|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] Problem z nawiewem (dmuchawą) |
Autor |
Wiadomość |
misiak1910
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-11-2011, 01:40 [CJ1A 1.3] Problem z nawiewem (dmuchawą)
|
|
|
Witam. Mam malutki problem z moim colcikiem.
Gdy tylko odpale samochód i wybiore sie na przejazdzke to minimaalnie czuje jak z wylotów od nawiewu wydobywa sie minimalnie (ale jednak) powietrze do wnetrza samochodu. Przy wysokich predkościach jest jeszcze gorzej , ponieważ już powietrze to jest bardziej odczuwalne. Zaznaczam tutaj że dmuchawa jest wyłaczona i nawiew nie powinien pracowac.
Czy jest jakis sposób by zażegnac tą drobną przypadłośc w moim miśku?
Oprócz zamknięcia wlotów powietrz oczywiście
Bo wloty powietrza są trzy i co chwile przestawianie z jednej pozycji na druga jest mało praktyczne i komfortowe.
Z góry dzięki za odpowiedz. |
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 11-11-2011, 03:52
|
|
|
Szukasz dziury w całym bardziej niż ja
U mnie jest tak samo ale się tym nie przejmuję bo tak ma być , po prostu jak jedziesz to jest pęd powietrza i w jakimś stopniu wpada do kabiny , włączając wentylator przyśpieszasz ten obieg powietrza ale wyłączony wentylator nie blokuje dopływu ...
Teraz ta nie wielka ilość powietrza jest bardziej odczuwalna bo zrobiło się zimniej .
Przestaw na max ciepłe powietrze , ja teraz ustawiam tak że środkowe nawiewy są zamknięte,
kierunek cały czas na szybę .
Jak z szyby zniknie para to otwieram lekko ten środkowy główny .
Ja mam problem , klimę mam sprawną a i tak szyby z pary nie osusza , próbowałem
na chyba wszystkie możliwe ustawienia i para wewnątrz przedniej szyby wcale szybciej nie znika...znika dopiero jak się powietrze nagrzeje . |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 11-11-2011, 10:12
|
|
|
Żeby nie dmuchało, musisz zamknąć obieg powietrza - norma jest tak w każdym samochodzie. |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
misiak1910
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt
|
Wysłany: 11-11-2011, 13:53
|
|
|
krzysieg napisał/a: |
Przestaw na max ciepłe powietrze , ja teraz ustawiam tak że środkowe nawiewy są zamknięte,
kierunek cały czas na szybę .
Jak z szyby zniknie para to otwieram lekko ten środkowy główny .
. |
Chyba pozostaje mi sie tylko zastosowac do Twojej rady, skoro nie ma jednoznacznego rozwiazania ''problemu''
Dzięki za wskazówkę. |
|
|
|
 |
|
|