Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G] Znowu hamulce
Autor Wiadomość
cyberluk
[Usunięty]

Wysłany: 06-12-2006, 15:05   [1G] Znowu hamulce

Hej,
Po kupnie autka wymieniłem komplet hamulców, bo tarcze były krzywe i biły. Niestety w tej chwili którąś tarczę znowu trafiło i jest tragedia. Miałem założony komplet Brembo + Ferodo.
Pomysły mam dwa:
- nowe zaciski od GSX'a - 1000 zł
- EBC Turbo Groove - 950 zł za komplet 276mm, czyli do GSX'a
- EBC RedStuff - 350zł komplet
- wężyki w stalowym oplocie - 300zł komplet.
To jet pierwszy pomysł - suma: 2600zł

Drugi pomysł jest taki:
http://www.vividracing.co...oducts_id/21394

Fakt, że drugi pomysł jest o połowę droższy ;) i trzeba zmienić felgi na 16'', bo 15'' nie wejdą :) Jakie są szanse, że pierwszego kompletu znowu szlag nie trafi? Jeździł ktoś na takim zestawie? Jeżeli ma mi paść po 20k km, to wole dołożyć i kombinować z drugim, chociaż tam cena klocków zaczyna się od 230USD ;)
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 31-05-2007, 15:45, w całości zmieniany 1 raz  

kiepuczi 
Forumowicz

Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-12-2006, 23:09   

albo zaciski od gsx i zestaw 13 calowych tarcz z mocowaniami zaciskow cena tarcz z mocowaniami zaciskow ok 400 usd + koszt samych zaciskow czy to nowych czy uzywanych. polecam nowe

cyberluk
[Usunięty]

Wysłany: 07-12-2006, 09:49   

OK, ale przy 13 calowych tarczach nie będzie tak, że klocek do nich będzie za mały? I nie będzie wykorzystywał pełnej powierzchni?

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2006, 14:07   

ja mam zaciski od gsx'a jakby co. mocowania musiał byś sobie tylko znalaźć do zwrotnicy, a większe tarcze dają to że jest większa dźwignia.

papa
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2007, 11:55   

Większa dźwignia czyli większy moment czyli większa siłą hamująca na obwodzie koła.
A co myślici o większych tarczach do seryjnych zacisków 1G ?

pawulec
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2007, 08:38   

Hallo halo jak chcesz to Ci te chample zrobie za grosze ( nie wydawaj takiej kasy) jakie zaciski, spokojnie.
Jak Ci się będzie chciało podjechać daj znać.
Ja swoje tarcze uratowalem.
Leciutko tylko pedał pulsuje przy chamowaniu ale przy 160km/h
Ja polecam klocuszki KAYABA w oryginale 80-90 komplet na przód.
Zaciski można zrobić na nowe.

Większe tarsze nie mają nic wspólnego z dzwignią (im dłuższe ramie tym większa siła, fakt, ale gożej ją okiełznać, to tak jak z żyrem, małe kółko zatrzymacie ręką (Wigry3)ale kręcące się koło od "kolary" popaży Wam łapy.
Przy dużych tarczach biega o odprowadzenie ciepła, im więkrza powierzchnia... i tak dalej, to też znaczy że trzeba zapodać wielotłoczkowe zaciski (one też się grzeją) a jak się grzeją zaciski to grzeje się płyn,i wtedy "dzwon" dlatego nie powinno się zostawiać oryginalnych (jednotłoczkowe, pływające) do więkrzych tarcz.
Lepiej dobrać tarcze wiercone i żłobkowane, ale wtedy zakładać miękkie klocki, ale trzeba niestent je często wymieniać.
Faraon powiedzał TEK

[ Dodano: 01-03-2007, 20:39 ]
Przepraszam nie kajaba, pomyliłem się, jutro podam producenta.
Ale obciach.

Odpowiedz do tematu