Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
14-10-2007, 23:55
obroty spadają po włączeniu świateł - przewody??
Autor Wiadomość
bear007
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2006, 15:08   

tomoman napisał/a:
Przepustnica - nie udało mi się zdjąć niestety Mam zamontowany gaz i z samego końca słonia idzie taka rurka do reduktora chyba. Nie wiem jak zamontowana jest ta rurka i nie mogłem jej zdjąć. Może ktoś to kojarzy i wie jak ją zdjąć ze słonia? Jak coś to zrobię foty.

powinna byc normalnie zalozona i zacisnieta opaska-tak bylo u mnie....zrob fote

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-12-2006, 15:24   

gaz masz pewnie zamontowany na śruby imbusowe - poszukaj odpowiedniego sprzętu do odkręcania
ECU wyjmiesz bez zdejmowania schowka - musisz tylko zdjąc plastik od spodu i ten od przodu - z głośnikiem - i od dołu wyjmiesz

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 05-12-2006, 15:41   

Tak jak Krzyzak pisze - srubki są na malutkiego imbusa. Wykręć je, zdejmij wąż doprowadzający gaz do miksera. Potem prawdopodobnie będziesz musiał użyć trochę siły żeby "oderwać" mikser od przepustnicy bo będzie tam jeszcze silikon.
No i jak zdejmiesz mikser to albo czyścisz w środku nie zdejmując przepustnicy, albo odkręcasz ją (jest na 4 śrubach do kolektora przykręcona), trzeba jeszcze zdjąć z niej 2 wężyki od ogrzewania (kilka kropel płynu ucieknie), linkę gazu. I wtedy czyścisz elegancko na stole :wink:

tomoman
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2006, 16:00   

Zrobiłem fotkę i zaznaczyłem to czego nie mogę zdjąć.

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2006, 18:22   

ten element jest wkrecany na gwincie do aluminiowej obudowy dodatkowej przepustnicy wiec w tym momencie go nie sciagniesz>>>najpierw odkreć opaskę od malego wezyka i sciagnij go...powinien zejsc,pokrecaj nim..

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 06-12-2006, 11:08   

tak jak bear007, pisze - najpierw odkręć opaskę tą co na zielono i ściągnij wąż. Potem tą końcówkę czerwoną, potem trąbę na niebiesko i na końcu mikser się trzyma na tych śrubkach na imbusiki (żółto).
Czyszczenie przepustnicy bez zdjęcia miksera to kiepska sprawa, także można też skrócić - zielony i żółty i ściągasz trąbę słonia razem z mikserem. Potem tylko trzeba tą szczelinę silikonem palcem przejechać żeby powietrza lewego nie ssał

Odpowiedz do tematu