|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
nierówna praca silnika |
Autor |
Wiadomość |
maniutek [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2006, 22:51 nierówna praca silnika
|
|
|
mam problem z obrotami silnika ale tylko kiedy silnik jest zimny czyli kiedy rano swoje autko odpalę pojawiają się skoki obrotów i przy próbie ruszenia zaczyna się dusić, kiedy silnik się nagrzeje obroty są za niskie i rzuca silnikiem. Czy może tobyć przyczyna braku tzw. plastrów miodu w przepływomierzu,jeżeli tak to gdzie mogę dokupić brakujący element? |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2006, 15:16
|
|
|
Ciężko będzie ci pomóc na odległość, pewnie czeka cię wizyta u mechanika i sprawdzenie elektroniki (szerokie pojęcie) |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 06-12-2006, 15:37
|
|
|
Może być dużo przyczyn takiego zachowania. Ale najlepiej zrobisz, jeśli zaczniesz od tego "plastra".
Gdzie go dostać? Można na jakichś szrotach, można na Allegro. Poszukaj gdzieś rozbitej Carismy podobnej do Twojej i kup z niej "plaster". Tylko nie wiem, czy tą część się sprzedaje oddzielnie. Ale zawsze można zapytać sprzedającego. |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
kelt_69 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2006, 15:50
|
|
|
A może masz słaby akumulator lub brak ładowania? |
|
|
|
 |
maniutek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2006, 16:39
|
|
|
przyznaję akumulator nie jest w najlepszym stanie, ale jeszcze kręci tylko trochę zwalnia w niskich temperaturach. Takie problemy może też powodować akumul....???
[ Dodano: 06-12-2006, 16:44 ]
może ktoś wie lub może wymieniał przepływomierz, a stary ma u siebie z dobrym ,,plastrem'' ???. czyszczenie przepustnicy może pomóc? |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2006, 18:22
|
|
|
Przy dobrym ładowaniu alternatora - raczej nie. |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 06-12-2006, 20:58
|
|
|
Ale Panowie, o czym my w ogóle rozmawiamy? Auto jest niekompletne, pozbawione części, która jest wymagana do prawidłowego funkcjonowania silnika. Po co kombinować? Nie róbcie sieczki w głowie Koledze Maniutkowi.
Maniutek, nic nie ruszaj, dopóki nie założysz tego plastra. Dopiero jeśli po jego założeniu sytuacja nie ulegnie poprawie (w co wątpię), to możesz szukać przyczyny gdzie indziej. |
|
|
|
 |
|
|