Dziwne luzy na przednim kole |
Autor |
Wiadomość |
banderas40
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 314 Skąd: Darłowo
|
Wysłany: 25-10-2011, 20:59 Dziwne luzy na przednim kole
|
|
|
Mam problem może ktoś miał podobny. Lekki luz na kole z prawej i z lewej taki sam. luz to takie delikatne puknięcie ale tylko jak łapię za górę i dół koła i szarpnę górą i dołem brak luzów w pozycji takiej jak się skręca kołami czyli lewo prawo jedynie góra dół. Wymiana sworzni górnego wahacza nic nie dało luzik nadal jest w sumie to jest niewielki ale mnie irytuje i ciekawi co to może ktoś miał coś podobnego. Brak luzu na końcówkach drążków. I najważniejsze oba koła mają ten luz prawe i lewe mniej więcej taki sam. |
_________________ Niestety Pajero zamienione na Nissan Nawara NP300 jednak na zawsze pozostanę Mitsumianiakiem
 |
|
|
|
 |
leszczo
Nowy Forumowicz
Auto: s13 & 105LUX
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2007 Posty: 21 Skąd: Swidnik
|
Wysłany: 27-10-2011, 10:19
|
|
|
odepnij końcówkę drążka kierowniczego i będziesz miał wyczuwalne luzy jak będziesz łapał za boki.Teraz jak jest minimalny to drążki i przekładnia to niweluje.Obstawiam luz na łożyskach.Daj znać jak to zrobisz |
|
|
|
 |
banderas40
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-10-2011, 12:53
|
|
|
Ponoć taki minimalny luzik jak takie lekkie stuknięcie to normalne i że się ponoć w czasie jazdy sam kasuje tak mi ktos podpowiedział na innym forum że walczył z tym i to walka bez sensu jest bo one tak mają i tyle zaznaczam jest to minimalny luzik tylko nie jakiś ogromny luz. |
_________________ Niestety Pajero zamienione na Nissan Nawara NP300 jednak na zawsze pozostanę Mitsumianiakiem
 |
|
|
|
 |
leszczo
Nowy Forumowicz
Auto: s13 & 105LUX
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2007 Posty: 21 Skąd: Swidnik
|
Wysłany: 27-10-2011, 13:27
|
|
|
pociesze cie mam w 1dynce tak samo |
|
|
|
 |
banderas40
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-10-2011, 17:33
|
|
|
Ponoć L też tak mają więc witaj w klubie |
 |
|
|
|
 |
|