|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
GDI gaśnie podczas jazdy |
Autor |
Wiadomość |
Jarro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2006, 18:48 GDI gaśnie podczas jazdy
|
|
|
Witam wszystkich Mitsumaniaków!
Jestem nowy na tym forum i mam prośbę o pomoc. Od czerwca mam Carismę GDI z 2000r.
Od miesiąca czasami gaśnie mi silnik podczas jazdy. Następuje to ok. 4000 obr. gdy depczę mocniej gaz ("pedał w podłogę"). Silnik gaśnie i zaczyna migac kontrolka Check Engine. Po wyłączeniu stacyjki i ponownym załączeniu silnik zapala bez problemu. Nie życzę nikomu takiego wrażenie gdy na 3-ce wyprzedza sie inny pojazd. Mechanik u którego robiłem przegląd powiedział, że spotkał sie kiedyś z takim przypadkiem w Galancie GDI i że prawdopodobnie wymagana będzie wymiana komputera lub pomoc jakiego niezłego machera od kompa.
Czy spotkaliście się może już z takim przypadkiem?
pozdr
Jarro |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2006, 18:59
|
|
|
moze podlacz pod komputer samochod, a potem pytaj podajac przyczyne |
|
|
|
 |
snoopy [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2006, 20:10
|
|
|
Tez miałem taki problem gasł podczas jazdy az do skutku i pozniej wogóle nie chciał odpalic. Okazało sie ze był błąd przepustnicy. Przez taka jazde i brak czasu spaliłem silniczek przepustnicy i koszty naprawy odczułem po kieszeni. |
|
|
|
 |
Jarro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2006, 09:54
|
|
|
snoopy napisał/a: | Tez miałem taki problem gasł podczas jazdy az do skutku i pozniej wogóle nie chciał odpalic. Okazało sie ze był błąd przepustnicy. Przez taka jazde i brak czasu spaliłem silniczek przepustnicy i koszty naprawy odczułem po kieszeni. |
Snoopy wielkie dzięki za info!
Też podejrzewałem, że to sprawa przepustnicy. W końcu muszę znaleźć chwilę i odstawić auto do naprawy.
pozdr
Jarro
[ Dodano: 21-12-2006, 13:52 ]
No to jestem po wizycie w warsztacie ale bez efektu. Przepustnica jest sprawna, sterownik przepustnicy też. Na kompie pokazują się błędy 91, 92 i 94 (coś odnośnie elektroniki, sterowania). Po zresetowaniu kompa i ponownej próbie (zgasł na dwójce przy ok. 4 - 4,5 tys. obr.) pojawił się tylko błąd 92. Czy ktoś jest w stanie rozszyfrować pojawiające się błędy? Znowu odstawiłem auto do warsztatu gdzie mają przejrzeć całą instalację.
pozdr
Jarro |
|
|
|
 |
|
|