|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana łożysk w skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
gontek
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space runner
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-08-2011, 15:52 Wymiana łożysk w skrzyni
|
|
|
Witam mam w planie wymiane łożysk w skrzyni biegów w runnerku w nowej budzie i w związku z tym mam pytanie czy konieczne jest wymontowanie wózka aby wyjąć skrzynie .
[ Dodano: 07-08-2011, 13:43 ]
Witam jeszcze raz ,skrzynia wymontowana ,wyszła bez problemu po odkręceniu wózka i paru detali z jednej strony , gdyby był ktoś zainteresowany symbolami łożysk mogę podać mam wszystko rozebrane skrzynia jest od msr rok 2000 poj 2l motor 4g63 symbol skrzyni do tego modelu f5m422v5a |
|
|
|
 |
alexx_ex1
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Runner
|
Wysłany: 23-10-2011, 18:20
|
|
|
tak niestety chyba będę albo jestem zainteresowany...Niestety u mnie powstał ( w takim samym modelu jak twój) inny problem...Także skrzynia synchronizatory chyba POSZŁY jak już mechanik stwierdził...1 wrzucę tylko na postoju, redukcja z3 na2 niemożliwa a 3 zgrzyta.. na próbę skrzynia zalana olejem do automatu.. Czy istnieje inna możliwość prócz wyjmowania skrzyni.. mam na oku skrzynię o symbolach F5M422F(8NA) a moja jest F5M422V5a(XLI205) czy będzie pasowała..... |
|
|
|
 |
gontek
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space runner
|
Wysłany: 25-10-2011, 22:34
|
|
|
Witam jeżeli chodzi o symbol skrzyni to nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć czy z tym symbolem będzie ci pasować sam kiedyś próbowałem się dowiedzieć z jakiego auta podejdzie skrzynia i nikt ze szrotu na 1000 procent nie wiedział więc podjąlem się naprawy . jak będziesz kupował skrzynie to przyda ci się średnica walka sprzęgłowego -22mm /20 frezów / wejście na przegub wewnętrzny 27 frezów .ja jednak bym ci radził wyjąć i rozebrać skrzynie i zobaczyć co nawaliło , jak nie było słychać łożysk to może tylko synchronizatory wystarczy wymienić ,dobrze by oczywiście było łożyska przy okazji też ale to wszystko zależy od budżetu mnie komplet łożysk kosztował 800zł były padnięte 2 ale wymieniłem wszystkie .I jak to się mówi jak zrobisz skrzynie będziesz wiedział co masz i unikniesz nerwów czy ta kupiona jest okej ,czy przełożenia te same itp |
|
|
|
 |
|
|