[2.8 TD] Stuki z przodu |
Autor |
Wiadomość |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 05-11-2011, 17:54 [2.8 TD] Stuki z przodu
|
|
|
Witam.
Od jakiegos czasu stuka mi cos z przodu. Slyszalne to jest glownie przy malej przedkosci, podczas hamowania i skrecie w prawo (przy parkowaniu). Jak wrzucam potem wsteczny jest kolejny stuk, choc nie zawsze. Wymienilem wiekszosc zawieszenia z przodu i nic nie pomoglo (gumy, drazki, laczniki ). Mechanik sprawdzal krzyzaki przy wale, ogladal wszystko i nic nie widzi. Auto 2 tygodnie temu mialo przeglad i wszystko ponoc ok, a stuki mnie nadal denerwuja. Ma ktos pomysl co jeszcze sprawdzic ? |
|
|
|
 |
lukas 78
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 814 Skąd: Szepietowo/Hamburg
|
Wysłany: 05-11-2011, 18:30
|
|
|
może łożyska igiełkowe na półosiach się wyluzowały |
|
|
|
 |
rico.1
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5TD
Pomógł: 33 razy Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 480 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 05-11-2011, 19:31
|
|
|
może coś nie tak z przegubami półosi? |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 05-11-2011, 20:04
|
|
|
Faraonix napisał/a: | Auto 2 tygodnie temu mialo przeglad | na szarpaku nic nie pokazało?? a jak klocki ?? ->> nie latają w zaciskach Faraonix napisał/a: | czasu stuka mi cos z przodu. | żeby to wynaleźli przekazywanie przez internet jaki to stuk
Zrób może tak->> podnieś przód samochodu za ramę i wykonaj skręt kół w prawo i rękoczynem sprawdź ->> może pokarze gdzie jest ten stuk. Nie żeby źle oceniać obecnego mechanika ale czasami inny wzrok dostrzeże to czego nie widział obecny-->> tak dla sprawdzenia. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 05-11-2011, 20:23
|
|
|
lukas 78 napisał/a: | może łożyska igiełkowe na półosiach się wyluzowały |
lozyska wymienione, przed wymiana stukalo i po wymianie tez
[ Dodano: 05-11-2011, 20:27 ]
jawaldek napisał/a: | Faraonix napisał/a: | Auto 2 tygodnie temu mialo przeglad | na szarpaku nic nie pokazało?? a jak klocki ?? ->> nie latają w zaciskach Faraonix napisał/a: | czasu stuka mi cos z przodu. | żeby to wynaleźli przekazywanie przez internet jaki to stuk
Zrób może tak->> podnieś przód samochodu za ramę i wykonaj skręt kół w prawo i rękoczynem sprawdź ->> może pokarze gdzie jest ten stuk. Nie żeby źle oceniać obecnego mechanika ale czasami inny wzrok dostrzeże to czego nie widział obecny-->> tak dla sprawdzenia. |
Odradzali mi przeglad w mojej miejscowosci, ze chlopaki wsprawdzaja wszystko i sie czepiaja. U mnie nic nie znalezli (liczylem ze znajda co stuka) ale przegladu nie przeszlo bo zamalowalem numer na ramie, musze wyszyscic zeby bylo numer widac tylko nie pamietam w ktorym miejscu byl ten numer, gdzie kolo tylnego prawego kola, chyba bardziej za kolem. Jutro bede szlifowal
Sprobuje zajzec do klockow |
|
|
|
 |
lukas 78
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 814 Skąd: Szepietowo/Hamburg
|
Wysłany: 05-11-2011, 20:33
|
|
|
a luz na łożyskach kół sprawdzałeś
numer jest za tylnym kołem(patrząc w stronę tyłu auta) po prawej stronie ramy
[ Dodano: 06-11-2011, 18:44 ]
faraonix przypomniało mi się ,że na innym forum ktoś miał taki problem tu masz linka
http://www.forum4x4.pl/vi...hp?f=19&t=86211 |
|
|
|
 |
|