|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero 89 2,6 Benzyna Zalewa świece, wzrost spalania |
Autor |
Wiadomość |
marodst
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 2,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2011, 13:13 Pajero 89 2,6 Benzyna Zalewa świece, wzrost spalania
|
|
|
Witam Wszystkich. Niedawno odziedziczyłem Pejero z 89 roku po dziadku. Ogólnie samochodzik ładny i w dobrej kondycji (zawieszenie, napędy, body) ale mam jeden problem:) nie malutki bo to silnik. Od samego początku używania samochodu zauważyłem, że po zgaszeniu silnika i próbie ponownego odpalenia nie zawsze odpali drugi raz, chyba że postawie przód auta zdecydowanie wyżej niż tył. W innym przypadku zaleje świece i pozostaje tylko wykręcanie i czyszczenie. Po tym zabiegu znowu odpali ale tak jakby się troszkę dławił. Przy tym wszystkim zauważyłem wyższe spalanie oraz niemożliwość wkręcania się silnika na wyższe obroty (do 4 tys i zmiana biegu niezbędna)w czasie jazdy. Nie wiem czy te obroty to normalna sprawa bo nie miałem wcześniej kontaktu z takim autkiem. Bardzo proszę o pomoc co ewentualnie zrobić z autkiem. Dodam jeszcze, że autko jeździ od zawsze na 98 a świece i kable wymieniłem. Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą odpowiedź. Marek |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 07-11-2011, 23:26
|
|
|
Witaj na forum. Troszkę będę teoretyzować -->>ale czy aby nie zacina się pływak w gaźniku ?? czy nie ma pływak za wysokiego położenia ?? A jak dysze w gaźniku ?? proponuję wizytę u gaźnikowca. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
kdf
Forumowicz

Auto: Pajero I '89 2.5TDI automat
|
Wysłany: 09-11-2011, 19:11
|
|
|
Jeśli gaźnikowy to bardziej skłaniał bym się na usterkę ssania. Niestety (przy obecnej tendencji zmiany cen paliwa)mam diesla i nie do końca wiem jak to u Ciebie wygląda. |
|
|
|
 |
|
|