kultury technicznej jest w najlepszym wypadku na naszym poziomie jest ryzykowne.
Sprowadzałem dla klientów indywidualnych dwa samochody z USA. Pierwszym autem był MB E a drugim Dodge Viper. W Stanach Zjednoczonych jest tak że są specjalistyczne firmy które dowożą wybrane auto do portu. Mnie za każdym razem kosztowało to 100 $. Natomiast większość firm sprowadzających auta z Ameryki te opłaty sumuje i oczywiście dodaje koszt własnej marży. I na ogół dla ostatecznego klienta ta operacja jest nie widoczna. |
|
|
|
 |
xylen
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
|
Wysłany: 18-10-2011, 23:02
|
|
|
Hej, pracuję na co dzień Filipińczykami i jeśli się zdecydujesz na 100% ( czego po kilkunastu wizytach w tamtym rejonie odradzam) na sprowadzenie stamtąd auta mogę się ich popytać co i jak. Obawiam się tylko że kosztu transportu będą duże ( nie ma bezpośredniego połączenia Manila-EU) a auto...no cóż kupa złomu to delikatne określenie... |
_________________ Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Citroen C3 1.6 Sensodrive
 |
|
|
|
 |
Marianekk
Forumowicz

Auto: Mazda 3 BM 2.2 diesel.
Kraj/Country: Belgium
|
Wysłany: 20-10-2011, 21:36
|
|
|
xylen napisał/a: | nie ma bezpośredniego połączenia Manila-EU |
Statkiem jest Antwerpen jakiś port w Niemczech i potem juz Manila.
Kolega z pracy zanim wyjedzie na wakacje (jeździ tam co roku) wysyła wcześniej paczkę z prowiantem (tez mnie to bawi) a ostano meble wysyłał kontenerem koszt okolo1000eur.
Pozdrawiam
Marian |
_________________ Życie jest jak gówno na kole...raz na górze, raz na dole... |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 21-10-2011, 15:26
|
|
|
Marianekk napisał/a: | wysyła wcześniej paczkę z prowiantem |
ta...pewnie z alko...;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
|