Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASO Allianz Auto Warszawa
Autor Wiadomość
JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-10-2006, 22:37   ASO Allianz Auto Warszawa

Szanowni Właściciele i Pracownicy ASO Allianz Warszawa :!:
Jest oficjalna skarga (trudno to inaczej nazwać) klienta na Wasze poczynania.
Witam.
... zakup nowego pojazdu u dealera. ... Po roku użytkowania na klapie bagażnika oraz na masce wystšpiła korozja - zrobiły się takie purchle, w komorze silnika również pojawiła się ruda - wymieniono/naprawiono na gwarancji ...
Wymieniono blachy - ale tylnš szybę wycięto ze skorodowanej blachy i wklejono ponownie w nowš blachę (standardy jako�ci high level). Szybę wycięto nieudolnie ....
Okazało się, że panowie tak wycinali szybę, że urwali przyłšcze zasilajšce ogrzewanie - takš blaszkę przyklejonš do tylnej szyby, na którš się zakłada kabelek - stwierdzenie tego zajęło im cały dzień.
...znowu wizyta w ASO - nie odpadło - ale co� �le przykleili i nie przepływał pršd - znowu żeby to stwierdzić cały dzień samochód stał w ASO ...
Miałem już kilka samochodów � ten jest największym bublem jaki miałem � przykre to � ale prawdziwe.

Całość historii znajduje się tutaj

Żeby to miało ręce i nogi dobrze jest wysłuchać drugiej strony - może klient coś sobie ubzdurał i wymyśla :? :roll: Zapraszam do odpowiedzi. Nie ma chyba zbyt wiele rdzewiejących Spejsów, nie często też chyba wycina się tylną szybę. Założę się, że gdyby rzucić hasło "co to było z tą wycinaną szybą w Spejsie" to na pewno ktoś będzie pamiętał. A jeśli nie to myślę, że przem20 na priva poda dane swoje lub samochodu.
Zatem jeszcze raz zachęcam do wypowiedzenia się w tej kwestii.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

przem20
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 08:44   

Ostatnia wizyta w sprawie szyby na razie (tydzień minšł) zaskutkowała skuteczną naprawą - przynajmniej na razie działa. Co do danych oczywiście mogę podać - ale myślę że panowie z Allianza bez problemy skojarzą o który samochód chodzi. Oczywiście nie winię ich za to że samochód zardzewiał - to wina producenta. Ale oni byli odpowiedzialni za przeprowadzenie naprawy. Zdaję sobie sprawę że pewnie robił to jakiś podwykonawca - no chyba że mają wałsny zakład blacharski - tym bardziej powinni po naprawie wszystko sprawdzić. Ja sobie nic nie ubzdurałem - wydaje mi się że wykazałem się naprawdę dużą dozą cierpliwości - mimo iż w trakcie naprawy blacharskiej zmuszony byłem zasówać do pracy 25 km w jedną stronę autobusem co z mojej wiochy zajumuje wieczność (trasa Ząbki - OCHOTA koło Blue City ok. 2-2,5h przy dobrych wiatrach). Trzeba przyznać że panowie z Allianz byli bardzo mili - ale mimo wszystko decydując się na samochód tej marki myślałem że wybieram jakość zarówno samego produktu jak i ew. napraw - uprzejmość powinna być gratis !!!

Na razie wszystko jest OK. I oby tak dalej już było. Czego sobie i panom z Allianz życzę.

Pzdr.

Przemek.

rav1984 
Nowy Forumowicz
rav1984

Auto: Carisma 1.6`2001
Wysłany: 27-10-2011, 22:50   

a co mozecie teraz powiedziec o tym ASO - we wtorek odstawilem im auto do zrobienia z OC sprawcy, bo mi gosc ducato wjechal w prawa stronę, i tak sie teraz zastanawiam, czy nie przeniesc auta w inne miejsce... :(

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 28-10-2011, 00:08   

rav1984 napisał/a:
a co mozecie teraz powiedziec o tym ASO - we wtorek odstawilem im auto do zrobienia z OC sprawcy, bo mi gosc ducato wjechal w prawa stronę, i tak sie teraz zastanawiam, czy nie przeniesc auta w inne miejsce... :(
Jakbym byl w twojej sytuacji, to przenioslbym auto kilometr dalej do warsztatu blacharskiego Auto GT za Blue City. Robilem u nich kilka lakierowan po wandalach i warsztat robi b. dobre wrazenie. Bylo to 3 lata temu, a wiem ze otwozyli niedawno nowy salon na Polczynskiej. Byc moze warsztat blacharsko-lakierniczy pozostal jednak za Blue City. Sprawa do sprawdzenia..... :wink:

Dominik

rav1984 
Nowy Forumowicz
rav1984

Wysłany: 28-10-2011, 10:07   

dzięki za info. Muszę to sprawdzić rzeczywiście, bo jakoś nie kojarzy mi się żeby za blue city było cos tskiego jak auto GT. Do allianz pojechałem dlatego, że miałem blisko od miejsca zdarzenia
PS
powiedzcie mi jeszcze, a w zasadzie utrzymajcie w swiadomości :) - jak robie szkodę z OC sprawcy, to oczywiście ja nie płacę nic????

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-10-2011, 11:04   

rav1984 napisał/a:
PS
powiedzcie mi jeszcze, a w zasadzie utrzymajcie w swiadomości - jak robie szkodę z OC sprawcy, to oczywiście ja nie płacę nic????
Nic nie placisz. Warsztat zalatwia wszystko z ubezpieczalnia. Problem moze jednak tkwic w tym na ile ubezpieczyciel sprawcy wyceni szkode i za ile bedzie chcial zaplacic. Ty jednak nic nie uzerasz sie. Musisz chyba tylko dac warsztatowi pelnomocnictwo do reprezentowania cie wzgledem ubezpieczyciela. Wszystko ci jednak powiedza co i jak.

Dominik

rav1984 
Nowy Forumowicz
rav1984

Wysłany: 28-10-2011, 15:36   

ok, dzięki za informację, tak właśnie myślałem, ale nie byłem do końca przekonany

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 28-10-2011, 19:05   

Ja tam o Auto GT nie mam dobrego zdania.Nie wiem jak blacharka ale mechanika nie za bardzo ,o problemach pisałem.O przeglądzie powłoki lakierniczej nigdy mi nikt nie wspomniał przy okazji przeglądów mechanicznych.
Pozdro.
PS.
Alianz Auto jak miałem zamiar kupić Miśka ,byłem u nich ,odniosłem wrażenie,że kładą na mnie laskę więc kupiłem za dwa tygodnie w Krakowie taniej o 25 koła tak,tak,o, 2 5 0 0 0

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 28-10-2011, 22:25   

Byłem w Allianz Auto 3 lata temu, żeby odbyć jazdę próbną. Mimo, że byłem umówiony, na samochód musiałem czekać, a gość w salonie - totalna olewka "nie wiem, trzeba czekać, nie wiem ile". Żadnego zainteresowania, sam poszedłem oglądać wystawiony egzemplarz, nikt się nie zainteresował, a miałem parę pytań...
Byłem też w AutoGT, tutaj wręcz się nie mogłem opędzić od sprzedawcy :) W końcu zamówiłem jednak w innym salonie, a jak zadzwoniłem do AutoGT poinformować ich o tym, to gość się obraził :D
Jak widać chyba nie ma idealnego salonu...

sebekpro 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Inform 1.8 Sedan 140KM
Wysłany: 29-10-2011, 00:23   

Ja mam odebrać auto 4 listopada br. i jak do tej pory w Alianz-Auto nie narzekam na obsługę. Podpisałem umowę wstępną, na drugi dzień pojechałem po aneks, w którym zawarliśmy termin odbioru auta oraz jego VIN, numer silnika, oraz zapis, że to auto nowe. Kiedy umówiłem się na jazdę próbną to od tego czasu mam wrażenie, że nie jest tak źle. Gorzej było w salonie Japan Motors, gdzie nikt nie podszedł do mnie a kiedy ja zacząłem pierwszy rozmawiać to gościu pogrywał ze mną i wersję Inform przedstawił mi za 67.000 PLN nawet nie informując o zniżce. Kiedy powiedziałem, że na stronie widziałem zniżki 10.000 to przyznał że tak jest, czyli wtedy 57.000 a kiedy się zapytałem czy coś oprócz tego jeszcze to powiedział że niestety nic. Witki mi opadły i nawet nie wziąłem żadnego cennika nic olałem gościa i wyszedłem. W Alianz-Auto udało mi się "wytargować" wersje Lancerka 1.8 w wersji sedan Inform w cenie 53.000 wraz już z lakierem metalik za resztę musiałem normalnie płacić, czyli autoalarm około 1000 zł, pakiet ubezpieczenia 2.300 zł, opony zimówki około 1400 zł oraz końcówkę chromowaną na tłumik za 300 zł. Nie wiem czy gdzieś jest taniej ale moim zdaniem to i tak za te auto cena nie jest wysoka.

rav1984 
Nowy Forumowicz
rav1984

Wysłany: 31-10-2011, 08:48   

dzięki za wasze doświadczenia związane z Allianz Auto, ale czy ktoś z Was miał jakieś do czynienia z działem blacharsko - lakierniczym???, bo to mnie najbardziej interesuje....

sebekpro 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Inform 1.8 Sedan 140KM
Wysłany: 04-11-2011, 23:11   

Odebrałem dzisiaj auto od Allianz-Auto i jak do tej pory jestem bardzo szczęśliwy. Fakt nie dostałem Lancerka z pełnym bakiem, co mnie trochę zasmuciło ale nie było żadnych komplikacji, mam nadzieję, że nie ma on wad ukrytych. Jedyną złą rzeczą jaka mnie po drodze spotkała to ogromne korki w Warszawie na okopowej i trochę na jerozolimskich. Przez te korki się zdenerwowałem, 10 km miałem do przejechania, prędkość jaka pokazał mi komputer to 6 km/h, jechałem około półtora godziny i średnie spalanie chwilami komputer pokazywał mi 24l/100km co mnie jeszcze bardziej zdenerwowało, że pozwalamy na to by ruch na drogach był w ten sposób organizowany i w stolicy było tyle skrzyżowań kolizyjnych oraz to, że zabierają nam miejsce do jeżdżenia (przykład to usunięcie jednego pasa ruchu na Al. Solidarności przy placu bankowym, lub budowę metra kosztem zablokowania pół Warszawy co jest już wścibskie). Jednak moja wersja Lancera mi to wynagradza, dosyć komfortową jazdą po zablokowanej Stolicy. Wracając do Alianz-Auto to dowiedziałem się, że zmieniają markę sprzedaży aut na te gorsze i tańsze czyli tatu i chyba nie będą już sprzedawać naszych miśków.

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 05-11-2011, 09:56   

sebekpro napisał/a:
budowę metra kosztem zablokowania pół Warszawy co jest już wścibskie

:?: :?: :?:

rav1984 
Nowy Forumowicz
rav1984

Wysłany: 08-12-2011, 09:26   

No i wreszcie mogę coś napisać z własnego doświadczenia jeśli chodzi o ASO ALLIANZ. Wczoraj po ponad miesiącu kiedy zostawiłem u nich auto na zrobienie szkody z OC sprawcy odebrałem swoją Cari. Nie powiem robota wykonana bardzo dobrze, widać że lakiernik nie jest jakim "malarzem" a dobrym fachowcem. Wszystko wygląda b.dobrze, oczywiście wiadomo widać że miejsca są lakierowane ale ogólnie jestem zadowolony.
Jedyny minus jaki trzeba im przyznać, to brak kontaktu z ich strony - gdybym ja sam do nich nie dzwonił sami nie raczyli by mnie poinformować, że był rzeczoznawca, na ile wycenił, itp, itd. - także za to wielki minus. Natomiast jeśli chodzi o robotę, to wykonali ją wzorowo.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-01-2012, 23:17   

Allianz Auto stracil autoryzacje MMC. Ciekawe dlaczego...?

Dominik

Odpowiedz do tematu