Przesunięty przez: Chooper 10-01-2007, 21:51 |
Dziwna sprawa z programem graficznym :/ |
Autor |
Wiadomość |
dylirzans [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 22:06 Dziwna sprawa z programem graficznym :/
|
|
|
Otoz zainstalowalem Corel Draw 11 PL i przy otwieraniu jakiegokolwiek menu w programie ktore posiada podmenu... problem polega na tym ze nie otwiera sie to podmenu.
Zainstalowalem Gimp'a i jest to samo
Zadne podmenu sie nie otwiera, w obu programach, we wszystkich innych programach tego nie mam tylko w tych 2 graficznych
Wie ktos moze o co tu chodzi ?? |
|
|
|
 |
raddex
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Sie 2005 Posty: 1239 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-11-2006, 16:20
|
|
|
Mi bez problemu się otwiera, czasem może nie mieć miejsca do rozwinięcia się, ale z tego zdjęcia co zamieściłeś wynika, że ma miejsce na rozwinięcie. hmmm może trzeba nacisnąć, a nie tylko najechać myszą?? Nie powinno być jakichkolwiek problemów. Z reguły Corel nigdy nie miał konfliktów z innym oprogramowaniem, nawet graficznym. Mam doczynienia z Corelem od wersji 5 i nigdy nie spotkałem się z takim problemem. Teraz w pracy mamy wersję 12 i wszystko też jest ok. A w tym Gimp-ie też moim zdaniem nie powinno być problemów. Zastanawiające. Jak na coś wpadne to napisze. A spróbuj Gimpa odinstalować i zobacz czy się coś zmieniło. Bardzo w to wątpie, ale może konflikt programów - "nie lubią się". |
_________________ Mitsubishi Lancer GT 2,4 MIVEC - 2016 US ver.
Mitsubishi Galant Kombi 2,0 elegance - 2001r. - LPG - sprzedany
Mitsubishi Lancer Kombi 1,6 16V 113KM, 1997r. - sprzedany 05.07.2010
 |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2005 Posty: 3528 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 19:57
|
|
|
11 szybko wykasuj bo niestety jest super nie dorobiona |
|
|
|
 |
dylirzans [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2006, 18:48
|
|
|
Efa! napisał/a: | No to pytanie zasadnicze: czy to jest wersja oryginalna Corela? Znaczy czy legalna? |
Aaaaaaaaaaaa!!! Dlaczego Wy mnie przesladujecie ??!!!!! |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 20-11-2006, 20:12
|
|
|
dylirzans napisał/a: | Aaaaaaaaaaaa!!! Dlaczego Wy mnie przesladujecie ??!!!!! |
Pewnie dlatego ale nie łam się, chłopaki nie płaczą |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
dylirzans [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2006, 21:58
|
|
|
saphire napisał/a: | dylirzans napisał/a: | Aaaaaaaaaaaa!!! Dlaczego Wy mnie przesladujecie ??!!!!! |
Pewnie dlatego ale nie łam się, chłopaki nie płaczą |
Moj nick napisalem z bledem ortograficznym nie dlatego ze jestem ortograficznym gamoniem tylko dlatego ze tak sie juz przyjelo, tak mowia na mnie wszyscy i wszyscy ktorzy mnie znaja z reala pisza moje pseudo przez "rz" (a dla przyjaciol po prostu Dyli:D).
I wiem ze to glupio zabrzmi ale przez to "rz" nie czuje sie utozsamiany z pojazdem konnym...
Zrozumcie ze tak juz po prostu jest!!!!! Nie czuje sie z tym gorzej...
Mowili tak na mojego tate i na syna tez przeszlo.
Teraz przypuszczam ze od samego poczatku jak jestem na tym forum uwazaliscie mnie za kolesia ktory nie zna ortografii.
A nicka nie poprawie na Dyliżans! (jesli jest taka mozliwosc) Musicie sie z tym pogodzic !!
Licze na wyrozumialosc... |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 21-11-2006, 20:58
|
|
|
Przeca napisałem - nie łam się - nick to nick i każdy może mieć jaki sobie wybierze niemniej twój jest (parafrazując pewną reklamę) strasznieoczyprzyciągający |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 08-12-2006, 00:33
|
|
|
..a wracając do tematu wgraj sobie do celów edukacyjnych corela X3 - poprawiono naprawdę wiele w porównaniu z poprzednimi wersjami. przede wszystkim edycja tekstu się nie kwasi - dobre do broszur - każdy układ tekstu przekształcasz w krzywe i już się poligrafia nie martwi, że nie ma fonty. ale ważniejsze jest to, że dopracowano w końcu do niemal photoshopowskiej precyzji filtry odpowiedzialne za przekształcenia map bitowych. w każdym razie w corelach siedzę od trójki (pod win 3.11) i jestem pod wrażeniem X3 nie wiem tylko dlaczego to 13 piszą po rzymsko-arabsku...
że niby wszyscy mają takie gramatyczne i ortograficzne niki - np Efa! przez fy, hubeeert przez szabanaście e... czepili sie, cholerka, puryści języczni, dylirzansa i chco za darem podjechać...
kordiank2 -też nie wiadomo osochoci. |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2006, 15:17
|
|
|
potwierdzam, na codzien w pracy uzywam corala 9 ale to tylko ze wzgledu na przyzwyczajenia i mala ilosc RAMu (tylko 1gb), jak 9 czegos nie umie albo nie moze wtedy posilkuje sie X3 i jest gitarra a tak wogole to mysle ze Twoj problem nie jest zwiazany z corelem a z systemem
pozdro |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 08-12-2006, 23:49
|
|
|
dylirzans napisał/a: | tak mowia na mnie wszyscy i wszyscy ktorzy mnie znaja z reala pisza moje pseudo przez "rz" |
He he he Bez urazy ale czy to słychać tj. czy mówią przez ż czy też rz . Tak mnie tknęło |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2006, 18:50
|
|
|
corel to żenada na maxa, nie takie rzeczy sie w nim dzieją. jezeli go naprawde potrzebujesz zainstaluj 9. jezeli nie masz 9 a musisz miec 11 sproboj zresetowac interfejs uzytkownika, przyrwacajac go do corel_default czy jakos tak. |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2006, 19:56
|
|
|
nippo wszystki zalezy do jakich celow go uzywasz a nawet jesli pracujesz przy DTP to uwierz mi ze mozna sie do niego przyzwyczaic znajac jego bledy i bezproblemowo pracowac |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2006, 20:30
|
|
|
borecki, NIE MOŻNA! na coleru pracuje juz ladnych kilka lat, na co dzien w firmie i szlag mnie trafia za kazdym razem, jak wypieprza blad z niewiadomo jakiego powodu, nie potrafi nadac cienia obiektom psd o duzej rozdzielczosci, czesto wywala sie przy drukowaniu dyzych bitmap na sterowniku zarowno postscriptowym jak i PCL, nie mowiac o interpretacji kolorow, zobacz jak corel interpretuje kolor o nazwie niebieski i porownaj go ze wzornikiem CMYK. jedyne co go ratuje to cena.
pierwszy moj corel byl w wersji 3 i mimo mojej wielkiej nienawisci do niego zawsze jakos tak zycie sie uklada ze wciaz musze na nim pracowac. szlag mnie trafia na samo slowo corel. |
|
|
|
 |
|