Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Głośniki 16cm do 200zł. Prosze o opinie
Autor Wiadomość
kamil88 
Forumowicz

Auto: Carisma GDI 98r
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 11-11-2011, 15:20   Głośniki 16cm do 200zł. Prosze o opinie

Witam. Proszę o pomoc w dobraniu głośników do mojej v40. Oryginalnie z przodu są 13,a co za tym idzie za dużo sie z tego nie osiągnie.

Szukam zestawu odseparowanego,na chwile obecna będzie napędzany z samego radia (jvc kd-sh 9104)
Co o sądzicie o tych zestawach:
Signat SCC1650
CAPOWER CRB-165SET
MDS XC6
BLAUPUNKT GT Power 66.2c

Niestety nie stać mnie na coś lepszego na chwilę obecna :( . Za wszelką pomoc i opinie będę bardzo wdzięczny :)

Mamusa 
Mitsumaniak
Car Audio Maniac

Auto: Lancer GLXi 1.6 16v '94
Wysłany: 11-11-2011, 18:54   

Szkoda że nie ma już w sprzedaży GMS'ów XT, bo w tej cenie były nie do przebicia.

Carpowery jak dobrze pamiętam są sporo droższe, a przy tym nie bardzo woofer chce grać pod samym radiem, bo do jednak spora kobyła jak na tą klasę.

Tego modelu Signatów nie miałem okazji poznać na żywo, ale patrząc technologicznie mogą być niezłym rozwiązaniem - membrana to lekki polipropylen, łatwo da się napędzić.

Blaupunktów i MDS'ów nie brałbym pod uwage, nie grają.

W takiej kasie rozważyłbym jeszcze kilka innych opcji, ale tu wchodzimy w używki i dość niekonwencjonalne zestawienia ;D Dla przykładu, woofer z VAG'ów m.in Passata B5(taki z odlewanym dystansem, produkcji Philipsa bodajże) + tweetery Tonsila DT2508 i mamy fajny zestaw za 100 PLN'ów :twisted:

P.S A jako pewniak odłożyłbym 90 zł i kupił starą wersję Hertz'ów HSK, bo w tej kasie są bezkonkurencyjne...

kamil88 
Forumowicz

Wysłany: 12-11-2011, 12:40   

W Hertz'ach nie przemawiaja do mnie wysokie tony

biore pod uwage używki :)
Myślałem nad niekonwekcjonalnym zestawem głośniki Sredniotonowe stx i syki infinity :twisted:
Ale nie można kupić tych stx'ów :( . Kolega ma taki zestaw w tigrze i jest miazga :)

A co do tych głośników z passata chyba masz na myśli dynaudio :)

Mamusa 
Mitsumaniak
Car Audio Maniac

Auto: Lancer GLXi 1.6 16v '94
Wysłany: 12-11-2011, 17:14   

Nie mam na myśli Dynaudio-były one montowane od B6 bodajże. Nie jestem teraz pewien czy grały w B5, wiem że na 100% montowane były w Seatach Altea/Toledo, bo stąd je mam. Dzisiaj specjalnie je wyjmowałem, na 100% są produkcji Philipsa :D U mnie grają we 3 way, ale z nisko ciętym tweeterem też sobie bez problemu poradzą.

Wysokie w HSK nie są złe, po małych modach w zwrotce są nawet bardzo przyjemne, ale co kto lubi ;) Za to kompletnym przeciwieństwem tweeterów od HSK są właśnie wspomniane przeze mnie DT2508, więc dopasuj do tego jakiś wooferek i będzie fajnie ;)
Nie wiem jakie masz drzwi, ale montowanie domowego głośnika, nawet zabezpieczonego przed wilgocią (jak kewlarowe STX'y) bez dopasowania pojemności raczej nie dadzą odpowiedniego efektu...

EDIT: Zainteresowałbym się jeszcze tymi:
http://allegro.pl/vibe-se...1930864366.html

kamil88 
Forumowicz

Wysłany: 14-11-2011, 20:07   

Znalazłem te DT2508 :)
I chyba kupie do nich phonocar'y :twisted:
http://allegro.pl/phonoca...1931617240.html

Wydaje mi się że będzie to zdecydowanie lepiej grało niż obecne 13 dwudrożne,połączone z ori tweeterami w desce...

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 14-11-2011, 20:55   

kamil88, ile masz kasy na te hałaśniki?

kamil88 
Forumowicz

Wysłany: 14-11-2011, 21:05   

Na zestaw przedni 200zł

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 16-11-2011, 09:26   

http://allegro.pl/rockfor...1912529427.html Nawety nie ma się co zastanawiać!! Zamontuj to na fabrycznych kablach, zamień i tweetery i basy i będzie najlepiej :D

Odpowiedz do tematu