|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: fj_mike 13-11-2011, 12:34 |
[EAx97-04] Srebrny kombi z LPG skierniewice 1999 |
Autor |
Wiadomość |
grembol
Nowy Forumowicz
Auto: Opel Vectra B '99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-11-2011, 15:39 [EAx97-04] Srebrny kombi z LPG skierniewice 1999
|
|
|
Witam ponownie! Właśnie zakupiłem CJ0 dla mej Kobiety i rady forumowiczów okazały się nieocenione;) Teraz nadeszła kolej Galanta więc znów będę się radził i liczył na opinie bardziej doświadczonych.
Wymagania mam dość sprecyzowane:
rok ok. 2000
kombi
V6 pod gaz lub z gazem
automat
najlepiej Avance
no i właśnie przeglądam sobie allegro i widzę tę ofertę. co ciekawe jeszcze niecały miesiąc temu właściciel życzył sobie za niego 18500. a licząc gaz, opłaty, rozrząd itd cena jest teraz co najmniej kusząca. ale wiadomo - nie ma nic za darmo więc pewno coś jest na rzeczy z tym autem i obniżką ceny o 3500.
wysłałem zapytanie o zdjęcia wnętrza i komory, dodam jeśli dostanę.
Kod: | Cena (brutto): 15 000 PLN / 3 424 EUR
Finanse: Za 398 zł/m-c ten samochód będzie Twój
Typ: Kombi
Wersja: VI
Rok produkcji: 1999
Przebieg w km: 220 000 km
Skrzynia biegów: automatyczna
Moc: 163 KM (120 kW)
Pojemność skokowa: 2500 cm³
Rodzaj paliwa: benzyna+LPG
Kolor: srebrny-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony / zarejestrowany
Kraj pochodzenia: Niemcy
Kraj aktualnej rejestracji: Polska
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, welurowa tapicerka, tempomat, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje: bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Sprzedam MITSUBISHI GALANT w unikatowej wersji AVANCE.Pierwsza rejestracja pojazdu to 21 grudzień 1999r.Stan auta oceniam na bardzo dobry.Wszystkie wymiany na czas.Sprowadzony z Niemiec w lutym 2010r.po tym czasie wymieniono rozrząd,opony,klocki przód,łożyska koła (są na to rachunki).Posiada sekwencyjną instalację gazową stagg300,założona w czerwcu 2011r na której zrobiłem ok 12 tyś km.Samochód jest w pełni sprawny,przed zakupem odwiedziłem serwis Mitsubishi który potwierdził bdb stan samochodu a także mogę stwierdzić że jest bezwypadkowy gdyż sprawdzałem to czujnikiem grubości lakieru(posiadam rachunek z serwisu Mitsubishi o kompleksowym sprawdzeniu auta).Silnik jak i automatyczna skrzynia biegów Tiptronic która umożliwia także ręczną zmianę biegów sprawują sie znakomicie praktycznie nie czuć jak sie zmieniają biegi.Zawieszenie w stanie bdb nie wymaga żadnego wkładu finansowego.Zgadzam się na sprawdzenie samochodu w dowolnym serwisie.Więcej informacji pod nr tel 728865983
Dane kontaktowe
Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.
Polska, Skierniewice |
link: http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-C21244687.html
 |
|
|
|
 |
koral
Forumowicz
Auto: Sigma kombi Galant kombi
|
Wysłany: 12-11-2011, 18:10
|
|
|
Byłem to auto oglądać, bo taka konfiguracja mi też odpowiada
No i nie kupiłem.
Auto jeździ ładnie, zmienia biegi płynnie i nie szarpie, nie słychać popychaczy.
Nie udało mi się uruchomić webasto. Pompka zadziałała, bo było słychać hałas, natomiast nie zaczęło lecieć ciepłe powietrze do środka.
Opony zimowe chińskie makabrycznie głośne.
Na pewno była jakaś przygoda. Przy prawym kierunkowskazie nie było uszczelki, przy lewym była. Nie sprawdzałem miernikiem grubości lakieru. Z całej prawej strony była rysa, jakby od gwoździa. W obu prawych drzwiach były takie wgłębienia, jak by mocno walnąć pięścią. Takie same wgłębienia były na rantach w dachu, jedno z prawej i jedno z lewej strony. Przy jednym z tych wgłębień nawet reling dachowy był uszkodzony. Zderzak odstawał od nadkola z prawej strony.
Kielichy o dziwo były w porządku. Błotniki tylne zrobione, ale spartaczone, pod farbą już z jednej strony były pęcherze. |
_________________ Sigma kombi 3.0V6 M/T (sprzedana, hlip hlip)
Galant kombi 2.5V6 A/T
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2011, 18:18
|
|
|
auto kogoś zarejestrowanego na forum, na lusterku wisi zapach MM, poza tym felgi o modelu sport - dosyć miękkie.
co do ceny i jej obniżki musisz pytać sprzedawce auto na zdjęciach wygląda w porządku. |
|
|
|
 |
grembol
Nowy Forumowicz
Auto: Opel Vectra B '99
|
Wysłany: 12-11-2011, 18:27
|
|
|
derpin mam na myśli że sprzedający obniżył cenę o 3,5k od poprzedniej aukcji, teraz jest równe 15000. no ale wrażenia z oględzin Korala zniechęcają.
Właśnie otrzymałem wiadomość od sprzedawcy że auto już sprzedane więc temat do zamknięcia.
Dzięki za udział w temacie;) |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2011, 19:08
|
|
|
koral napisał/a: | Na pewno była jakaś przygoda. Przy prawym kierunkowskazie nie było uszczelki, przy lewym była. |
czytałem już kilka opisów aut które oglądałeś... przy każdym się trochę uśmiałem, ale żeby brak gumki przy kierunku był wyznacznikiem przygody.... no tego jeszcze nie słyszałem...
zmniejsz wymagania co do poszukiwania tego "idealnego auta" albo zwiększ budżet i udaj się do salonu po nowe. |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
Auto: EA5W
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 430 Skąd: Radom
|
Wysłany: 12-11-2011, 22:31
|
|
|
U mnie gumki są włożone za kierunek, ponieważ zaczepy trzymające te gumki się urwały przy wyciąganiu. Przygoda była, przy wyciąganiu |
|
|
|
 |
koral
Forumowicz
Auto: Sigma kombi Galant kombi
|
Wysłany: 12-11-2011, 23:35
|
|
|
Derpin napisał/a: | przy każdym się trochę uśmiałem, ale żeby brak gumki przy kierunku był wyznacznikiem przygody.... no tego jeszcze nie słyszałem... |
No dobra, może mnie trochę poniosło To faktycznie nie jest wyznacznikiem przygody, niemniej sugeruje, że coś było robione, niekoniecznie w niecnych celach.
To auto odpadło nie z powodu braku gumek, tylko innych usterek, które wymieniłem również.
Derpin, ciesze się że udało mi się wywołać uśmiech na Twojej twarzy Mówię to bez cienia ironii. |
_________________ Sigma kombi 3.0V6 M/T (sprzedana, hlip hlip)
Galant kombi 2.5V6 A/T
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 13-11-2011, 12:34
|
|
|
grembol napisał/a: | Właśnie otrzymałem wiadomość od sprzedawcy że auto już sprzedane więc temat do zamknięcia. |
Amen
Ktoś raczej dobrze kupił |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
|
|