Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
14-10-2007, 23:59
Problemy po przeróbce
Autor Wiadomość
rolski2
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2006, 16:50   Problemy po przeróbce

Witam
Posiadam Colta z 91 roku z silnikiem 1,3 12V jak wiadomo jest to silnik gaźnikowy, jednak ja postanowiłem go przerobić na wtrysk czyli MULTI ECI :D . No ale pojawił się jeden problem z którym nie moge sobie poradzić :cry: . Gdy kończy mi się paliwo tzn wskazówka zbliża sie w okolice rezerwy podczas gałtownego hamowania lub ostrych zaktętów samochód zaczyna się dusić brakuje mu paliwa i po chwili już jest wporządku. Natomias gdy w zbiorniku jest wiecej paliwa nie ma żadnych problemów. I w zwązku z tym mam o to takie pytanie czy w colcie byly rożne zbiorniki paliwa tzn w 1,3 a w 1,5? Pompa która jest obecnie włożona pochodzi z clota 1,5 z tego samego rocznika czyli teoretycznie powinno być dobrza ale... Prosze o pomoc i z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam :twisted:

gabor
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2006, 20:45   

witam :mrgreen:
mam to samo ... tylko ja zalozylem bak od 1,3 do colta z silnikiem na wielowtysku (4g67),podejrzewam ze to wlasnie baki byly inne ...
.. i przyłaczam sie do prosby :D

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2006, 23:02   

rolski2, znam gościa który możliwe że jeszcze ma bak z 1,5. Odda go na pewno tanio bo leży z masą innych części od kilku lat. Bak jest z lancera ale chyba taki sam...
Gość jest z Gdyni.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 05-12-2006, 08:57   

też go znam :)
i mogę szczerze ten bak polecić, bo całe autko było w naprawdę dobrym stanie
a czy podpasuje? - to musisz sam sprawdzić, ale gość naprawdę tanio sprzedaje, więc może potem na złomie tyle samo za niego dostaniesz ;)

SebaD
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2006, 11:17   

Witam
Apropos ten gościu nie ma może przedniej szyby do Colta/Lancera z 1990r ??

Proszę o namiary na niego

pozdro
SebaD

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 05-12-2006, 15:49   

SebaD napisał/a:
Proszę o namiary na niego

gg: 2255026

Szyby nie ma. Ogólnie mało co zostało, z blach to do Colta już nic nie ma chyba.
Ja sam wziąłem silnik i kpl foteli, pompę paliwa i jakieś pierdoły.
Krzyżak zabrał stabilizator i trochę wnętrza :wink:
Zostało jeszcze dużo wnętrza, el. zawieszenia, półosie, drzwi Lancera sedan itp.
Jak coś to się spieszcie, bo wszystko pomału ląduje na złomie - np chłodnica z wentylatorem którą potrzebowałem :roll:

rolski2
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2006, 18:12   

Dziekuje za pomoc. Mam nadzieje ze to bedzie to i skoncza sie moje problemy i przerobka zostanie zakonczona. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu